2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Цената на яйцата на едро се е покачила с 35% през втората половина на февруари, достигайки в първите дни на март 0,32 лв. за брой.
Това е рекорд за последните 14 години, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).
През 1999 г. цената на яйцата е падала и до 0,06 лева за брой.
На годишна база повишението на яйцата достига 60%.
През февруари индексът на тържищните цени (ИТЦ) се е повишил с 6%.Причината е сезонното поскъпване на плодовете и зеленчуците и рязкото поскъпване на яйцата.
През миналия месец повечето месни произведения, както и рибата, поевтиняват с около 1-3 на сто. Захарта поевтинява с 1,4 на сто, олиото - с 0,4 на сто, а оризът и лещата - с около 2%. Цената на кравето масло пада с 2,7%, а зрелият чесън е поевтинял с 3 на сто
През февруари повишение с 1,6 на сто има при цената на трайните колбаси, а кравето сирене поскъпва с 4 на сто.
При плодовете и зеленчуците най-голямо поскъпване на месечна база има при зелето - 46 на сто (до 0,60 лв./кг) и оранжерийните краставици – 16,3 на сто (3,47 лв./кг). Цените на оранжерийните домати и картофите са се покачили спрямо януари с около 2-5 на сто.
Цената на кашкавала, тип "Витоша", е почти без промяна спрямо януари.
На годишна база
захарта поскъпва със 17,7 на сто, рибата - с 21 на сто. Фасулът, оризът, млечните и месните произведения са поскъпнали на годишна база средно с около 5-10 на сто.
В резултат на трайния спад на цените на брашното и олиото през миналата година, през февруари 2012 г. техните стойности са с около 11-16 на сто по-ниски спрямо година по-рано.
Цените на повечето зеленчуци през тази година са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година. Поевтиняването на годишна база на картофите и зрелия чесън е около 45-50 на сто. Въпреки големия скок на цената на зелето през февруари, неговата цена остава със 17 на сто по-ниска спрямо година по-рано. Оранжерийните краставици поскъпват на годишна база средно с около 22 на сто.
При бананите и цитрусовите плодове се наблюдава поскъпване на годишна база с около 5-10 на сто, а цените на ябълките и лимоните през тази година са по-ниски с около 3-6 на сто.
Цената на бензина достигна исторически р...
55 ст. за яйце по Великден