Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2012 15:36 - Частични избори в 10 селища
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
0



В десет населени места у нас в неделя се провеждат частични избори за кмет. Това са град Калофер, русенското село Пиргово, село Туховища в община Сатовча, село Хърлец в община Козлодуй, както и в село Байково (община Хитрино), пазарджишкото село Ивайло, село Доброплодно (община Ветрино), павликенското село Батак и в Рогозче (община Джебел), предава Фокус.


В Калофер в надпреварата участват досегашният кмет Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет, доминиран от БСП, и претендентите от ГЕРБ Лалка Драгоева от ГЕРБ и Йордан Колев от НДСВ.
Румен Стоянов (БСП) бе свален от поста след като от местната структура на ГЕРБ подадоха жалба в ОИК, че не е излязъл от ръководено от него търговско дружество в законовия 1-месечен срок.

Петима са кандидатите за кмет на русенското село Пиргово, след като предишният управник Стоян Цирков загина при катастрофа. В изборите участват кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров, както и претендентите на ВМРО - БНД Стефан Барбуков, на БСП Георги Бодуров, на "Нова зора" - Велико Джарналиев и на "Земеделски народен съюз" Сталияна Михайлова.

Кандидатите село Туховища са Кемал Аривов от ДПС и Венцислав Шишков от ГЕРБ. До частичните избори се стигна, след като "Земеделски съюз" обжалва избора на Кемал Арифов от ДПС за кмет на селото. При касирането на изборите е установено, че само една бюлетина не достига на Арифов, за да може изборът му за кмет да бъде обявен за действителен.

В село Доброплодно, община Ветрино, се състезават четирима кандидати, издигнати от политически партии. В село Хърлец са регистрирани четирима кандидати. Двама от тях са издигнати от политически сили, а останалите са независими.

Един е желаещият да стане кмет на село Байково - от ДПС. За участие са се регистрирали ГЕРБ, ДПС и БСП, но само от партията на Ахмед Доган са издигнали претендент.

Четирима са кандидатите да управляват пазарджишкото село Ивайло. От ГЕРБ кандидатът е Милчо Донгов, претендентът на БСП е Борислав Борисов, "Обединени земеделци" е издигнала Цветко Спасов, а БЗНС - Иванка Иванова.

Двама участват в изборите за кмет в свищовското село Горна Студена. "Коалиция за Свищов" издига кандидатурата на Тодор Иванов, а инициативен комитет е регистрирал Марийка Милкова като независим кандидат.

Частични местни избори се провеждат и в джебелското село Рогозче. Кандидатите са двама - на ДПС и на ГЕРБ.  До вот в павликенското село Батак се стигна, след като през октомври бе избран кмет на Батак, но се оказа, че той не заличил регистрираната си фирмата и бе отстранен. Изборът в неделя е между  Димитър Димитров от БСП и Асен Асенов от местна коалиция от партии ""Заедно за Батак"".




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039110
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930