Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2021 13:38 - "Какво по дяволите?!" Байдън го губи, след като репортерът на CNN извика въпроса на Путин Гледайте на живо: Редът на Байдън, докато американските и
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 17.06.2021 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Какво по дяволите?!" Байдън го губи, след като репортерът на CNN извика въпроса на Путин

 ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН СРЯДА, 16 ЮНИ 2021 - 14:40

image

Президентът Байдън завърши с поставянето на въпроси след соловата си пресконференция след днешната двуседмична двустранна среща на върха с Путин в Женева (по-кратка от широко разпространените очаквания). Точно когато се отдалечаваше от подиума, репортери в пресата продължиха да го викат с въпроси. Изглежда мнозина не са били доволни от неговата очевидно по-приятелска и помирителна от очакваната позиция за Путин и Русия като цяло.

По-конкретно изглежда, че някои са разочаровани, че той не осъди лично Путин с по-груб език и тогава се разигра тази неочаквана сцена ... "Какво, по дяволите?" президентът на САЩ извика в отговор на Кайтлан Колинс от CNN,  след като тя привлече вниманието му, като извика, че е "уверен" относно бъдещата траектория на диалога между САЩ и Русия. 

                                                                                                                    e black; font-feature-settings: normal; overflow: visible; hyphens: manual; perspective: none; perspective-origin: 50% 50%; backface-visibility: visible; text-shadow: none; transition: all 0s ease 0s; transform: none; transform-origin: 50% 50%; transform-style: flat; word-break: normal;">             Пропуснете обява        

„С какво се занимаваш през цялото време? ... Ако не разбираш това, значи се занимаваш с грешен бизнес“, последва явно развълнуван и ядосан Байдън, който изглежда веднага „става личен“, вместо да се занимава директно с въпроса.

Клипът стана вирусен в моментите след това, ако се случи, с известно избиване, че "Байдън трябва да вземе класове за управление на гняв."

Смешно е и малко иронично, че CNN изпитва гнева на президента на Демократическата партия. Изглежда може би сватбеният меден месец на „никога не Тръмп“ с Байдън най-накрая би могъл да приключи с този момент.

И едва ли трябва да си представяме колективното възмущение от класа на  учениците! това би последвало, ако това беше Тръмп - въпреки че журналистът Глен Гринуолд се доближава до улавянето на лавината от обвинения, които със сигурност биха дошли, ако това беше бившият президент

Само преди дни Байдън беше обявен за "готиния човек под натиск", който най-накрая щеше да гледа Путин и да "победи".

Но очевидно това е собственият му пътуващ пресцентър в Белия дом, който му е влязъл под кожата повече от руския му колега.

image

По-късно Байдън изрази съжаление за размяната, която той използва като "мъдър човек":

Гледайте на живо: Редът на Байдън, докато американските и руските президенти провеждат отделни пресконференции „Той каза, каза“

 ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН СРЯДА, 16 ЮНИ 2021 - 13:21


https://www.youtube.com/watch?v=IOw_qT1ls6k&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=F2HReUDGRxM
https://www.youtube.com/watch?v=LpTzklovL9s

актуализация (13:20 ч.)
 : Сега редът на Байдън ще бъде много по-скриптова преса, пълна с teleprompter. Байдън казва, че "е дал ясно да се разбере" на Путин, че ще продължим да повдигаме основни въпроси на правата на човека, като се позоваваме на затворения дисидент Алексей Навални.

Той повдигна въпроса за затворените американци в Русия, включително възможността на финансираното от САЩ  радио „Свободна Европа“ да докладва свободно. Байдън цитира и положителни разговори за "взаимни интереси", където можем да си сътрудничим, особено по отношение на стратегическата стабилност. Бяха проведени подробни дискусионни стъпки за намаляване на непреднамерения конфликт, особено контрол и намаляване на ядрените оръжия . Байдън също така казва, че е възпитавал Украйна и Беларус и подчерта значението на териториалната цялост на Украйна за Путин. Байдън казва, че се надява на бъдещ "стратегически диалог" с Русия, "който има значение".

