Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2013 15:19 - Вътрешна проверка в ДАНС за изтичане на информация за операцията в Костинброд
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0



 Вътрешна проверка е започнала в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка спубликуваните късно снощи документи, свързани с разследването по случая с бюлетините от Костинброд. Проверката е наредена със заповед на председателя на ДАНС Константин Казаков, гласи прессъобщение на агенцията.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани на министър-председателя Марин Райков. В изпратеното съобщение не е уточнено какъв ще бъде срокът на проверката и кога Марин Райков ще получи информацията. По-късно самият Райков обяви, че срокът е до края на деня днес.

image

 
В изпратените до медиите документи от представящите се за "група достойни прокурори" са включени извадки от обясненията на собственика на печатницата "Мултипринт" Йордан Бончев, икономическия директор на предприятието Георги Иванов и постановлението на СГП за образуване на досъдебно производство и още един сигнал, свързан с изборно нарушение във фирма "Информационно обслужване". И двата сигнала са постъпили в прокуратурата от представителя от БСП Мая Манолова.

По-рано днес стана ясно, че премиерът Марин Райков е разпоредил да бъде извършена проверка по изтичането на документите.

Разпространените от "група достойни прокурори" късно снощи писмо и документи за проверката по случая с бюлетините в Костинброд не са били фалшиви. Те са напълно автентични, коментира главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференцията на прокуратурата, на която бяха изнесени обобщени данни за изборните нарушения.

В разпространените документи са включени:

- два сигнала от бившия и бъдещ депутат от БСП Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров от 10 май. Единият за печатницата, а вторият за фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов
- обясненията на собственика на печатницата Йордан Бончев, на икономическия директор Георги Иванов и още един представител на "Мултипринт" Ивайло Димитров - главен технолог, както и на съдружника Олга Бончева
- постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС да извърши проверка в печатницата в Костинброд
- доклад на експерта Божидар Василев за установеното в печатницата



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045283
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930