Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 20:20 - Ваньо Танов закрива Митница-Свиленград
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
0



Възловата митническа служба в Свиленград може да бъде закрита, а дейността й - поета от други митнически бюра. Това крайно решение може да бъде взето, като бъдат анализирани резултатите от работата и кадровият и управленският й потенциал.

 

Това каза директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който обяви резултатите от цялостната проверка на митницата в Свиленград след като там бе проведена акция на прокуратурата и полицията и бяха арестувани осем митничари от една смяна в момент, когато деляха дневния "оборот" от събрани рушвети от преминаващите водачи на товарни коли.

 

Осемте служители, задържани на 2 май, ще бъдат освободени. Предложението на Дисциплинарния съвет е наказанието да бъде наложено за уронването на престижа на Агенция "Митници“. Административно наказание "понижаване в ранг за срок от една година“ ще бъде наложено още на началника на Митница Свиленград, началника на МП Капитан Андреево и на началника на въпросната смяна.

 

Освободени от заеманите длъжности са началникът на МП Капитан Андреево, началникът на смяната и началникът на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Митница Свиленград. Длъжността "началник на Митнически пункт Капитан Андреево“ ще се изпълнява временно от заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов.

 

Ваньо Танов обяви още, че 270 служители на Митница Свиленград са се явили на проведените през последните три дни тестове, като 17% от служителите напълно са се провалили на тях. Други 40% са издържали тестовете, но резултатите от тях показват контрапродуктивно поведение, което показва ценностна система, възприемаща като нормален животът в лъжа.

 

Радостното е, че всички новоназначени служители са издържали напълно тестовете, каза още Ваньо Танов.

 

Тези резултати не ми дават други административни възможности, обясни директорът на Агенция "Митници“, но ми дават възможност да изградя стратегия какъв екип трябва да бъде създаден и възможно ли е той да бъде създаден, допълни той.

 

В близките месеци сериозно ще бъде наблюдавана дейността на Митница Свиленград. Вероятно предстои вземането на сериозни управленски решение, които обаче са от компетенциите на министъра на финансите, защото резултатите от проведените тестове поставят под въпрос съществуването на Митница Свиленград, коментира Ваньо Танов.

 

Ако анализът на резултатите покаже, че не може да бъде променена ситуацията и няма човешки потенциал за това, може да се стигне митническите пунктове и бюра на митница Свиленград да преминат в други митници.

 

Началникът на Митница Свиленград и единият от заместниците му са издържали отлично проведените тестове. Танов е поискал оставката на другия заместник-началник на Митница Свиленград, който не е издържал теста за интегритет.В късния следобед бе съобщено, че зам.-началникът на митницата Светла Шошкова е подала поисканата й оставка.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Че, това делене на пари е открай в...
30.05.2012 22:23
Че,това делене на пари е открай време защо чак сега се сетиха да проверяват?Има нещо гнило?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001098
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031