Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 13:06 - 100 години “Ботев” (Пд)
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове:
3



Славният “Ботев” (Пловдив) днес празнува 100-годишен юбилей. На тази дата през 1912 година ученици от колежа "Св. Августин" и Първа мъжка гимназия “Княз Александър Батенберг” основават клуба под формата на Въздържателно спортно дружество. Цветовете на клуба са жълто и черно, а прякорът е "канарчетата”.

Ето поздравлението от официалния сайт на “Ботев” (Пловдив):

В навечерието на 100 годишния юбилей на любимия ни “Ботев” сигурно всеки един фен, ултрас, привърженик или просто симпатизант на отбора на Пловдив усеща това странно и приятно чувство вътре в себе си, този глас, който напира да изкрещи, тази енергия, която иска да бъде насочена само и единствено в името на “Ботев” (Пловдив). Този положително зареден дух, който жадува да бъде съпричастен в исторически момент за нашия клуб и да бъде късче памет от тази истинска любов, предавана от поколение на поколение.

Някой ще попита защо си мисля, че бултрасите сме щастливи при условие, че се подвизаваме във втория ешалон на така или иначе позанемареното ни първенство, или че не сме имали голям успех от сума ти време? Отговорът е доста простичък и есенцията на въпроса се корени в това, че истинските ботевисти мислим със сърцата си!

Да бъдеш щастлив не означава да имаш идеален живот. Все пак ние имахме нещастната участ да изстрадаме най-тежките 10 години в историята на вековния “Ботев”, когато определени дегенерати се опитаха да опетнят и разрушат всичко, което обичаме, но бяха забравили, че дядо Вазов е казал „Не се гаси туй, що не гасне”.

Да бъдеш щастлив означава да си влюбен в живота, въпреки всички предизвикателства, загуби и разочарования. И това е така, защото не е тайна, че за нас “Ботев” не е просто отбор, който отиваме да гледаме през уикенда (ако е хубаво времето, разбира се и ако не го дават по телевизията). За много от нас “Ботев” е начин на живот – “Ботев” е мисълта, с която се будиш и заспиваш.

“Ботев” са всичките ти приятели, с които споделяш емоциите си, тези, с помощта на които дереш гърло си на мач и заедно допринасяте за величествения глас на Трибуна Изток, който не рядко е огласявал града ни, това са хората, с които празнуваш победата или споделяш мъката – тези, сред които не се притесняваш да пролееш сълзи от радост или от тъга. “Ботев” е дните преди мач, деня на мача, вечерта след мача и така до следващия. “Ботев” е навсякъде около нас.

“Ботев” това е древният Пловдив – най-футболният град в цяла България. “Ботев” – това са и всички останали градове и села, които сме посещавали за да гледаме любимия отбор. “Ботев” е над всеки един от нас поотделно, но всички ние заедно правим “Ботев” Пловдив такъв какъвто е!

Да бъдеш щастлив означава да не бъдеш жертва на проблемите си, а да се превърнеш в автор на житейската си история – какъв по-добър пример може да се даде тук освен катарзисът, който претърпя “Ботев” малко преди да отпразнува 100 годишнината си?

Интересно ми е щом “грандовете” и сега изпитват трудности да напълнят 1/4 от стадионите си, да не говорим и за онези отбороподобни, посещаемостта, на които може да бъде приравнена на родителски срещи. Как биха изглеждали те в аматьорския футбол? Нека направим равносметка – за тази срамна година, прекарана по села и паланки - ние феновете не оставихме отбора с по-малко от 2000 човека, на който и да е мач! Да, наистина – всеки от нас го болеше, но това не ни накара да забравим за нашата роля в магията “Ботев” Пловдив! “Ботев” е една ценност в суровата ни футболна действителност, която ни учи да създаваме, а не да рушим; да обичаме, а не да мразим; по свой собствен Красив начин да Вярваме, в това, за което се Борим!

Понякога наистина ми се иска всички да са от “Ботев”, за да познаят щастието. Да бъдеш щастлив е завоевание, а не дело на случайността. И докато всяко едно “жълто-черно” сърце бие – ние ще сме силни, защото любовта на хората прави един отбор велик! А нашата любов към “Ботев” Пловдив никога не ще умре.

100 ГОДИНИ "БОТЕВ" ПЛОВДИВ
100 ГОДИНИ КРАСОТА ВЯРА БОРБА
100 ГОДИНИ ТРАДИЦИЯ И ЛЮБОВ
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЖЪЛТО – ЧЕРНИ
НАПРЕД МОЙ "БОТЕВ"!


Тагове:   спорт,   юбилей,   ботев,   100 г,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043114
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930