Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 19:08 - ГЕРБ със заявка за втори мандат
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
1



ГЕРБ даде заявка за втори мандат.

15 000 привърженици на партията от цялата страна участваха в националната конференция на партията в зала "Арена Армеец".

Така неофициално ГЕРБ стартира предизбирната си кампания. Официалният старт е на 12 април в Античния театър в Пловдив.

image

снимка: Дневник

„Имаме воля” – под това мото и при засилени мерки за сигурност започна националната конференция на ГЕРБ в столичната зала „Арена Армеец”. Районът около сградата бе отцепен, движението отклонено от пътни полицаи, на входовете работеха скенери, а в залата се влизаше само със специални билети.

С бурни аплодисменти хилядите делегати от цялата страна посрещнаха председателя и зам.-председателя на партията - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Когато бившият премиер взе думата, той не пропусна да спомене името на Станишев, но с уговорката, че ще го направи само веднъж.

Чрез спомени - в бъдещето

По време на управлението на правителството на ГЕРБ 10 милиарда лева влязоха в икономиката, за да модернизират страната. Такава констатация бе направена в началото на политическия форум - в специален видеоматериал за постигнатото от кабинета „Борисов”.

„24 млрд. лв. бяха инвестирани в инфраструктура, социална и културна сфера, в здравеопазване и образование. Гордеем се с по-добрата среда за живот. Гордеем се, че развиваме българското земеделие – субсидирахме производителите и създадохме нови стандарти в качеството на храните. Пречупихме гръбнака на организираната престъпност, двойно намалихме жертвите на пътя. Това е само началото, защото ние сме ГЕРБ и имаме воля да променим България”, отбелязаха от партията в клипа.

По-рано членовете на ГЕРБ бяха докарани с около 50 автобуса от цялата страна. За всеки от делегатите бяха подготвени подаръци – бонбони, ключодържатели и карти за игра с партийното лого. На големи екрани се виждаха клипове на лидера Борисов, прерязващ ленти.

За събитието самата „Арена Армеец” бе декорирана с изложба от снимки на най-значимото за управлението на ГЕРБ – строителни и инфраструктурни роекти, софийското метро и реновирани детски площадки и градини.

След приветствията и изразената подкрепа от страна на официални чуждестранни гости, сред които председателят на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул и други, дойде ред и на изказването на Цветан Цветанов, започващо с думите "уважаеми победители".

Победа... и пак победа

"Уважаеми победители, ГЕРБ от момента, в който участва в политическия живот на България от 2006 г., спечели седем последователни победи на избори. Искрата за тази надежда за България беше благодарение на нашия лидер Бойко Борисов, който се изправи на избори в София през 2005 г.", каза още пред делегати и гости бившият вътрешен министър, който упорито наричаше Борисов "премиера".

„Управлението в изпълнителната власт беше много трудно, защото имахме тежко наследство”, тържевствено продължи Цветанов. Той се обърна към делегатите с думите: „Без вас, нямаше да има Цветанов, няма да има ГЕРБ”.

„Ние знаехме, че не изпълнителната власт е тази, която може да развива регионите, а трябва да се подготвим за местните и президентски избори през 2011 г. Тогава ГЕРБ спечели 94 кметове на общини, 1601 общински съветници, ГЕРБ доказа, че няма да дели българските граждани на етнически принцип”, посочи Цветанов.

Бившият МВР шеф вметна в началото на речта си, че Делян Добрев ще има трето дете "в хода на предизборната кампания на ГЕРБ, или малко след нея". "В мандата се случват и хубави неща. И на мен в мандата ми се случи да имам трета дъщеря", похвали се Цветанов.

Името Станишево

После думата взе самият Бойко Борисов. "Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти", заяви той.

„Ще спомена само веднъж името на Станишев и то не защото искам да го коментирам. Днес във вестниците пише, че ние ГЕРБ сме му пуснали досие. Той самият дезертира, бяга от политическа отговорност. Кой ще му дава задачите на този премиер, къде го има това в Европа? Лидерът е президент. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма”, посочи Борисов.

После той направи остра забележка на водачите листите, че са без вратовръзки на конференцията.

"Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете. Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика", обеща Борисов. "Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България", обобщи експремиерът.

Грешки

Борисов сам задаваше въпрос и си отговаряше. „Можеше ли да дадем повече пари на майките? – можеше. 30-35 милиона все от някъде можеше да ги съберем, ние обаче се заинатихме и построихме 10 нови детски градини. Можеше ли да връщаме по-бързо ДДС? – можеше. Можеше ли да не се дразним със зърнопроизводителите и да не се намествам лично? – можеше. Можеше да се избегнат още много негативи, но ние се учим от тях. И при ново управление мисля, че няма да ги допуснем”, даде заявка Борисов.

Като своя грешка посочи, че трябвало да се намеси, за да направи смени в някои министерства. "Аз съм отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали", каза той. Заради медиите ще отговоря на един въпрос - дали е имало чадър над Миро Найденов, каза още Борисов. "Три години и половина тече това дело, вие си отговорете защо в месеца преди изборите се повдигна това обвинение, а не преди две, три години. Изчака се моментът да влезем в предизборна кампания", смята Бойко Борисов.

Ако...

В заключение премиерът даде заявка: „Ако ГЕРБ е на власт няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност на държавата, ще правим всичко възможност да има и повече справедливост, и работни места. ГЕРБ няма да взема заеми, защото всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца и внуци няма да носят отговорност за нас. Българинът взема заем когато строи къща, или когато си учи детето – държавата ще взема заем когато строи нещо или е за електронно управление”, заяви бившият премиер.

„ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Мен няколко негодници ме обвиниха, че съм диктатор – кой диктатор си дава оставката, кой диктатор сдава властта. Добре, че дадохме оставка, за да се види и медиите кой на кого служи. Ние нямаме нито една медия, нито един вестник, нито една телевизия".

Finale Grande

След речта на Борисов Веселин Маринов изпя песента си "За теб, Българийо”. Повече от половин час след края на Националната конференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов раздава автографи и се снима със симпатизанти.

Към 16 ч бившият премиер попита колко е часът и като разбра, каза: „Изпуснах мача”.


Тагове:   политика,   избори,   герб,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000541
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031