Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 22:15 - Връчват за четвърти път наградите „Пазител на традициите” на 14 ноември
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
0



 Връчват за четвърти път наградите „Пазител на традициите” на 14 ноември

www.pazitelnatradiciite.com

Янка Рупкина, Иван Дяков, шефът на ансамбъл „Българе” и най-прочутият нестинар сред номинираните през 2013 г.


image
Наградите „Пазител на традициите” ще бъдат връчени за четвърта поредна година на 14 ноември, като финал на тазгодишната кампания в подкрепа на българските традиции. Призовете, номинациите за които се правят на базата на предложения от хора от цялата страна, са единствените по рода си у нас, с които Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 отличава хора и организации, работещи в областта на традиционните занаяти, фолклор, изобразително изкуство.

Наградите са общо 11, като обхващат 7 категории: „Занаяти”, „Изобразително изкуство”, „Фолклор”, „Кулинария”, „Личност на годината”, „Организация на годината” и „Селище-пазител на традициите”. В първите четири категории номинатите са разделени на две групи – „млади” – до 35 години, и „големи”. През годините лауреати на престижните отличия са били редица прочути българи, сред които Валя Балканска, Нешка Робева, Ставри Калинов, Надежда Кутева, Кеазим Исинов и много други.

Категорията „Селище-пазител на традициите” е нова, и нейната цел е да отличи този град или селище, съхранил и предал най-добре българските традиции и културно наследство. В нея са номинирани пет селища: старата столица Велико Търново, Разлог, Черни Вит – мястото, където се произвежда прочутото българско зелено сирене, Черньово и Перник – градът с най-известния не само у нас кукерски фестивал.

Редица прочути българи са сред номинираните в отделните категории тази година, и сред предложенията личат имената на Янка Рупкина, Иван Дяков, ръководителят на ансамбъл „Българе” Христо Димитров, както и един от най-прочутите нестинари – Михаил Георгиев, който направи преди години спектакъла „Огния” и много други, отдали таланта и работата си на съхраняването и популяризирането на българските традиции.

Изключително оспорвана ще бъде битката в категория Кулинария, където личат имената на тв водещия Ути Бъчваров, майсторката на българското прошуто – деликатесът напфавок Надка Кротева от Банско, Венцислав Вушев – майстор на еленски бут.

Гласуването за всички номинирани в отделните категории става на сайта на кампанията „Пазител на традициите на адрес
http://pazitelnatradiciite.com/?cat=40 до 22 октомври, като за целта всеки гласуващ трябва да посочи своите имена, телефон и имейл за обратна връзка.

12 август е крайния срок, в който всеки може да изпрати свои снимки, за да участва във второто издание на фотоконкурса „Пазител на традициите”2013. Фотографиите с тематика български бит, обичаи, традиции и култура, се приемат на електронния адрес на кампанията:contest@pazitelnatradiciite.com. Може да се участва най-малко с 1 (една) и най-много 10 (десет) броя авторски снимки. Фотографиите трябва да са с минимален размер 1024 х 768 пиксела, и във формат jpg. Към всяка снимка задължително трябва да бъде приложен файл с имената на автора, както и контакти за обратна връзка – телефон, e-mail, профил във Фейсбук, както и описание на снимката. Всички фотографии, допуснати до участие, ще бъдат публикувани на страницата във Фейсбук –
https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite.

На страницата във Фейсбук ще се проведе и гласуването за публикуваните там фотографии, което започва на 19 август и ще продължи до 19 октомври 2013 г. Гласуването се осъществява чрез натискането на бутона „харесвам” (за конкретна фотография, а не за целия албум), като всеки потребител има право да даде вота си за неограничен брой фотографии.

На 22 октомври ще бъдат обявени и победителите: на първо място ще бъде класирана снимката с най-голям брой гласове (likes), като са предвидени и второ и трето място. Наградата за победителя е фотоапарат, осигурен от фирма „Ивитал консулт”, а за второ и трето място ще има призове от партньорите на кампанията. Предвидени са и поощрителни награди, а всички отличени фотографии участват в пътуващата фотоизложба „Пазител на традициите” .
НОМИНАЦИИ „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ”2013

ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ. НЕКА ГО ДОКАЖЕМ ЗАЕДНО!


Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7
www.ariz7.com 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997566
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031