Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 20:16 - 20 000 без интернет и телевизия в Пловдив!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1695 Коментари: 0 Гласове:
2



Частен съдебен изпълнител Величко Апостолов остави 20 000 абонати на „Цифрова кабелна корпорация" през целия ден без интернет и телевизия. Това заяви на извънредна пресконференция управителят на фирмата Иван Гологанов, цитиран от в. Марица.

Ние ще се опитаме максимално бързо да върнем сигнала до нашите клиенти, коментира Гологанов, но без да се ангажира с конкретни срокове. По думите му до проблема се е стигнало заради неправомерните действия на частния съдебен изпълнител. В изпълнителния лист, който ЧСИ е издал, е посочено, че става въпрос само за оптичните кабели в район „Централен", а кабели бяха рязани поголовно, потвърди и адвокатът на корпорацията Иван Нанев. В документа би трябвало да са описани въпросните кабели по номер и вид, а това не е направено, допълни още адвокатът. Сега мрежата в целия град е съсипана.

Още сутринта заварихме „летящите бригади" на ТВ САТ КОМ, които под охраната на полиция режеха кабели наред, заяви Иван Гологанов. Акцията течеше на четири места в града. При всеки опит на техниците на „Цифрова кабелна корпорация" да отсранят щетите, полицията ги отвеждаше в районното да пишат обяснения какво точно правят на разкопките. Така половин час работеха по отсраняването на повредите, а после четири часа пишеха обяснения, обобщи ситуацията Гологанов.

Оттук нататък „Цифрова кабелна корпорация" има няколко полезни хода. Вече е сезирана прокуратурата и ще се атакуват действията на съдия-изпълнителя Апостолов, обясни адв. Нанев. Компанията ще предяви искове и за претърпени материални щети. Загубите ни са разклатеното доверие на нашите абонати и поне 350 хиляди лева, пресметна набързо Иван Гологанов.

Уведомителни sms-и за евентуални проблеми с мрежата разпращаха спешно до абонатите си дори и доставчици на телевизия и интернет и от далечни квартали като Коматево. Поради отрязване на оптични кабели от конкурент може да има смущения. Работи се по подновяве на сигнала, гласяха кратките съобщения.

По-рано днес стана ясно, че компанията ТВ САТ КОМ си връща с процедура на изпълнителен лист отнетата противозаконно оптимна мрежа в Район „Централен"- Пловдив. Процедурата протече с разпореждане на съдия изпълнител , поради което временно бяха прекъснати доставките на итнернет и тв сигнал до абонатите. Работи се изключително експедитивно за възстановяване на подаването на сигнал, затова молим абонатите за малко търпение. До броени часове целият пакет услуги- интренет, кабелна и цифрова телевизия ще бъдат възстановени с пълен обем и качество, категоричен беше собственикът на ТВ САТ КОМ Красимир Кирев пред „Марица".

Изпълнителният лист е от 28.02.2012 година, подписан е от председателя на шестнадесети граждански състав на Пловдивски районен съд, К. Кумчев. С него се осъжда представляваното от Иван Гологанов дружество „Цифрова кабелна корпсрация" да върне на ТВ САТ КОМ отнетото от Цифрова кабена компания владение върху оптичната канална мрежа, изградена с разрешение за строеж от 22.11.2006 година за район „Централен" Пловдив.

Кабелната война между двамата бивши съдружници Гологанов и Кирев продължи с години, тя се разгоря на територията на поне три общини- Пловдив, Асеновград и Куклен, но уверенията са, че съдебните саги вече се финализират с процедури на изпълнителен лист. Цяла върволица са съдебните преписки по този скандал. Иван Гологанов вече има и произнесени присъди за самоуправните действия.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034878
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930