Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 20:56 - Домейнът stanishev.bg разигран на търг
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
0



Лидерът на БСП Сергей Станишев е загубил правата върху домейна stanishev.bg след съвместна кампания на блогър и изложението за информационни технологии и бизнес Webit, които купиха и разиграха на търг помежду си въпросния домейн, съобщи БГНЕС.

От партията са уточнили, че става дума за техническо недоразумение, което е причина за случая. “Подобен инцидент за бъдеще повече да не се случва", са казали от социалистическата партия.

В открито писмо до Сергей Станишев новият притежател на домейна - шефът на Webit Пламен Русев, обяснява колко е важна онлайн-комуникацията на политиците с техните симпатизанти.

"На 2 март вие (Станишев, бел. ред.) останахте без идентичност онлайн. Онлайн, където е над 55% от населението на България. Където над 2 300 000 българи имат профил в социалната мрежа Facebook и над 600 000 човека имат "умни" телефони, с които са онлайн 24 часа в денонощието. Това се случи в резултат на Вашата собствена воля и личен избор, а не като атака или междупартийна борба", пише Русев.

Той разяснява, че блогърът Иво Апостолов открива, че домейнът stanishev.bg няма собственик и го купува по всички правила на свободния пазар. Веднага след това Апостолов обявява, че го подарява, ако някой го използва за анти БСП кампания, или го продава на търг.

“Аз купих домейна ви, като преди да наддам, Иво прие предложението ми част от парите за домейна да бъдат използвани за благотворителна кауза. Това бе и един от основните мотиви. Така се включихме в помощ на едно 18-годишно момче, което страда от левкемия. Така домейнът с вашето име стана един вид дарител за една добра кауза”, обяснява още бизнесменът.

“Аз нямам нужда от stanishev.bg, но имам нужда от честни, постоянни, отдадени политици, които да помогнат на тази държава – на моята държава. Ние всички имаме нужда от знаещи, можещи и подготвени за новите дигитални реалности управници, които да осъзнават потенциала на дигиталната и технологична индустрия и да работят в посока страната ни да печели от това – като се започне от формата на комуникация с избирателите и се стигне до е-правителство, международен маркетинг и реклама на страната като инвестиционна и туристическа дестинация и конкурентоспособност за българския бизнес и др.", продължава Пламен Русев.

"Политиците трябва да осъзнаят каква отговорност носят пред младите хора, будните мозъци, които отдавна изразяват себе си и намират професионална реализация с новите технологии, но за съжаление извън България – защото тук липсва цялостна стратегия на държавата за тази индустрия”, пише още Русев.

В писмото си до Станишев той връща домейна на лидера на БСП. Пред Mediapool Русев обясни, че политиците трябва да се научат да пишат в страниците си не само преди изборите, както обикновено правят.


Тагове:   домейн,   Станишев,   търг,   интернет,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034501
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930