Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2013 21:51 - Великобритания обмисля ограничения за имигрантите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове:
0



 Британският министър-председател Дейвид Камерън обвини някои чужди граждани, че се възползват от обществените услуги във Великобритания, и заяви, че правителството търси начини да ги накара да си плащат за достъпа, съобщава британският в. "Гардиън", цитиран в петък от БТА.

През последните дни Камерън засили риториката за имиграцията. Във вторник той каза на министрите да помислят как да намалят притегателните фактори за имигранти във Великобритания. В сряда премиерът разкри, че списъкът с обществени услуги, които правителството иска да ограничи, включва достъпа до правосъдие, здравеопазване, социални помощи и жилища. Вчера на предизборна среща с избиратели в провинцията той потвърди, че става дума за ограничаване на правната помощ за чужди граждани. От април няма да може да се ползва правна помощ за случаи на имиграция, но тя ще продължи да се предоставя при кандидатстване за убежище и при случаи на престъпления, отбелязва изданието.

Попитан как Великобритания и по-конкретно Националната служба за здравеопазване (НСЗ) би се справила с очаквания наплив от българи и румънци, след като в края на годината отпаднат имиграционните ограничения, Камерън отговори, че "има да се направи още много, за да се гарантира, че макар да проявяваме гостоприемство, няма да позволим тук да идват хора, които да се възползват от нас, защото мисля, че това се случва твърде често".

"Точно сега ние не сме достатъчно твърди към хора, които идват от другата страна на света и решават да използват здравната система: те не внасят данъци и би трябвало да плащат, когато ползват НСЗ", каза британският министър-председател, цитиран от "Гардиън".

Същевременно вестник "Дейли телеграф" цитира държавния министър за имиграцията Марк Харпър който казва, че правителството обмисля възможността за задължително регистриранена гражданите на Европейския съюз, които искат да ползват обществени услуги във Великобритания. "Това определено е идея, която разглеждаме. Някои други страни в ЕС вече имат задължително регистриране за достъп до  обществени услуги и ние проучваме разходите и ползите, за да  видим дали това е разумно", цитира изданието Харпър.

Правителството е подложено на политически натиск във връзка с евентуалното пристигане на работници от България и Румъния във Великобритания догодина, когато отпаднат имиграционните ограничения, добавя вестникът.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995008
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031