Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 19:16 - Станишев овладя бунта в БСП. Засега
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1502 Коментари: 1 Гласове:
-1



Намираме се в ситуация на война, който не знае, да разбере, залогът е голям в тази битка - да се справим с Бойко Борисов. Това заявил лидерът на БСП Сергей Станишев пред депутатите си на двучасово заседание на парламентарната група на левицата днес следобед. Народните представители бяха събрани в партийната централа на "Позитано" 20 за изпускане на напрежението, отръскване от сутрешните емоции и да се изложат повече аргументи в полза на това Делян Пеевски да ръководи ДАНС.

image

Делян Пеевски и Сергей Станишев при избора на кабинета "Орешарски"
Снимка: Капитал


Въпреки сутрешните брожения и гласове за смяна на лидера, следобед социалистите смекчиха тона и поставиха въпроса поне Националният съвет на БСП да се събере, защото напоследък пропастта между парламентарната група и партийната позиция ставала все по-голяма. Искането на Кирил Добрев и Младен Червеняков за пленум утре, когато се събират и областните председатели на БСП, увиснало във въздуха.

Тезата на Станишев, която лансирал и на сутрешното заседанието на групата, беше обобщена от депутати като: "Или Пеевски, или Борисов". На сбирката преди избора на Пеевски премиерът Пламен Орешарски и Станишев заявили, че ако БСП не склони на този компромис, правителството си отива. Говорили и за информация от службите за сценарий за антиправителствени протести с участието на криминални структури и ГЕРБ. Следобед било разяснено, че първоначално се планирали протести за есента, но само преди ден имало среща на "хора от контингента" във Враца, на която присъствал и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, и акциите щели да започнат по-рано.

Омръзна ни да слушаме колко е лош Борисов, всичко казано за ГЕРБ, че са престъпници и бяха узурпирали властта е вярно, но няма нито един аргумент в полза на Пеевски, коментираха социалисти. Само зам.-председателят на партията и гласеният за шеф на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС-тата Димитър Дъбов защитил лидера и тезата му, че Пеевски ще свърши работа.
Социалисти се утешават, че в крайна сметка новият шеф на ДАНС може да свърши "мръсната работа" за реванш с ГЕРБ и след 6 месеца да бъде сменен.

"Пеевски отъждествява всичко това, от което БСП трябва да се разграничи - корпоративни интереси и зависимости", чули се гласове на сбирката, разказаха пред "Дневник" участници в нея. "Как да спрем контрабандата, като той контролира "Булгартабак", как да решим проблемите в енергетиката, като и там е замесен", не сдържал гнева си депутат.

"Сменяме една групировка с друга", продължили критиките към Пеевски. А Станишев отговарял, че няма кой от БСП да се изправи по този начин срещу ГЕРБ. "Ние не сме ли мъже, само Пеевски ли си е заложил главата", възразил Георги Кадиев, който не участва в гласуването на Пеевски. И заключил: "Ако довчера бяхме моралният победител на изборите (тезата на Станишев повтаряна на последните няколко избора - бел.ред.), днес вече не сме".

В стремежа си да угодим на партньорите ни губим идентичност, продължили атаките към Станишев. "Как ще се върна в избирателния си район, където е било баташкото клане и как да обясня комбинацията Делян Пеевски шеф на ДАНС и посочен от него областен управител на Пазарджик", реагирал и депутатът Георги Мърков, олимпийски шампион по борба. В помощ на депутатите и местните структури от "Позитано" 20 пък разпратили опорни точки как да оправдават пред избирателите си поста на Пеевски.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. ok3223 - Свободни съчинения
14.06.2013 19:23
НЕРАЗА ЩЕ ОПАПА ТИКВАТА,
А ТОВА ЩЕ Е ЗА ДОБРОТО НА България.
Само тази да я сворши
Пеевски ще стане герой(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040642
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930