Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 20:47 - Хелзинският комитет: Цветанов отдавна дължи оставката си на гражданите и техните съдии
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0



 "Вътрешният министър Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на гражданите и техните съдии. Повторното кръщаване на полицейска операция на името на съдия – М.И.Л.Е.В, прави този полицейски началник повече от опасен рецидивист.   Това се казва в началото на позицията на Българският хелзинкски комитет (БХК) по повод обявената тази нощ полицейска акция М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден). По думите на вътрешния министър тя е насочена срещу "активен представител на криминалния контингет за кражби" на коли и части от тях" Звезделин Методиев. По-рано днес от Окръжния съд във Велико Търново съобщиха, че един от тримата съдии наложили домашен арест на Методиев се казва Теодор Милев.
От организацията искат за пореден път оставката на Цветанов, "за да не се превърне тази малка държава, която живее с надеждата, и тя да бъде правова, в свърталище на върколаци – полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права".
"За разлика от "престъпниците", които МВР "хваща", за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан Цветанов е с множество истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото. Самата закана, преди време, на този уж-полицай да дамгосва наказателно независимия български съд всеки път, когато му пречи да произволничи в "борбата" с престъпността, като спазва закона, беше такова престъпление", пишат от БХК.
От организацията напомнят репликата на Цветанов от юли 2011 г., че операциите по залавяне на освободени с акт на съда обвиняеми ще се кръщават на имената на съдиите. Малко след това се проведе акция Р.А.Л.И.Ц.А. ("Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А – анархия".) Тогава по обвинение за рекет беше задържан Валентин Янев-Бореца.
"Заплахите, които Цветанов пряко адресира срещу личността на съдии, във връзка с решенията им по дела – а именно, да използва имената им като стигма, са акт на първобитно насилие срещу съдебната власт, чиято независимост е основна в замисъла на държавата. Тази груба, персонализирана, директна агресия срещу хората, от които зависи справедливият процес, с цел да бъдат принудени да действат, както иска полицията, руши този замисъл.", припомня становището си от преди повече от година БХК тогава и, за пореден път, поиска оставката на Цветанов.  
"Вместо да им оказват най-голямото зачитане, за да ни пазят от властта, нашите съграждани се учат да мразят тези, без които нямаме права.   Сега, след М.И.Л.Е.В, в обстановка, в която ВСС, както винаги досега, независимо какво говори, пак слуша властта – справка, изборът за главен прокурор на "стабилния съдия" – е ясно, че, ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде своего рода администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата.Ако позволим това.", пишат още от организацията. 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040069
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930