Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 19:52 - Червени лидери се кълнат във вярност пред Станишев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1808 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2014 08:35


 БСП активисти от цялата страна заклеймиха алтернативното ляво обединение АБВ и неговите идеолози Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков и се заклеха във вярност на лидера си Сергей Станишев. Чужди на сложните апаратни игри, мнозина от тях си позволиха да попитат простичко, по детски: Защо? Защо Партията стигна до тук?

Първанов, Калфин, Петков и съмишлениците им Емил Костадинов от Монтана и Владо Калчев от Добрич се оказаха персона нон грата на червената сбирка в Пловдивския панаир, където дойдоха около 400 социалисти. Поне толкова ги изброиха домакините.

image
Внушителният автопарк на червения елит - Мерцедес зад Мерцедеса

image
imageВ червения рейд край Марица се включиха шефът на парламента Михаил Миков и заместничката му Мая Манолова, която пристигна под ръка със съпруга си министър Ангел Найденов, Корнелия Нинова, Дора Янкова, настоящите министри Драгомир Стойнев и Кристиян Вигенин, бившият министър Асен Гагаузов, бившият парламентарен шеф Георги Пирински. Депутатите от цялата парламентарна група на БСП пристигнаха по един, по двама. Но не всички. Един от тях, Страхил Ангелов, точно в настоящия момент бил на посещение в размирна Сирия. Но не като председател на Парламентарната група за българо-сирийско приятелство, а на частни начала.

Днешната сбирка била планирана още миналата година като старт за евроизборите, но събитията от последната седмица променили контекста й, призна соцлидерът, визирайки алтернативното ляво течение АБВ, оттеглянето на Калфин и всички произтичащи от това последствия. Станишев твърди, че събранието, което беше закрито за медиите, нито един общински председател не е изказал в подкрепа на АБВ, дори напротив, чули се мнения от "взимане на категорични мерки и действия срещу отцепниците" до "да им се даде последен шанс да се осъзнаят".

Уставът на БСП не позволява членовете и симпатизантите на АБВ да бъдат изключени от партията, но съществува поредица от мерки за партийно въздействие, коментира Михаил Миков. Димитър Дъбов пък посочи, че Националният съвет готви становище относно статуса на 5-6 лица, включително Георги Първанов, за да се установи дали има наличие на самоуправяне. Въз основа на заключението ще се вземе решение как да се процедира. Освен изключване, съществува възможност инакомислещите да се самоизключат или самоотпаднат, ако се приложи чл. 1 от Устава. 

Станишев нямало да става евродепутат, но си е поставил следната цел: "Земята ще изровя, за да постигнем победа на тези избори".

image

Червената сбирка се проведе при засилена охрана - НСО и частни бодигардове вардеха всички входове на Пловдивския панаир. Заради 10-тина протестиращи пловдивчани, които си позволиха да викат под носа на червените вождове "Оставка". Медиите пък бяха подложени на строг фейс контрол, включително с проверка на дамските чанти.

image

На червения актив и на медиите беше раздадена минерална вода "Банкя". Зевзеци веднага зашушукаха, че тази вода може и да е добивана от кладенеца в двора на лидера на основния опонент на БСП
 - Бойко Борисов.


Тагове:   пловдив,   БСП,   нс,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995852
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031