Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 14:39 - Баташки би Гергов на негов терен
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2060 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04.2012 17:31


Доцент доктор Илия Баташки се върна с гръм и трясък на политическата сцена. Низвергнат преди година и половина като градски лидер на социалистите, Баташки се пребори с конкуренцията за районен председател на партийната организация в “Северен”. Доцентът се изправи срещу протежето на областния лидер на червените Георги Гергов – Петър Бояджиев, и го би с 5:1. В същата организация членува и самият Гергов, пише електронното издание ПловдивУтре

Баташки спечели 52 гласа, а другите двама претенденти – бившият зам.-управител на ВиК Петър Бояджиев и досегашният лидер Петър Копарански – по 10 гласа. В червените среди се говори, че е имало договорка Копарански да се оттегли в полза на Бояджиев непосредствено преди гласуването. На никого не му било минало дори през ум, че може да се появи трети кандидат и да развали играта на шефа Гергов.

Много тесен кръг от приближени до Баташки са били посветени в намерението му да се кандидатира за районен председател. Дори шпионската мрежа на Гергов не успяла да разбере за настроенията в групата около доцента, за да ги парира навреме. Затова и конференцията започнала бодро с мъдри напътствия на областния лидер. “Време е да направим отбор, да си върнем хъса за победа и да накараме опонентите си да се страхуват от нас!” – казал Гергов и призовал делегатите, цитирам, “да загърбят емоциите и да вземат правилните решения, които са определящи за предстоящите битки, защото район Северен може да бъде флагманът в партийния живот на пловдивската организация”.

Явно хората са решили да вземат правилно решение, както личи от резултатите от гласуването, коментират саркастично опоненти на Гергов в собствената му низова организация. Стари социалисти разкриха, че всъщност минибитката е изражение на битката на национално ниво между Сергей Станишев и Георги Първанов – приема се, че Баташки е от лобито на Станишев, а Гергов – от хората на Първанов.

Връщането на Илия Баташки под политическите прожектори не е изненада, имайки предвид по какъв грозен начин беше принуден да се оттегли и желанието му да изчисти името си. Баташки бе избран на поста през октомври 2009 г. след като тогавашния председател Захари Георгиев се оттегли, заради условието в партийния устав, че не може да се съчетава депутатство с партийна дейност.

image
Снимка: в. "24 часа"

Година след като Баташки пое градската организация се получи срив, който проби в публичното пространство. Гергов се опита да кадрува в общината и през ноември 2010 г. обяви, че Баташки ще става заместник-кмет по транспорта на мястото на Александър Константинов. Без обяснения за смяната. Тогавашният кмет Славчо Атанасов се опъна и отказа да изпълнява партийни повели на други политически субекти. Ръководството на градската структура притисна Гергов за обяснения и, за да излезе чист от ситуацията, на пленум навръх Никулден Гергов обвинил Баташки, че участва в корупционна схема, търговия с влияние и лобиране за фирма, приближена до тогавашния министър на транспорта Александър Цветков.

Най-лесният начин за отстраняване на опонент или някой неудобен, е да се очерни, да се пусне някой слух по негов адрес, коментират потресени от ситуацията социалисти. Така се стига до градската конференция на 19 декември, когато Баташки отново е   публично обруган, включително и от партийния си шеф Георги Гергов. Делегатите избират за градски лидер Атанаска Тенева. За нея лобира лично Гергов.

Доц. Баташки най-вероятно ще участва в надпреварата за градски лидер на предстоящата конференция на 5 май. Със сигурност като районен председател той ще отиде на конгреса на социалистите на 19-20 май. Делегати на висшия партиен форум от “Северен” освен него са Георги Гергов, новоприетият член и нов любимец на областния лидер Георги Търновалийски, и ветеранът Пламен Червеняков.



Тагове:   бсп,   Гергов,   Баташки,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Нищо ново и сензационно,
01.04.2012 18:04
просто във всяка политическа "кочина", за всеки заслужил с нещо пред някого, винаги се намира свободна копаня.
Няма значение "кой-чий" е, защото днес е с "този", утре е с "онзи". Важното е да има келепир. А ако работите се объркат - партии бол - все някоя ще ги приюти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041169
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930