Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 22:34 - Кметът на Пловдив посрещна "Анатема" с фланелка на бандата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
0



Стискаме палци градът да стане европейска столица на културата. Това казаха музикантите от култовата британска банда "Анатема" днес, които станаха посланици на Пловдив в битката му за домакинство през 2019 година, пише Марица.

Музикантите, които ще имат концерт на амфитеатъра в събота вечерта, бяха посрещнати пред общината от кмета Иван Тотев. Градоначалникът ги чакаше, облечен в черна фланелка с щампа на групата под сакото си. Те пък облякоха тениски с логото "Пловдив - културна столица 2019". Те споделиха опита на родния Ливърпул като европейска столица и заявиха, че в резултат на това са били направени страхотни инвестиции, а центърът бил обновен до неузнаваемост.


Вие сте хората, с чиято музика израснах. Касетките с ваши парчета бяха на челно място в личната ми колекция, каза Тотев, който е запален меломан и рок фен.

Фронтменът Винсънт Кавана официално потвърди, че концертът на бандата на Античния театър ще бъде записан на DVD и ще бъде разпространен в цял свят. На въпрос как работят заедно трима братя и една сестра, Кавана обясни, че в музиката са единни, но не и във футбола. Част от бандата били привърженици на "Евъртън", а други били фенове на "Ливърпул". После добави, че тъй като още от деца били страшно задружни, никак не било трудно да работи със семейството си, което съставлява половината от групата. Бе представен и новият член на Анатема- португалският барабанист Хергосо.

Миналаната година направихме акустичен концерт, но тази година ще сме с електрически китари. Един рокендрол концерт трябва да зарежда хората с положителни емоции, а българските ни фенове са страстни и интелигентни, неслучайно решихме да снимаме тук DVD-то. Посланията ни се крият в песните - пеем за любов, и единство, обявиха английските супер звезди.

Днес следобед те ще репетират с филхармониците в концертна зала.
Преди тях с нашите класически музиканти работи Фиш, който също е в Пловдив.
Организаторът на музикалния форум Васил Върбанов обяви, че билетите за двата концерта са на свършване. Това са най-евтините цени на билети за подобни събития в България. Идеята е това, което ще се случи на Античния да бъде достъпно за всички, обясни Върбанов.



Тагове:   Анатема,   фиш,   Тотев,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031903
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930