Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 20:41 - "Ботев" (Пловдив) се завърна в А група
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
0



  Най-старият действащ футболен клуб в България "Ботев" (Пловдив) победи "Спортист" (Своге) с 2:0 в баража за промоция в А група и се завърна в елита след два сезона в долните дивизии.

Футболистите на Костадин Видолов, които завършиха на второ място в източната Б група, надиргаха категорично представителя на западната Б група и си осигуриха успеха с попадения на Ангел Рахов и Александър Александров през първото полувреме.

Двубоят се игра пред повече от 6000 фенове на пловдивчани на стадион "Славия" в София. "Ботев" започна много по-активно и можеше да открие резултата още в 13-ата минута. Рахов стреля с глава, но право в ръцете на вратаря Годжев.

Централният защитник обаче се възползва от втората си възможност и в 22-ата минута изведе "Ботев" напред с удар от въздуха в долния десен ъгъл. Шест минути по-късно Александров можеше да вкара втори гол, но Годжев успя да спаси удара му.

Отново капитанът на "Ботев" създаде опасност след изпълнение на пряк свободен удар, но вратарят на "Спортист" спаси. Последваха удари на Йордан Христов и Петър Атанасов, преди да се стигне до удвояване на резултата.

В 42-ата минута Христо Иванов намери с дълъг пас Атанасов, който изведе Александров сам срещу Годжев и ветеранът не сгреши за 2:0. Втората част беше доста по-спокойна. Единствената опасност, създадена от "Спортист", беше в 50-ата минута.

Симеон Атанасов можеше да намали, след като стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над гредата. 15 минути преди края Александорв беше близо до трети гол, но Годжев спаси изстрелът от пряк своводен удар.

"Ботев" беше изваден от А група в средата на сезон 2009/2010, а новоучреденият клуб започна участието си в югоизточната В група. Видолов изведе отбора убедително до първото място, но след това беше заменен от Петър Хубчев
.
Хубчев не постигна очакваните резултати в началото на сезона и беше освободен още през октомври. На негово място беше назначен уволненият от ЦСКА Милен Радуканов, но и той не се задържа дълго, а "Ботев" изглеждаше далече от А група.

В крайна сметка Видолов отново застана начело и възроди отбора. Под негово ръководство пловдивчани спечелиха осем победи в девет мача, пребориха се с "Нефтохимик" и "Любимец" за второто място, а в баража надиграха категорично "Спортист".

"Ще изградим изцяло нов отбор за завръщането ни в елита. Ще вземем много нови футболисти. Искам силно представяне в А група. Първо обаче трябва да направим и много добра подготовка", заяви собственикът на "Ботев" Цветан Василев след мача.

По всяка вероятност Костадин Видолов няма да остане начело, тъй като не притежава необходимия за А група лиценз УЕФА Про. Все пак голяма част отбори не спазват правилата за треньорските лицензи, така че бъдещето му все още не е ясно. 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034153
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930