Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 09:45 - "Желязната внучка" събра погледите на милиони зрители
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аманда Тачър - 19-годишната внучка на Желязната лейди, стана неочаквана звезда на днешната погребална церемония в Лондон, наблюдавана от телевизионния екран от милиони зрители.

Тя първа застана на трибуната в катедралата "Сейнт Пол" и прочете откъс от Послание на св. ап. Павел до Ефесяните.

image

Аманда Тачър

image



Дори сатиричните издания в страната, които не си поплюват много дори при подобно траурно събитие, коментираха, че момичето се е справило чудесно, защото не се среща често някой на нейната възраст да говори спокойно на погребението на баба си. И понеже бабата е световно известна, Аманда трябваше да говори в най-важната катедрала на Обединеното кралство, пред кралицата, цялото правителство и 2300 специални гости от цял свят. На всичкото отгоре, церемонията бе предавана за милиони зрители от водещи британски и световни медии, отбелязва Дневник.

Е, изглежда хладнокръвието й само потвърди, че тя е кръвна роднина на Желязната лейди.

image

19-годишното момиче говори пред множество знаменитости на церемония, предавана за милиони зрители по цял свят.

image


Медиите на Острова се развълнуваха от появата й, включително защото им дойде като гръм от ясно небе. Аманда се появи почти от нищото, защото е израсла в Кейптаун в ЮАР и от много години живее дискретно в Тексас с майка си Даян Бъргдорф, първата съпруга на сър Марк Тачър.

Освен това веднага бе обявена за "най-фотогеничното нещо в радиус от няколко километра" и дори за "Пипа Мидълтън на погребението" (по аналогия със сестрата на Кейт Мидълтън, която бе шаферка и дълго бе одумвана след сватбата на принц Уилям). Разбира се и защото е руса, американка и носеща елегантен черен костюм и стилна шапка. (Боже опази някой да предложи сега модна линия за погребения!)

Аманда и 24-годишният й брат Майкъл посрещнаха саркофага на входа на катедралата, носейки плюшени възглавнички с ордени на Маргарет Тачър, след което седнаха на първия ред между баща си и леля си Каръл.

image

Снимка от купола на "Сейнт Пол" на множеството, събрало се за траурната церемония.

image


"Гардиън" разказва, че лейди Тачър е обожавала внуците си и е споделила в интервю в края на 90-те години, че след личната среща с тях най-голямата й радост е, когато бившата й снаха й изпраща техни снимки. Портретите им, заедно с този на покойния й съпруг Денис, красяха дома й в Лондон. Даян, която също присъства на погребението, и Маргарет Тачър бяха близки и с Денис често прекарваха заедно Коледа.

Техни приятели описват внуците като умерени, избягващи публичност, вярващи протестанти и политически консерватори. През последните години е била на мисионерска работа в Китай, "има мелодичен глас и топло сърце".

В момента Аманда учи в University of Richmond в щата Вирджиния, а характеристиката й от училище я представя като спортистка, отлична в атлетиката и оценена от преподавателите си с думите "най-вероятно ще промени света".

Майкъл учи химия в колеж, подобно на баба си, и работи в аптека в заможно предградие на Далас. Играе американски футбол и е активен в про-републиканска организация, помагаща на консервативни испаноезични избиратели.

image

Аманда с брат си Майкъл.

image


Животът в САЩ ги откъсва от баща им, защото след като бе осъден за опит за преврат в Екваториална Гвинея, му бе забранено да влиза в страната. "Сънди таймс" твърди, че преди 7 години Аманда писала на президента Джордж Буш да помогне да се облекчи този режим, но не получила отговор.

"Желязната внучка" говори преди премиера Дейвид Камерън и медиите коментираха, че "баба й би се гордяла с нея". След което подметнаха: "И не я питайте дали се е замисляла някога да влезе в политиката".

image

image


Защо? Може би и заради откъса от Библията, който тя прочете на погребението на жената, възхвалявана и ненавиждана от много британци, но прочута с фразата си "Тази дама не завива":

"Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.
Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.
Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,
и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира.
А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;
вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;
молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии..."



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039913
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930