Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2013 15:38 - Марин Райков: Ще реагирам по скандала с бюлетините само при доказана вина
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако досъдебното производство установи нарушения по договора във връзка с отпечатване на бюлетините и за това има отговорни служители от администрацията на Министерския съвет, аз ще реагирам само при доказана вина. Това заяви пред журналисти премиерът Марин Райков, цитиран от "Фокус".

image

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров и екипът му дадоха специална пресконференция, на която стана ясно, че печатницата в Костинброд е предоставила поне три пъти на институции бюлетини от т.нар. технологичен брак.

Според премиера обаче трябва да бъде изчистен въпросът кой и на какъв етап носи съответна отговорност. "Длъжен съм да реагирам по повод днешната пресконференция на главния прокурор, с когото аз поддържам добри отношения. Бяхте свидетели на това, че прокуратурата беше категорична, че служебното правителство няма вина и пряка отговорност във връзка с печатаните материали. Аз благодаря на прокуратурата, тъй като заедно с нас те са предотвратили едно потенциално нарушение", посочи Райков.

Той отбеляза, че е необходимо да се дефинира и степента на отговорност, за да се разсеят съмненията, че някой е искал да повлияе на изборния процес.

"Служебното правителство е изпълнило ангажиментите си по отношение на изборите. Тези закони по изборния кодекс не са предлагани, не са обсъждани от мен или от министрите от моя кабинет и аз не се чувствам призван да ги коментирам повече", подчерта Марин Райков. Той заяви, че очаква ЦИК да се произнесе окончателно по отношение на предизборното нарушение на деня за размисъл.

"Главният прокурор беше категоричен, че правата на гражданите бяха нарушени в резултат от нарушаването на предизборното мълчание от някои ваши колеги, както и това послужи на някои политически сили да се възползват и на свой ред да извършат нарушения", обясни премиерът.

Бившият премиер Бойко Борисов пък обяви, че прокуратурата трябва да понесе своята отговорност за скандала с бюлетините в Костинброд, заради който ГЕРБ изгубили 5-6% от гласовете си.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035957
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930