Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 19:32 - Реформаторите обсъждат 7 кандидати за президент
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
0



Реформаторският блок ще избере кандидат за президент от седемте вече известни имена след допитване до структурите си и препитване от партийните лидери. Това стана ясно във вторник след като представители на ръководствата на формациите в Изпълнителния съвет се разбраха номинацията да бъде излъчена до 15-20 дни.

След като бъде проведено допитването, лидерите на всички формации в блока ще проведат интервю с отделните кандидати по техните платформи.

"Отделно ще заседава една работна група, която ще направи подготовка на едно изследване, на базата на изследващото изслушване на кандидатите. Надяваме се ръководството на Реформаторския блок да вземе едно информирано решение и тогава да можем да съобщим нашия кандидат", обясни след заседанието заместник председателят на СДС Любен Петров.

Всяка една от партиите ще избира под каква форма ще прави допитването до своите структури.

Първоначално лидерът на СДС Божидар Лукарски предлагаше в рамките на цялата коалиция да бъде извършено онлайн допитване, но останалите партийни лидери не се съгласиха с аргумента, че няма време, за да се организира достатъчно сигурно електронно гласуване.

До момента в Изпълнителния съвет на блока в запечатани пликове са подадени седем имена. По данни от партиите не се очакват допълнителни предложения.

Сред номинираните попадна и Огнян Герджиков, който пък е в националното ръководство на НДСВ и бе вариант и на БСП за кандидат-президент.

Освен Герджиков, който е предложение на БНД, формацията на Борислав Великов предлага и бившия шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Номинацията на БЗНС е генералът от резерва Съби Събев, бивш представител на България в НАТО.

ДБГ застава зад скулптора проф. Велислав Минеков, издигнат от интелектуалци.

Гражданският съвет на блока пък е номинирал депутата Гроздан Караджов и общинския съветник Трайчо Трайков.

Списъкът се допълва от лидерa на Народната партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски напомни, че в партията им вече е минало допитване на Националния съвет, който проведе заседание в Русе, и има четирима фаворити, без да разкрие кои са.

За мен успех ще бъде да се явим заедно, тогава съм сигурен, че ще имаме много добър резултат, това зависи и от избирателите, каза Зеленогорски и напомни, че в момента Блокът е четвърта политическа сила, затова всяко придвижване с място напред би било успех за Реформаторите.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038971
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930