Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 19:49 - Зрелище по тв7: Яйце уцели кандидат-депутат от ГЕРБ, той замери Бареков с чаша (ВИДЕО)
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 4306 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.05.2013 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В зрелищен скандал се превърна тазвечершния дебат по тв7 с водещ Николай Бареков.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Доброслав Димитров беше замерен с яйца, докато беше на сцената на предаването "България избира" на пл. "Александър Невски" в столицата.

Димитров приклекна зад банката на сцената, но едно яйце го улучи в лицето и той хвърли порцеланова чаша в краката на Бареков. "Ти нормален ли си бе?!", извика Димитров и напусна демонстративно предаването, а в същото време представители на други политически партии крещяха "Довиждане".

image

image

"Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна. Аз го направих, направи го и телевизията, която представлявам", отговори Бареков към насъбралото се множество. После допълни, че за положението на събралите се граждани са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути".

"Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета", избухна по адрес на доскорошните управляващи от ГЕРБ Бареков.   "За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни", прогнозира Бареков. "Още днес ще подам сигнал до МВР и до прокуратурата. До дупка ще го съдя", закани се журналистът на кандидат-депутата от ГЕРБ.   Оказа се, че парче от порцелановата чаша, с която представителят на ГЕРБ замери телевизионния водещ, е паднало на паветата до 3-годишно дете, което е отишло с баба си на площада.

До ескалация на страстите на площада се стигна, след като неколкократно водещият на предаването Николай Бареков призоваваше към спокойствие и уталожване на емоциите между партийните агитки и гражданските движения, за да не го обвинят после, че подстрекава към напрежение. Той осъди подобно поведение като недопустимо, пише Лайфнюз.   По-рано симпатизантите на ГЕРБ напуснаха площада, след като, по думите на Димитров, имало опит един от тях да бъде ударен.   Бареков разкри обаче, че полицията в София е отказала да охранява обществения ред по време на последното предизборно живо предаване на "България избира" на ТВ7, въпреки че ръководството на медията се е обърнало за съдействие към СДВР. Той подчерта, че столицата е единственият от над 20-те града, където тв екипът е получил отказ от органите на реда.   Юристите на медията заявиха, че това е "хулиганска проява на Димитров". "Утре сутринта ще предприема някакви действия, за да защитя хората", потвърди от своя страна Бареков.

ГЕРБ прекратява изявите си в ТВ7

Минути след невиждания за българския ефир скандал от пресцентъра на ПП ГЕРБ разпратиха специално съобщение до медиите, съдържащо тяхната официална позиция относно него. Ето пълният текст:

Свободната" телевизия премина всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили в предизборната кампания. Моралът на „свободния“ журналист е нравствена категория, която няма как да си купиш, нито да откраднеш от някого. Внимателно следим изявите му в последния месец, и това, което практикува, силно се различава от понятието журналистика. Не сме сигурни във формата, затова няма да го класифицираме. Това, в което сме сигурни обаче, е че отвсякъде лъха единствено и само на желание за популярност, но в крайна сметка сребролюбието все още не е забранено със закон.
Признаваме, че „свободният“ журналист има нюх за популярност, което всъщност обяснява много неща, само не и свободата му. За нас е ясно, че законът и нормата са последното, от което се интересува „свободният“ журналист. Жалко, защото години наред „свободният“ журналист има претенцията да говори свободно. Пропагандата и манипулацията са любим похват на „свободния“ журналист, както се вижда освободен от няколко медии. А както се вижда и днес, освободен и от всякакви скрупули. Ще оставим на съвестта му дали е свободен или не. ПП ГЕРБ участва във всички „свободни“ предавания на „свободната“ телевизия от уважение към зрителите и опонентите си, спазвайки правото на Етичния кодекс на българските медии да осигурят всички гледни точки.
ПП ГЕРБ заявява категорично обаче, че от този момент нататък абсолютно свободно прекратява медийните си участия в „свободната“ телевизия и категорично отказваме да участваме в зле режисирания сценарий на „свободния“ журналист в подкрепата на „свободната“ българска опозиция. Очевидно „свободният“ журналист е неспособен да осигури и организира свободното протичане на разговора в своите предавания. Благодарим на „свободната“ телевизия, за това, че сама опроверга себе си и доказа, че се самоцензурира според интересите си."

ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕДАВАНЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025152
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930