Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 18:43 - Край на дразнещо шумните тв реклами
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До 30 юни телевизиите трябва да спрат да излъчват реклами с по-високо ниво на звук от останалите програми, което би трябвало да привлича вниманието на зрителите, но на практика дразни слуха им. За това се разбраха Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори - АБРО, Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), които подписаха в сряда в Съвета за електронни медии споразумение за въвеждане на единен стандарт за регулация на звука в рекламата.

 

Стандартът ще бъде въведен поетапно, като от 1 април т.г. комуникационните агенции ще прилагат правилата при изработката на всички рекламни клипове, предназначени за телевизия, каза изпълнителният директор на АБРО Мехти Меликов. Изравненият звук на рекламите с този на останалите програми ще е задължителен за всички тв оператори, независимо от метода на разпространение - наземно радиоразпръскване, кабел, сателит, IPTV, или от вида на предоставяната медийна услуга -линейна или нелинейна.

 

Новите правила се въвеждат по препоръка на Европейския съюз. Те предвиждат измерването на три основни характеристики на звуковия сигнал, което да компенсира съществуващата към момента практика на измерване единствено на максималното ниво на сигнала.

 

Ефектът за телевизионните реклами ще се изразява в увеличаване на динамичния обхват, намаляване на неприятното усещане от компресия и намаляване на изкривяванията. Методът е с доказани качества от инженерна и научна гледна точка, като е проверен и на практика, посочват организациите.

 

За проблема с дразнещо шумните реклами бяха подадени множество жалби от зрители в Съвета за електронни медии (СЕМ), който пое инициативата за регулация чрез законодателни промени, припомни председателят на регулатора Георги Лозанов. Много е хубаво нещата да стават чрез воля и сега решението е в ръцете на професионалните организации, каза той.



Тагове:   звук,   телевизия,   реклами,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033501
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930