Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2013 17:31 - Партията на Кунева подаде сигнал до главния прокурор за подслушване на политици и журналисти
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
0



От партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради информации за подслушване и разработване на членове на ръководството на формацията.

В писмото си до главния прокурор от партията на Кунева настояват за проверка за достоверността на  твърдения, че "обект на "проследяване" и "разработка" са били Меглена Кунева, секретарят на партията Людмила Елкова и членовете на Националния съвет Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски и Тома Биков".

"Считаме, че в навечерието на предсрочните парламентарни избори разпространяването на твърдения за следене и подслушване на политици, както и липсата на ясен отговор от страна на институциите, поставят под въпрос демократичните ценности на България като държава, членуваща в Европейския съюз", пише в писмото на "България на гражданите", цитирано от Дневник.

"Настояваме прокуратурата да изиска от ГДБОП да провери дали в службата е подаван сигнал за това, кога е станало това, кой е работил по него, а ако не е работено - защо и какво смята за случая професионалното ръководство на МВР", каза пред журналисти членът на ръководството на партията Тома Биков след като сигналът беше депозиран в прокуратурата.

Преди седмица бившият вътрешен министър Цветан Цветанов отхвърли обвинения на представител на легия "Антимафия", че "частна" ГДБОП под ръководството на Цветанов е извършвала нерегламентирано подслушване и дискредитиране на политически лидери и журналисти. Той добави, че не е чувал за разработка "Будали" срещу двама журналисти от сайта "Биволъ" и заяви, че е готов да се откаже от политиката и от каквито и да е дейности, ако някой докаже, че по негово време са подслушвани журналисти.

В средата на февруари 24 журналисти пък поискаха в отворено писмо главният прокурор Сотир Цацаров и Народното събрание да оповестят дали има образувани дела за оперативно наблюдение на журналисти, поръчани от министър-председателя Бойко Борисов. Искането им беше провокирано от репликата на Борисов покрай скандала "Буда", че "днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички".

По повод повдигнатите обвинения срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов Биков посочи, че най-голямото политическо престъпление на Мирослав Найденов е, че при неговото управление  фалираха над 25% от животновъдите у нас. "Този човек защитаваше монополистите в земеделието и това, че е извършил редица дребни и по-едри далавери, докато е бил министър, трябва да бъде разследвано, но не бива да забравяме, че той четири години беше покровителстван лично от бившия премиер Бойко Борисов", коментира още той.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032027
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930