  • ОФИЦИАЛНО: ВЪЗДЕЙСТВЕНИ СЛУЧАИ НА ДВЕ ГРЕШНО ЗАКЛЮЧЕНИ ГРАЖДАНИ ОТ НАС
  • ПРЕДЛОЖЕНО: ЩЕ СТАРТИРА ДВУСТРАНЕН ДИАЛОГ СТРАТЕГИЧНА СТАБИЛНОСТ
  • ОФЕРТИ: ДАЙТЕ ПУТИН СПИСЪК НА 16 КРИТИЧНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ЛИЦА
  • BIDEN КАЗВА, ПОПИТАН ПУТИН КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВА, АКО НЕФТНИТЕ ПОЛЯ НА РУСИЯ БЪДАТ УДРАНИ ОТ RANSOMWARE
 

„Последното нещо, което мисля, че Путин иска, е студена война“, каза Байдън по-късно в отговор на журналистически въпрос. „Не мисля, че той търси Студена война със САЩ“, повтори той.

"Очевидно не е в интерес на никого ... Мисля, че той [Путин] разбира това." 

„Той [Путин] все още има опасенията, че ще бъде обграден ... “, каза Байдън, привидно рядко признавайки, че опасенията на Москва от посягане към НАТО са законни.

 

Чудим се какъв гневен и задъхан коментар на CNN би последвал, ако предшественикът на Байдън беше казал това ...

Журналистите в пресцентъра зададоха очакваните въпроси относно руските нечестиви действия от предполагаеми кибератаки до намеса в изборите ...

В отговор на отделен въпрос Байдън нарече "нелепи" препратките на Путин към бунтовете в Black Lives Matter, както и вълненията в Капитолия . По-рано Путин беше казал за тези неща: „Не искаме да се случват тук“ [в Русия].

Може би „опасен“ начин за шега - дано нищо не се загуби в превода ...

И един репортер всъщност зададе този въпрос, който Байдън бързо отхвърли: „Военният отговор вариант ли е за атака с изкупване?“ 

„Не, не се говори за„ военен отговор “, каза Байдън и бързо продължи напред.

* * *

След като вече видяхме как Белият дом се бори, за да „изясни“ някои от действията на президента Байдън (кимване с глава, а не думи), очакваме с нетърпение отделните пресконференции. Точно преди Путин да излезе първо на пресконференцията си, Ройтерс съобщава, че руската страна отчита преговорите на Путин с Байдън като "доста успешни" . По време на пресконференцията на Путин той обикновено характеризира отношенията между САЩ и Русия като прагматични.

  • ПУТИН: ОБСЪЖДАНА СТРАТЕГИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ, КИБЕРИГУРНОСТ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ
  • ПУТИН: СЪГЛАСЕН С ОПРЕДЕЛЕНОТО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПОСОЛНИКА В КАПИТАЛИТЕ
  • ПУТИН КАЗВА НИ, РУСИЯ ДА ВРЪЩА ПОСЛАВНИЦИТЕ В КАПИТАЛИТЕ
  • ПУТИН: И ДВЕТЕ СТРАНИ ПОКАЗАХА ЖЕЛАНЕ ДА ТЪРСИ РАЗБИРАЩЕТО ПО РАЗГОВОРИ
  • ПУТИН: ОФИЦИАЛНО ВЪЗДЕЙСТВЕНО НАВАЛНИ СЛУЧАЙ ПО РАЗГОВОРИ В СРЯДА
  • ПУТИН КАЗВА, ЧЕ ЗНАЕМ ЗА КИБЕРНИТЕ АТАКИ НА ТРЪБОПРОВОД В САЩ, КАЗВА, РУСКИТЕ ВЛАСТИ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА
  • ПУТИН: НАС ДА ВИНУВАМЕ ЗА ВСИЧКИ ВЛОШАВАЩИ СЪОБЩЕНИЯ

От пресконференцията на Путин:

Путин казва, че темата за влизането на Украйна в НАТО е била подредена с президента на САЩ , но не е дал никакви подробности ... Путин също заяви, че по време на срещата не е имало "враждебност", като нарече разговорите "доста конструктивни".

