Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 11:53 - сп. Мениджър: Да започнеш бизнес след 50
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
2



Да стартираш бизнес когато си преминал 50-годишна възраст много прилича на това ...да се заемеш с бизнес начинание на която и да е възраст. Всички компании имат правила за постигането на успех, които звучат универсално – открий нова идея, отнасяй се с клиентите добре, предложи добавена стойност, надмини конкуренцията…

Въпреки това има някои леки нюанси в това да започнеш бизнес в късния етап на живота си. Наистина, наближаваш възрастта за пенсиониране, в която ще имаш още много свободно време и хубаво, твое лично място, където да си почиваш, но възстановяването на човека след неуспешна бизнес инициатива е значително по-лесно когато си на 25, отколкото когато си на 65.

Ако сте на 50 и смятате да се пробвате като предприемач, ето няколко съвета на помощ:

1. Не възприемайте възрастта си като пречка.

По-лесно можете да погледнете на това да започнете бизнес на тази възраст, ако вземете пример от хората над 50, които решават да постъпят в университет, за да добият образованието, което винаги са искали. В случай, че не държите да се пенсионирате и да си почивате в следващите две-три години, знайте, че да откриеш фирма в по-късния етап от живота си не е чак толкова голямо и невъзможно предизвикателство. Ако искате малко историческо вдъхновение, погледнете Рей Крок. Той е бил на 52 години, когато се е впуснал в бизнес с Ричард Джеймс. Двамата създават империята McDonalds’s. А полковник Харланд Сандърс –основателят на KFC - започва да прави франчайзинг на бизнеса си, на 65-годишна възраст.

2. Помислете задълбочено какво ще ви струва това начинание.

Това е съвет, който се разбира сам по себе си, но винаги има нужда да бъде напомнян: Не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Прекрасното и ужасно нещо за много от предприемачите на бейби бума е, че на тази възраст може да седят на златно яйце. Това е чудесно, защото биха могли да инвестират своите фондове в нещо, което им генерира още приходи. Но и ужасно, защото така могат да загубят парите, които са събирали през целия си живот.

3. Помнете, опитът е важен.

Да, младите предприемачи са на гребена на вълната днес. Но колкото по-дълго сте били на този свят, толкова повече познание и договори сте успели да спечелите. Имате истински актив, който е ваше преимущество – опитът ви. Това е нещо ценно, от което бързо можете да спечелите в замяна. Освен това той може да ви спести доста пари за маркетинг. Към 50-годишна възраст повечето от хората познават възможностите си и границите си. Експерти съветват: Не опитвайте да се впускате в това сами. Открийте някой друг в подобна на вашата позиция, с който да предприемете действия заедно.

4. Помислете да купите бизнес.

Не е задължително да започнете от нулата, за да бъдете предприемач. Добрата новина в това да си по-възрастен е, че имаш по-голям собствен капитал от спестявания в сравнение с 25-годишните. Може да закупиш вече съществуващ бизнес. Помнете: Ако не разбирате нищо от конкретния бизнес, да закупувате фирма в напълно непозната за вас индустрия и да очаквате, че тя ще върви все така добре е сериозна грешка.

5. Не преследвайте парите.

Когато сте на 50 и повече може да се замисляте, че би било приятно да забавите темпото и да не работите до полунощ. И това е прекрасно. Но имайте предвид, че да изправите един бизнес на крака е тежка задача, която изисква големи човешки усилия. Основната ви цел не трябва да бъде преследването на парите, подчертават хора с опит, дори да не ви се вярва. Ако това е първостепенният ви мотиватор трябва да се замислите за други опции, например за лотарията. Един от най-важните уроци за всеки, който е успешен, е че човек трябва да обича работата си. Парите могат да потекат и в другия случай, но същинско лично удовлетворение се получава само тогава.

Съвети от сайта на "Хъфингтън поуст"





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024828
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930