Блогрол
1. Александър Божков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Постинг
14.09.2018 18:09 -
Защо никой не говори за инфлацията?
От началото на седмицата хлябът се продава от 20 до 30 стотинки повече в зависимост от вида му. Поскъпването с 30% е заради по-високата цена на хлебната пшеница. На стоковата борса цената на едро на зърното вече е почти 350 лв. за килограм, при средно 260 лв. в началото на жътвената кампания. Проверихме дали има увеличение и при тестените закуски.
Баничката за българина е като хот-дога за американеца - може да я яде по всяко време - и за закуска, и за вечеря, с боза или с айрян. До преди няколко месеца баничките масово струваха по левче, после станаха между 1.10 и 1.30 и така - до днес. Търговци обаче смятат, че едва ли ще успеят да задържат цената дълго такава. Малките пекарни зареждат малко количество суровина и са много зависими от колебанията в цените на едро. "Последните две зареждания с брашно бяха на по-висока цена и не знаем дали ще успеем да задържим досегашните цени на закуските" - коментираха търговци, чиито павилиони са близо до учебни заведения и се предполага, че със старта на учебната година следващата седмица ще имат голям оборот.
Сегашното поскъпване на хлябните изделия едва ли ще е последно за годината, като се има предвид че вероятно предстои увеличение на цените на природния газ и тока, коментират икономисти.
Баничката за българина е като хот-дога за американеца - може да я яде по всяко време - и за закуска, и за вечеря, с боза или с айрян. До преди няколко месеца баничките масово струваха по левче, после станаха между 1.10 и 1.30 и така - до днес. Търговци обаче смятат, че едва ли ще успеят да задържат цената дълго такава. Малките пекарни зареждат малко количество суровина и са много зависими от колебанията в цените на едро. "Последните две зареждания с брашно бяха на по-висока цена и не знаем дали ще успеем да задържим досегашните цени на закуските" - коментираха търговци, чиито павилиони са близо до учебни заведения и се предполага, че със старта на учебната година следващата седмица ще имат голям оборот.
Сегашното поскъпване на хлябните изделия едва ли ще е последно за годината, като се има предвид че вероятно предстои увеличение на цените на природния газ и тока, коментират икономисти.
Вълнообразно
7 причини никога да не постигнете нищо
7 начина да фърмуера на вашия бизнес към...
Доган и Местан - между геополитиката и о...
7 начина да фърмуера на вашия бизнес към...
Доган и Местан - между геополитиката и о...
„Идете вие в гората“: в Европа поставиха...
© "Грижата" за детето – основн...
БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ ОТ ЗОРАТА НА ВР...
© "Грижата" за детето – основн...
БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ ОТ ЗОРАТА НА ВР...
Следващ постинг
Предишен постинг