Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2018 21:26 - Убийството на рецидивиста Плъха, заради което обществото настръхна
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лекарят Иван Димитров, който застреля крадеца Жоро Джевизов-Плъха, излиза на свобода с мярка за неотклонение "подписка". Постановлението на наблюдаващия прокурор Георги Пенев вече е факт. Няма проблем лекарят да изпълнява служебните си задължения, каза за ПОТВ прокурор Пенев. Срещу д-р Димитров са повдигнати две обвинения: причиняване на умишлена смърт при превишаване пределите на неизбежната отбрана и незаконно притежаване на боеприпаси. НПК предвижда до 5 години затвор по първото обвинение, и от 2 до 8 години по второто.

image   На извънредна пресконференция на прокуратурата станаха известни доста смущаващи факти за убийството до областната администрация.    Съпругата и децата на лекаря не са били в дома им в нощта на убийството, а в с. Крумово.  Крадецът Жоро Плъха не е имал съучастник, а е бил сам.  Опитът за кражба е извършен не от жилището, а от гаража на обвиняемия. Около 30 мин. Димитров е наблюдавал крадеца, не е позвънил в полицията, а слязъл до гаража. По думите му, е извикал: "Стой, полиция!" след което произвел изстрел във въздуха. Крадецът започнал да хвърля по него предмети и го ранил в крака. Тогава лекарят стрелял по него. Един от куршумите уцелил в гърдите Плъха. На мястото са открити четири гилзи, а д-р Димитров е казал при разпитите, че е изпразнил целия пълнител. Категорично е установено, че сблъсъкът между крадеца и обвиняемия е станал на двора.  Джевизов успява да избяга и изминава 100-тина метра, където е намерен на следващата сутрин.   Димитров се обажда на приятел и с негова помощ почистват следите от кръв и барут и прибират гилзите от местопрестъплението. Приятелят и лелята на лекаря го молят да се обади в полицията, за да съобщи за инцидента, но той отказва.  Обажда се на друг приятел, неизвестно засега по делото лице, който изхвърля незаконния пистолет.   Лекарят сам е почистил и обработил порезната рана на крака си, която му нанесъл Плъха.
Димитров молил собствениците на две от камерите на местопрестъплението да изтрият записите от тях, но те отказали. Камерите не са запечатали самото престъпление.
 




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040824
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930