Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 13:23 - Европейската комисия по култура три дни ще заседава в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 596 Коментари: 0 Гласове:
0



Комисията по културата на Европейския парламент се премества за три дни в Пловдив. Изнесеното заседание е първо по рода си в България. 

Евродепутатите, водени от нашия народен представител от ГЕРБ Емил Стоянов, пристигат във вторник. Гостите ще бъдат настанени в Новотела и ще посетят винарна “Старата изба” в Първенец, където областният управител Здравко Димитров организира официална вечеря, съобщава
Марица

 

Деловата част започва в сряда. Сутринта, в 8,30 часа, евродепутатите имат среща в общината с кмета Иван Тотев. Градоначалникът е приготвил  много изящен подарък - позлатена фиала с еленски глави, едно от копията на Панагюрското съкровище. Евродепутатите ще се запознаят с проект “Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.”, а след това ще имат срещи с министрите на културата и на спорта Вежди Рашидов и Свилен Нейков. Домакините няма да пропуснат удоволствието да покажат на евродепутатите  археологическите разкопки на Одеона, още повече че обядът ще е в съседния ресторант “Хемингуей”.

В същия ден на заседанието на Европейската комисия по култура ще присъстват ректорите на ПУ “П. Хилендарски”, Аграрния университет, Медицинския университет и Университета по хранителни технологии.

След срещата кметът Иван Тотев ще влезе в ролята на екскурзовод и ще покаже на гостите гордостта му - Римския стадион, Стария град, Античния театър. Вечерта градоначалникът ще даде вечеря на гостите в ресторант “Галерия”.

В четвъртък делегацията ще посети Европейския информационен център на ул. “Иван Вазов” 42, фондация “Созопол”, НБ “Иван Вазов”. В същия ден евродепутатите ще имат срещи с председателя на комисията по култура на нашия парламент Даниела Петрова, а след това - с вицепрезидента Маргарита Попова. Посещението завършва с делови обяд в ресторант “Одеон”, който дава фондация “Пигмалион”.

На трапезата
Менюто вече е уточнено - баница със сирене, салата от печена капия, сирене, домат и босилек, за предястие - патладжан, напълнен със зеленчуци и кайма и запечен на фурна. Гвоздеят на вечерята е кавърма с ориз, а за десерт - цедено  кисело мляко със зелени смокини и орехи. На депутатите ще сервират минерална вода “Девин”. Други напитки ще се избират в движение.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13044039
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930