Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 10:32 - М. Константинов си тръгва от "Информационно обслужване"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов обяви, че подава оставка.

"Надявам се оставката да бъде приета другата седмица. Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно", каза той.

"Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито "господарят на света" Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството", коментира още той.

Ако ми бяха поискали оставката за непремерено говорене - добре,

ще си я подам, но оставам доволен от работата си в "Информационно обслужване", обяви проф. Константинов.

"Логично беше да ми поискат оставката и щяха веднага да я получат, но те поискаха повече и така настъпиха мотиката.

А настъпването дойде с твърденията за подмяна на изборите, но тази проява на сталинско-хилтеристко отношение към хората да бъдат съдени за неща в бъдещето остана незабелязана", добави Константинов.

Според него, в момента се цели

да се дискредитира изборният процес и да се даде възможност олигарси да се спасят

По думите на проф. Константионов "една голяма партия" ще получи много по-малко гласове от очакваното, което ще доведе до крах в нейното управление.

Ако загуби тези избори, с БСП в този и вид е свършено, което е добре за нея и България, защото тя ще се разцепи на нормални социалисти и комунисти, отървавайки се от сегашното си "шизофренично състояние", заяви той.

"Но това може да се окаже болезнено за сегашното й ръководство, което е истерясало. Но в крайна сметка професията демократ не е до живот", добави професорът, като продължи със своите политически оценки, за които му беше поискана оставката.

През последния месец много от политическите партии поискаха отстраняването на Константинов поради неговата открита партийна подкрепа.

Преди месец той заяви следното: "Ако алтернативата е да се върне Тройната коалиция, ей богу, ще направя всичко това да не стане."

Веднага след това отстраняването му бе поискано от ДСБ, БСП, ДПС, Движение България на гражданите и други по-малки формации.

Преди три дни служебният премиер Марин Райков бе принуден да проведе разговор с Константинов. След срещата в краткото съобщение от Министерския съвет се казваше, че "премиерът определя като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил".

"Ръководството на малка коалиция поиска от служебния премиер три неща.

Първо,

НСИ да подготвя протоколите от изборите

НСИ нито има желание, нито възможност да стори това, не отговаря на условията на конкурса за фирма, която да направи обработка на резултатите.

Второ, софтуерът за броене на бюлетините да бъде достъпен на сайта на ЦИК. Фирмата, обработваща резултатите, не брои никакви бюлетини, тя даже не ги вижда. Фирмата обработва данните от протоколите на избирателните комисии.

Третото предложено нещо е протоколите да бъдат сканирани и качени в интернет. В Изборния кодекс е предвидено, не може да молите премиера за това. Човекът си има друга работа - например да търси ксерокси.

Искам да поздравя БСП за идеята за ксероксите, която ще доведе до неповторими усещания на ЦИК", каза Константинов.

Ситуацията в страната е може би повече от сериозна

"Днес БСП имат най-нисък резултат в цялата си история. С 40 мандата, партията почти се изравни с ДПС. Освен че загуби всички възможни избори през 2005 г., направи най-абсурдните поправки в изборния закон, които съм виждал", посочи Константинов.

"Съчувствам на симпатизантите на една малка дясна партия. Най-голямото майсторство на този занаят е да се оттеглиш навреме, но е трудно", заяви още проф. Константинов.

Благодаря на членовете на Съвета на директорите за съвместната ни успешна работа, която ще гарантира достойно представяне на конкурса на ЦИК на 26 март. Поздравявам всички служители на "Информационно обслужване" за хладнокръвието, с което посрещнаха необоснованите нападки", добави още той.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033064
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930