Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 00:10 - Частни продуценти получават милиони от ОПРР
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Маги Халваджиян, Димитър Митовски и Иван и Андрей получиха милионите си европейски пари за развитие на частния им бизнес. Миналата седмица управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“ обяви окончателния списък с имената на процудентските фирми, които вземат безвъзмездна помощ от продедурата „Технологична модернизация на малки и средни предприятия“, пише БЛИЦ.

Най-много пари – почти 2,5 млн. лв. лапва доставчикът на интерактивни услуги „Интерактив медиа сървисис“, който осигурява sms–гласуванията на популярни тв игри и предавания и разработва тв лотарии, Call TV продукции и публицистични предавания.. Проверка в Търговския регистър показа, че неизвестната доскоро компания е собственост на продуцента Христо Тучев и “ЮМС“ АД. Тучев обаче е и в Съвета на директорите на „ЮМС Интернешънъл“, съвместно с Николай Иванов, Теодор Марков, Любен Йовчев и Марио Караконовски. Продуцентът е и в управата на „Макс ченъл“ АД и на „Контравърджант медиа“ ООД, показват още данните от регистрите. "Интерактив медиа сървисиз" бе сред кандидатите в първия конкурс за изграждане на двата мултиплекса за разпространение на тв програми през май 2009 г. 

Най-богатият и известен бг продуцент 

Маги Халваджиян гушва 1 073 000 лв. 

Една от фирмите на собственика на тв изданията „Господари на ефира“, „Море от любов“ и др. - „Глобал филмс“ е кандидатствала по оперативната програма за покупка на нова снимачна техника. Собственици на фирмата са Халваджиян и „Ентреа Кепитъл партнърс“ АД. Халваджиян и семейството му притежават и няколко други продуцентски компании. Всички те създават предавания за ефирните телевизии. Интерес представляват притежателите на тв марката на „На кафе“, чийто водеща Гала всекидневно тормози зрителите с истеричните си сценки. Оказа се, че тя се явява и продуцент на предаването си, тъй като е съдружник във фирмата – собственик на продукцията „Глобал мегазин“ ООД. 

По банковата сметка на друг мастит БГ продуцент - Димитър Митовски вече са постъпили 1 млн. лв. Оказва се, че и неговата фирма "Камера" ООД също има спешна нужда от нова техника. Митовски не за първи път получава държавни пари. Филмът му „Мисия Лондон“, който се подигра с бившата първа дама Антонина Стоянова, е финансиран изцяло от Министерство на културата. Проверка в регистрите показа, че Митовски притежава палитра от фирми, които се занимават с производство на тв програми и филми. Една от фирмите му - „А плюс синема“ е продуцент на последната пошла кино продуцкия „Кецове“, която дори откри Фестивала на българската култура в Брюксел през октомври 2011-а. 

Американската фирма "Ню Бояна филм" АД, притежаваща Киноцентъра в квартал „Бояна”, също се е доредила до пари от Европа. По Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икомоника“, студията получава 1,7 млн. лв. Хората на Дейвид Варод ще използват парите за „внедряване на иновативно високотехнологично оборудване за развитие на продукти и услуги с висока добавена стойност".

Половин милион вземат Братя Чучкови. 

Тяхната фирма „Чучков брадърс“ също се оказа бедна откъм техника. Виктор и Борислав Чучкови са „абонирани“ за държавни пари. Филмът им „Тилт“ е направен изцяло с пари на културното министерство. И този път за „далаверата“ с безвъзмездните европари са усетили и „опосумите“ Иван и Андрей. Тяхната фирма „Междинна станция“ прибира 475 000 лв. за закупуване на нова снимачна и звукозаписна техника. Пари получава и прословутият агент на ДС -агент „Карак“ или Радосвет Радев. С 1 729 728 лв. той ще купува високотехнологично оборудване за Дарик радио. 

Чалгаджия номер 1 в България Митко Димитров взема чрез една от фирмите си „Пайнер медиа“ ООД 1 918 232 лв. Компанията „Хит вижън плюс“, която притежава кабелната „Икономика тв“ и марката „Хит тв“ прибира 1 167 140 лв. Продуцентските къщи „Дрийм тийм“ на Евтим Милошев и Любо Нейков и „Телеман“ на Мартин Карбовски също са в редичката от евромилионерите и са взели съответно 461 083 лв. и 220 225 лв. Студиото за озвучаване на филми и тв продукции „Доли“ взема 995 881 лв., а ямболската кабелна телевизия „Диана“ - 351 540 лв.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024874
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930