Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2012 21:18 - Делото "Тодорова Vs Цветанов" започна без тях
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Двама софийски адвокати, представители на различни възрастови поколения, защитават двама представители на закона. Ситуацията се разиграва в съдебната зала на 21 наказателен състав на Районен съд – Пловдив, съобщи БЛИЦ

Председателят на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова подведе под отговорност министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в частно дело за уронване на престижа й. Като защитници на двамата се явиха съответно Даниела Доковска, известна в юридическите среди като адвокатът на Тодор Живков, и непознатата за Пловдив Десислава Добрева.


Даниела Доковска пристигна в съда, придружена от председателя на пловдивската адвокатска колегия Емилия Недева и още един помощник. Защитникът бе със счупена лява ръка и гипсът се виждаше изпод дългия ръкав на дрехата й. Десислава Добрева бе предпочела строг тъмен костюм с панталон и риза в бледорозово.

Доковска отказа коментар пред БЛИЦ преди старта на заседанието с думите, че не коментира дела. След края на заседанието и Доковска, и колежката й от ответната страна Добрева, отново отказаха коментари, въпреки настоятелността на пловдивските журналисти, които засипаха двете адвокатки с порой от въпроси.

Делото на Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов е за уронване на престижа й. Казусът стигна до Пловдив след като всички съдии в Софийския градски съд си направиха отводи. По изрично указание на Върховния касационен съд делото бе разпределено да се разглежда в Районен съд – Пловдив, тъй като жалбоподателката е действащ магистрат в СГС. Председател на съдебния състав в Пловдив е ръководителят на наказателното отделение Екатерина Роглекова. 

Искът срещу вътрешния министър е заведен в началото на февруари, след като в две последователни свои интервюта Цветанов заяви, че щом съдийката е забавила мотивите към присъдата на рецидивиста Васил Маникатов, очевидно работи “в услуга на организираната престъпност”.

Преди заседанието споразумение между страните не е било постигнато, стана ясно в залата. И Доковска, и Добрева бяха единодушни в искането си да се даде ход на делото. Доковска представи като доказателства три огромни папки с дешифрирано на хартия интервю на Цветан Цветанов от предаването “Тази сутрин” по bTV, придружено с видеозапис и официално писмо от директора на “Новини и актуални предавания” Люба Ризова, че ДВД-то съдържа презапис на предаването. По една папка получиха съдия Роглекова и защитникът на Цветанов. 

По този повод адвокат Добрева заяви, че иска да й бъде дадена възможност да се запознае с обемния материал, тъй като той се представя едва сега. По нейно настояване съдът разпореди да се направи фоноскопска експертиза на представените доказателства. Съдът изиска също така преди следващото заседание да бъде представено в деловодството официален документ с трите имена и ЕГН-то на подсъдимия Цветанов, за да се направи актуална справка за съдимост.

Съдът прие представените доказателства и отложи делото, тъй като към настоящия момент не е изяснено. Съдия Екатерина Роглекова посочи като следваща дата 25 юни. Адвокат Даниела Доковска поиска по-близка дата и делото да се гледа с приоритет, изтъквайки кои са действащите лица в него. Съдия Роглекова кратко отговори, че всички дела са с приоритет.

След закриването на заседанието пловдивските журналисти се опитаха да говорят с двамата адвокати, но на всички въпроси те отговориха с думите “Не коментирам”. Тълпата едва не смаза Доковска и Добрева, притискайки ги от всички страни. Доковска дори предпочете да не изчаква асансьора, а да слезе 4-те етажа пешком.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033874
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930