Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2012 19:41 - Червен кмет пристана на ГЕРБ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
0



 Кметът на община Съединение Георги Руменов напусна БСП и стана член на ГЕРБ. По думите му той и заместникът му Георги Трендафилов са поканени да се присъединят към управляващата партия.

В писмо до медиите Руменов обясни своето и на заместника си решение да преминат в ГЕРБ с необходимостта да защитят интересите на общината и улеснят работата с правителството, пише PODOKO.EU

Работя за общината и затова приех членство в ГЕРБ, коментира кметът. Според него не партийната принадлежност е от значение, а това, което ще се изгради и остане за общината и града.

Тази вечер областният лидер на ГЕРБ Здравко Димитров официално ще представи Георги Руменов като кмет на ГЕРБ. Според Димитров натиск върху Руменов да стане член на ГЕРБ не е оказван, а той по свое желание е взел решението, отбелязва Радио Пловдив.

image  

По думите на областния управител и лидер на ГЕРБ това е знак на отрезвяване, а основната заслуга за промяната на партийното му членство е на работата на правителството и харизмата на премиера Борисов. Според Здравко Димитров смяната на партийната принадлежност на кмета на Съединение не е подмяна на вота на хората.

До обяд кметът на община Съединение Георги Руменов не беше подал молба за напускане на БСП, нито бе информирал ръководството на партията за намеренията си. Областният председател на социалистите Георги Гергов обаче уточни, че ако Руменов е подал молба за членство в ГЕРБ, на практика той се е самоизключил от БСП.

Днес следобед предстои среща между него и областното ръководство на БСП. Пред РП Гергов попита дали ако утре изборите бъдат спечелени от ДПС, Руменов няма да стане член и на движението.

Руменов спечели като кандидат на БСП частичните кметски избори в Съединение през месец май. Според Георги Гергов най- неоспорим е фактът, че оттогава досега управляващите губят в областта три последователни вота – освен в Съединение, референдума в Ягодово и в Калофер, където ГЕРБ спечелиха едва 40 гласа.



Тагове:   политика,   бсп,   кмет,   ГЕРБ,   съединение,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041812
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930