Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2012 14:39 - Адвокатът на Енев: Не знам къде са парите. Адвокатът на Цар Киро: Парите са закопани в Родопите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1143 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Георги Енев ми се обади по телефона и поиска да го представлявам при предаването му на властите, съобщи за ПловдивУтре адвокат Георги Кутрянски. Юристът е поел защитата на издирвания в продължение на 2 седмици 33-годишен бивш рейнджър, срещу когото е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на крупна сума пари.

Адвокат Кутрянски е разяснил в детайли правата на Енев и му посочил, че ако разкрие къде са откраднатите пари, присъдата му може да бъде намалена. Енев сам решил да мълчи.

Още вчера прокуратурата е връчила обвинението на Георги Енев и на защитника му.

Външно Енев изглежда добре, няма психически отклонения, но ако прокуратурата има някакви съмнения, може да назначи психиатрична експертиза, коментира адвокатът.

По закон Кутрянски задължително трябва да присъства на разпитите на подзащитния си. По думите му, проведен е само един разпит, снощи. Адвокатът не пожела да съобщи какво е коментирал Енев.

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов съобщи за ПловдивУтре, че Георги Енев е отказал да дава обяснения при разпита. “Няма съучастници. Няма пари”. На въпрос какви ще са следващите ходове на прокуратурата, Гавраилов отговори, че разследването продължава.

Георги Енев е в следствения арест при Затвора – Пловдив от момента на задържането му снощи в 17.30 ч. Наложена му е мярка за неотклонение “задържане под стража за 72 часа”, която изтича в неделя. Преди това прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Както ПловдивУтре съобщи, 33-годишният Енев се предаде доброволно и, по думите на прокурор Гавраилов, не е поставял никакви условия. Срещу него е повдигнато задочно обвинение за кражбата на крупната сума пари. Възможно е да бъдат повдигнати още две обвинения – за бягство и за укриване.

Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 г. за престъплението. Законът допуска да се сключи споразумение, при което присъдата се редуцира и е от 8 до 20 г.

По-късно ПловдивУтре съобщи, че най-вероятно парите са закопани някъде в Родопите, позовавайки се на адвоката на Кирил Рашков - Васил Марков. Според юриста, който е запален планинар, обирджията Георги Енев е минал по стар римски път в планината по маршрута хижа Академик – Бряновщица – Върховръх – Хвойна. Някъде в този район за закопани и парите, смята Васил Марков.

Георги Енев не е материално отговорен за изчезналите 1.5 милиона лева от инкасо автомобил на фирма G4S. Парите са били в чувалчета, с пломби, не ги е получил в брой и не ги е броял – аргументира тезата си Васил Марков. В този смисъл повдигнатото обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери е работно, смята адвокатът на Цар Киро.

Според Марков, стратегията да не се казва къде са парите е много добра, тъй като така липсва предметът на престъплението. В този случай присъдата на известния като Жоро Милионера може да бъде от 3 до 5 години.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. ketrinketrin - СПЕШНО ТЪРСИМ НЯКОЙ С БУС...
06.07.2012 14:51
...който да помогне на мен и дружината ми да се придвижим с кирки и лопати до Върховръх!!!
:D :))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039312
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930