Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2013 12:57 - Марин Райков предлага ротация на полицаите по време на изборите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 863 Коментари: 2 Гласове:
3



Полицията да направи всичко по силите си, за да прекрати изборната търговия, призова министър-председателят Марин Райков, цитиран от БНТ, на съвещанието на МВР в Хисаря, посветено на предстоящите на 12 май парламентарни избори.

Темата на съвещанието е  "Действия за гарантиране на сигурността и опазване на обществения ред при подготовката и провеждането на парламентарните избори".

Райков нарече купуването на гласове "грозно явление". Подчерта, че полицаите познават хората на терена и ги призова: "Моля ви, дайте да спрем това безобразие". "Дълг на правителството и мой личен дълг е да покажем на българския народ, че сме способни да организираме честни избори. Вашето безпристрастие е част от тези усилия", каза премиерът.

 Предотвратяването на търговията с гласове може да се постигне чрез активна работа на полицейските директори с районните избирателни комисии. „Превенцията е да бъдат идентифицирани точно тези страни, които са склонни да се занимават с този род дейност и да се предприемат действия за тяхното неутрализиране” – каза премиерът Марин Райков. МВР има готовност да осигури реда, спокойствието и сигурността на гражданите по време на изборите заяви още премиерът Райков.

Министър-председателят предложи за по-голяма гаранция при опазването на обществения ред по време на изборите да бъде извършвана ротация на служителите на МВР в рамките на съответната дирекция, съобщи БТА.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев поясни, че областните директори ще решават кой служител на реда къде ще бъде прехвърлен. "Единствената цел е да се създаде спокойствие за гражданите, че служителите на реда няма да имат възможност да въздействат по някакъв начин на вота", поясни Георгиев.

„Няма да се използват специални разузнавателни средства по оперативни дела, а само по образувани досъдебни производства и с изричното разрешение на прокурор” - каза още главният секретар на МВР. Калин Георгиев увери, че ще има засилено полицейско присъствие по време на изборния процес.

По време на срещата Райков напомни, цитиран от БНТ, че служителите на МВР са деполитизирани и подчерта, че разчита изцяло на техния професионализъм.  "По време на протестите вие показахте безупречно поведение и искам да ви изкажа искрена благодарност", обърна се той към полицаите. Изтъкна, че служителите на реда са успели "с присъствие на духа да излязат по достоен начин от едно не малко изпитание".

Райков увери работещите във ведомството, че там няма да има политически чистки. Той каза и че няма да обезглави борбата с организираната престъпност по поръчка отвън.


Тагове:   политика,   избори,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. born - Това, че полицаите са деполитиз...
25.03.2013 13:34
Това, че полицаите са деполитизирани нищо не значи. Основното е да са декорумпирани
цитирай
2. reporter - Това, че полицаите са деполитиз...
25.03.2013 14:01
born написа:
Това, че полицаите са деполитизирани нищо не значи. Основното е да са декорумпирани


Както добре знаем: едно е да искаш, второ - да можеш, трето и четвърто - да го направиш :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001662
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031