„Що се отнася до киберсигурността, постигнахме споразумение за преговори по този въпрос ... що се отнася до това кой трябва да поеме някакъв ангажимент, трябва да ви информирам за нещо ... що се отнася до  американските източници, които казват, че повечето кибератаки в света се извършват навън от кибер сферата на Съединените щати " , каза Путин в отговор на въпрос на CNN. „Беше ли Русия в този списък? ... Русия не е в списъка ... [на най-добрите нарушители в световен мащаб]“. 

По-късно Путин каза по отношение на Украйна: "Провеждаме учения на собствена територия, точно както САЩ. Ние не докарахме нито една от нашите сили или войски близо до Съединените щати, а Съединените щати, като направихме това точно сега . "

Репортерът на CNN притисна Путин към Навални и без никога да използва името на опозиционния активист, Путин отговори:

По отношение на Навални Путин каза, че „този човек е знаел, че нарушава законите ... Бих искал да подчертая, че той умишлено е игнорирал изискванията на закона“.

Друг американски репортер каза на Путин, че  "списъкът на вашите политически дисиденти в затвора или мъртвите е дълъг ..." - вероятно по-нататъшна препратка към активистката група на Навални.

Путин отговори, като се позова както на размирици заради бунтовете на Black Lives Matter, така и като се позова на бунта в Капитолия, като подчерта, че "не искаме да се случват едни и същи неща у нас" ...

Путин заяви: Съединените щати приеха закон, според който те заявиха, че ще подкрепят различни политически организации в Русия. В същото време те обявиха Русия за "враг" и открито заявиха, че ще попречат на развитието в Русия.

Това са чуждестранни агенти, но организацията, която споменавате, призова за „масово безредие“. Те говореха за използване на коктейли Молотов срещу полицията. Американецът наскоро е видял вълнения след убийството на афроамериканец.

Той продължи да споменава най-малко 400 бунтовници от Капитолийския хълм, които сега са изправени пред федерални обвинения. "Не искаме това да се случва тук" , подчерта той отново.

В отговор на друг въпрос Путин каза, че не е бил поканен от Байдън в Белия дом .

Путин пое САЩ да се оттегли от договорите от ерата на Студената война, включително INF и Open Skies, но похвали Байдън, че се съгласи да удължи Новия СТАРТ . Но той ги използва като примери, че не руснакът е казал, че е „непредсказуемо“ в неговите външни отношения и действия. Той цитира и държавния преврат в Украйна.

 

image

И така, какво всъщност се е случило „в стаята, където се е случило“?

Както американските, така и руските служители омаловажиха очакванията за резултати от срещата, продължила малко под четири часа (PBS съобщи, че служителите на Байдън са били подготвени за руската делегация да се опита да разтегли преговорите, което удължава деня за Байдън, 78 г., който е в края на изтощително, осемдневно пътуване ... „Винаги трябва да се притеснявате дали е уморен или не е артикулиран“, каза съюзникът на Байдън) .

Байдън се сблъска с критики, че не е провел съвместна пресконференция с Путин, но защити решението да се обърне сам към медиите.

Той заяви пред репортери в неделя, че това не е "състезание за това кой може да се справи по-добре пред пресконференция" или възможност да се "смутят взаимно".

"Става въпрос за това да си дам много ясно какви са условията за по-добри отношения с Русия", каза Байдън за пресконференцията.

Да видим дали Байдън може да премине през това, без да се смущава.

Гледайте на живо (първо трябва да отиде Путин, после Байдън):

 

 

 










Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39947197
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930