Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2018 19:01 - Светът е Мондиал!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Времето дойде. Клишето "Светът е Мондиал" отново е на мода, а футболните вълнения на почти цял свят се пренасят към терените на градовете домакини в Русия, където днес започва Световно първенство по футбол 2018. Един месец, изпълнен с качествен футбол, драматични мачове, шокиращи резултати и големи емоции дори за тези, които ще гледат предстоящия футболен форум просто като фен на най-великата игра на планетата, отбелязва Actualno.com.

image

11 града ще приемат общо 32 отбора, които ще си оспорват званието "най-добър сред най-добрите". Като домакин за пръв път в своята история Русия "наля" над 11 милиарда долара в организацията на предстоящия планетарен шампионат, а строгата ръка, с която се организира и най-малкия детайл по време на първенството, гарантира безупречен Мондиал.

Къде започва всичко?

Стадион "Лужники" ще приеме както откриващата церемония, така и финала, който ще се проведе на 15-и юли. Най-легендарният стадион в Русия ще е арена на невероятни изпълнения още преди старта на мачовете, тъй като Роби Уилямс прие сериозна оферта от страна на Владимир Путин, за да направи истинско шоу преди първия съдийски сигнал в турнира.

Освен Роби Уилямс, милионите пред малкия екран ще се насладят на една уникална церемония, в която участие ще вземат над 500 души, които ще направят шоуто незабравимо. Сред тях ще има танцьори, изпълнители, състезатели в скокове на батут и още много. Интересен факт е, че церемонията ще започне едва половин час преди срещата Русия - Саудитска Арабия. Самият Роби Уилямс не скри вълнението си, че ще бъде в главна роля на откриващата церемония, но на Острова той понесе тежки критики за това, че е приел "кървавите пари" на руската държава.

В колко часа започва церемонията?

Стартът на шоуто е 17:30 часа българско време, а в 18:00 ще е първият съдийски сигнал в турнира. Разбира се, стадион "Лужники" е разпродаден за първия ден на Световното първенство по футбол.

Интересни факти за предстоящия Мондиал

- Не само, че Русия за пръв път е домакин на Световно първенство, но това е и първият домакин от Източна Европа на планетарен форум. Също така Русия е най-голямата държава, в която се провежда Мондиал.

- Световно първенство по футбол 2018 е първото, което ще се проведе на два континента - Европа и Азия.

Официалният талисман на турнира беше избран с гласуване в интернет. Феновете избраха той да бъде вълк, а името му е... Забивака.

- Двата най-отдалечени един от друг градове домакини са Екатеринбург и Калининград. Разстоянието е 2 415 километра. За да добиете представа - това е разстоянието от Москва до Лондон.

- Стадионът, който ще е домакин на откриването и на финала, е "Лужники". Той беше ремонтиран почти изцяло, като вече има 81 хиляди седящи места. Интересен факт е, че Русия реконструира стадиона, но запази изцяло фасадата на съоръжението.

- До момента световната титла е печелена единствено от страни, които са в Европа (11) или Южна Америка (9). Дали това няма да се промени? Едва ли...

- До момента в историята на Световните първенства няма нито един случай, в който отбор с чуждестранен селекционер е печелил титлата. Най-голям шанс това да се промени имат Роберто Мартинес и Белгия. Останалите основни фаворити на шампионата в Русия имат треньор, който е от същата националност. 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000331
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031