Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 21:09 - Депутатите ще отдъхват от 5 до 31 август
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2535 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Два часа продължиха препирните в парламента за летния отпуск на депутатите, който традиционно и според правилника им е от 1 август, но всички се надпреварваха да обясняват как всъщност няма да почиват, като ГЕРБ предложиха през това време да се гласува Изборния кодекс, за да се върви към предсрочни избори.


В крайна сметка народните избраници си гласуваха ваканция от 5 до 31 август.

image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предварително оповести, че това лято няма да ходи на море заради служебни и партийни ангажименти.
 

"Много ми се ходи на море, но не планирам ваканция, нито пък имам резервация. Ще сляза някоя събота надолу, ще намеря време да се изкъпя в морето един път", сподели той пред репортери в сряда, когато депутатите водиха бурни спорове дали и откога да излизат във ваканция.

Цецка Цачева от ГЕРБ внесе предложение депутатите да не спират работа, за да приемат в бърз порядък промените в Изборния кодекс и през есента да се проведат нови предсрочни избори.

БСП и ДПС обаче не се съгласиха. Решението да се почива от 5 до 31 август бе одобрено със 102 бяха "за”, 75 "против” и двама "въздържал се". В залата присъстваха179 народни представители.

Беше отхвърлено предложението на Цецка Цачева на 5 август да има извънредно заседание на НС с дневен ред – обсъждане на първо четене на промени в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ.

Зам.-председателят на НС от ДПС Христо Бисеров се ядоса на ГЕРБ, които месец и половина бойкотираха парламента и се появиха едва миналата седмица, а сега призовават да няма ваканция.

"Демагозите от ГЕРБ, които два месеца ходят по курорти, вместо да работят като нас, не внасят проект за решение за отмяна на ваканцията на парламента. Къде ви е проекторешението? Къде са Бойко Борисов и Цветан Цветанов? На каква ваканция ще ходи Цветан Цветанов, като е с мярка за неотклонение”, попита той.

Тъй като дебатът по тази тема се предаваше на живо по БНТ и БНР, управляващите се надпреварваха да обясняват как през август всъщност няма да почиват.

"Бих искал да ви кажа, че никога през живота си не съм ваканцувал. Искам да споделя какво ще правя аз, за да ме чуят моите избиратели и то е, през тази ваканция ще работя и ще продължавам да посещавам населените места, за да чуя техния глас, защото медиите не отразяват тяхното мнение. Моля ви, подкрепете ме да стигна отново до моите избиратели, да бъда в постоянна колаборация с тях", призова жарко депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Цецка Цачева настоя за редакционна поправка, която да указва, че лятната ваканция на НС през 2013 година ще бъде "от" "до".

"И след като от събота, неделя, понеделник, а сега вече сряда, четвъртък и петък сте в избирателния си район, кога ще ваканцувате", каза тя.

"Извинявайте г-жо Цачева, но се страхувам, че в чл.42 се говори за ваканция, за ваканциите и за парламентарните ваканции. Така че въпроса с ваканциите и разговора, мисля, че почива в правилника, има ваканции", отряза я председателят на НС Михаил Миков от БСП.

На фона на заплахите протестиращи да щурмуват с лодки резиденция "Евксиноград", за да продължат натиска за оставка на управляващите, Бойко Борисов каза, че депутати от неговата партия не са резервирали места в Евксиноград и или някоя от правителствените резиденции.

"Аз няма да ида! Тази манипулация малко започва да не ми харесва. Ние като бяхме на власт само депутати от БСП бяха на Евксиноград“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Дебатът и гласуването на депутатската ваканция прекъснаха обсъждането на актуализацията на бюджета на второ четене, която от сутринта течеше в пленарната зала.

 

"Ваканцуването" на депутатите официално е от 5 до 31 август, но реално те излизат в почивка още в петък, 2 август, а следващото им пленарно заседание се очаква да е на 4 септември, сряда.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. raders - Да се арестуват бивши министри /...
31.07.2013 21:50
Да се арестуват бивши министри /независимо от партийната принадлежност/ е своеобразна излагация за държавата. Всъщност, по този начин си признаваме открито пред цял свят, че държавниците ни /всички до един/ са мафиоти.
цитирай
2. kmetova - Ега ти цирка
31.07.2013 22:59
"Много ми се ходи на море, но не планирам ваканция, нито пък имам резервация. Ще сляза някоя събота надолу, ще намеря време да се изкъпя в морето един път",

Абе тоя човек и цялата му пасмина не ходят на работа. Не го ли е срам да се подиграва с интелигентността на "лошия матрял". Какво ме интересува колко пъти ще се къпе в морето. По-добре да беше изпълнявал задълженията си на работното място. Толкова глупости се издрънкаха в тая парламентарна зала, че човек се срамува да ги слуша. Всичките.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995554
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031