Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 19:50 - Първанов потвърди, че ще се кандидатира за лидер на БСП
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
2



Георги Първанов отхвърли съмненията, че е възможно да се откаже в последния момент от лидерската битка в БСП. "Потвърждавам ясно и категорично своето намерение да участвам в надпреварата за лидер на БСП", каза на пресконференция в Пещера предишният президент, цитиран от агенция "Фокус".

Той добави, че коментарите за евентуален негов отказ от председателския пост в БСП са "планирана кампания, която цели да мобилизира партийния апарат, за да обясни на членовете ни, че няма да смисъл да ме подкрепят". Апаратът на партията не трябва да се използва за нечия лична кауза, заяви още той.

Преди дни в Ловеч бившият министър на културата и неуспял кандидат за вицепрезидент Стефан Данаилов обяви, че имало и трети кандидат за председател на партията, който в момента си пишел програмата. Още след президентските избори, когато стана известно, че Първанов ще се върне в БСП и ще оспорва председателския пост със Станишев, Данаилов пръв поиска двамата да се разберат за трети човек, който да оглави партията. Станишев обаче не прие такъв вариант и напомни, че той самият е бил "спуснат" и са му били нужни много години, за да се освободи от влиянието на различните лобита.

Първанов имал и своите очаквания за избора на новия председател на БСП, но тай като бил коректен играч, не искал да коментира предварително.

Нямам опасения, че БСП ще се раздели, каза още той. По думите му говоренето за разцепление на партията е старо плашило, което се използва винаги при такива ситуации. "Добре е да има конкуренция на идеи. Има и други мои колеги, които притежават лидерски качества и нашите членове ще решат кого да предпочетат", добави Първанов.

Той повтори тезата си, че на следващите парламентарни избори ГЕРБ на всяка цена трябва да бъдат свалени от власт в рамките на закона и конституцията. Напомни и критиките си, че въпреки смяната на трима здравни министри, липсва ясна концепция какво ще се прави в тази сфера, каква ще е политиката спрямо лекарите, спрямо тяхната квалификация.

Първанов коментира и проекта за АЕЦ "Белене" - "това, че един руски реактор ще бъде пренесен от Белене в Козлодуй, не го прави по-малко руски". Според него проблемът е, че така ще се чака повече от десет години разрешение за включването му в състава на АЕЦ "Козлодуй". На практика това е един имитационен ход от страна на правителството, който иска да прикрие факта, че ядрена енергетика в България няма да се развива, смята той.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996207
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031