Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2022 08:32 - Подготвя се сцената за огромен световен недостиг на ориз
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Подготвя се сцената за огромен световен недостиг на ориз

от Майкъл Снайдер | 12 септември 2022 г. | Главни новини |

image

Тази статия първоначално е публикувана от Майкъл Снайдер в блога The Economic Collapse. 

Това не трябваше да се случва. Месеци наред пиша статия след статия за  бързо разрастващата се глобална хранителна криза , но въпреки че сушата е опустошителна за толкова много други култури по цялата планета, си мислех, че ще има много ориз през 2023 г. За съжаление грешах.

Както ще видите по-долу, някои от най-големите производители на ориз в целия свят са силно засегнати и производството на ориз ще бъде много под очакванията тази година. Разбира се, оризът е една от основните основни храни, от които зависят бедните нации, така че това е наистина голяма работа. Ако има сериозен недостиг на ориз през 2023 г., това ще има огромни последици за всички нас.

Съобщение, което току-що направи Индия, трябва да бъде новина на първа страница по целия свят точно сега.

Индия обикновено представлява над 40 процента от всички световни доставки на ориз, но сега те наложиха  строги ограничения  върху целия бъдещ износ тази година...

Индия забрани износа на натрошен ориз и наложи 20% мито върху износа на различни видове ориз в четвъртък, тъй като най-големият износител на зърно в света се опитва да увеличи доставките и да успокои местните цени след под средните мусонни валежи, които ограничиха засаждането.

Индия изнася ориз в повече от 150 страни и всяко намаляване на доставките ще увеличи натиска върху цените на храните, които вече се покачват поради сушата, горещите вълни и руската инвазия в Украйна.

Хванахте ли последното изречение?

150 различни нации зависят от ориза от Индия.

И така, откъде ще вземат ориза си?

Обикновено Индия изнася повече ориз от следващите четирима най-големи износители взети  заедно ...

Износът на ориз от Индия достигна рекордните 21,5 милиона тона през 2021 г., повече от комбинираните доставки на следващите четирима най-големи износители на зърно в света: Тайланд, Виетнам, Пакистан и Съединените щати.

Европа със сигурност няма да компенсира разликата.

Италия е най-големият производител на ориз в Европейския съюз и се прогнозира, че производството на ориз в тази нация ще намалее  с около 30 процента  тази година поради безкрайната суша, която Европа в момента преживява...

Неблагоприятното време вече се отрази сериозно на оризовия бранш. Прогнозите показват, че фермерите очакват да загубят около 30 процента от добивите си тази година, а индустрията вече е загубила около 3 милиарда долара в резултат на сушата. Много от най-засегнатите полета са в регионите Ломбардия и Пиемонт, които заедно произвеждат около 90 процента от ориза в Италия.

Производството на ориз ще намалее значително и в Съединените щати.

Калифорния обикновено произвежда около 20 процента от целия ориз в САЩ, но тази година сериозната липса на вода за селскостопански цели прави нещата  изключително трудни  за производителите на ориз в щата...

Земеделските производители на ориз в окръг Колуса, на 60 мили северно от Сакраменто, получиха 18% от федералните доставки на вода, на които имат право, много по-малко от нормалното и твърде малко за мнозина, за да отглеждат реколтата изобщо.

„Дори при суша производителите на ориз успяха да получат доста висок процент от водата, на която имаха право“, каза Тим Джонсън, главен изпълнителен директор на Калифорнийската комисия по ориз. „Сега те изпитват суша на ниво, каквото не са виждали досега.“

Това, на което сме свидетели, е наистина безпрецедентно.

Знам, че това може да е трудно за вярване, но се съобщава, че „около 300 000 от 550 000 акра, определени за отглеждане на ориз в Калифорния, ще останат без реколта“ през 2022 г. Следното идва от  Zero Hedge ...

Нови сателитни изображения показват, че голяма част от оризовите полета в Калифорния са останали безплодни без реколта, тъй като се появяват опасения от „мини купа за прах“ поради намаляващите водни запаси.

Кърт Рихтер, трето поколение производител на ориз в Колуса, оризовата столица на Калифорния, каза пред  San Francisco Chronicle  , че полето след полето със зърно вече са се превърнали в „пустош“.

Доклад на Министерството на земеделието на САЩ показва, че около 300 000 от 550 000 акра, предназначени за отглеждане на ориз в Калифорния, ще останат без реколта. Това потенциално може да повиши цените на сушито в цялата страна, защото по-голямата част от ориза, произведен в щата, е точно за това.

Разбира се, много други култури също са засегнати изключително силно.

Калифорния обикновено произвежда приблизително една трета от нашите зеленчуци и около две трети от нашите плодове и ядки, а липсата на производство тази година вече започва да се проявява  по рафтовете на нашите магазини ...

Високите температури в западната част на САЩ удрят производствената индустрия, увреждат посевите, намаляват доставките и оставят по-малко листни зеленчуци и плодове по рафтовете на супермаркетите.

Калифорнийски производител каза, че някои от листата му на маруля стават кафяви и се топят в полето поради болести по културите, засилени от високите температури. В Пенсилвания търговец на дребно каза, че магазините му не са имали ягоди за продажба цяла седмица. Дистрибутор от Ню Йорк замени пъпешите с медена роса с дини, които станаха оскъдни.

Супермаркетите казват, че отделят по-малко място на рафтовете на продукти с причинени от времето обезцветявания, натъртвания или изгаряния. Магазините намаляват цените на артикулите с лошо качество, за да не се натъкват на тях, и все повече получават продукти от Канада, Флорида, Ню Джърси и Охайо вместо от Калифорния, която отдавна е основният източник за бакалии в САЩ.

Тази криза само ще се влоши през следващите месеци.

Насърчавах читателите си  да се подготвят  от много дълго време и се надявам, че сте приели този съвет.

По цялата планета селскостопанското производство ще бъде много под първоначалните прогнози тази година. Например, просто вижте какво се случва с производството на зехтин  в Испания ...

През юли температурите счупиха рекорди до над 40 градуса по Целзий (104,5 градуса по Фаренхайт) в части от Франция, Испания, Италия и Португалия. До началото на август знойната жега и липсата на валежи са довели почти две трети от земята в Европейския съюз до условия на суша, според Европейската обсерватория за засушаване.

Производителите на зехтин са силно засегнати. Кайл Холанд, ценообразуващ анализатор за маслодайни семена и зърнени култури в Mintec, компания за данни за стоки, очаква „драматично намаление“ между 33% и 38% в реколтата от зехтин в Испания, която започва през октомври.

Испания е най-големият производител на зехтин в света, което представлява повече от две пети от световното предлагане през миналата година, според Международния съвет за маслини. Гърция, Италия и Португалия също са големи производители.

За много повече данни относно бързо нарастващата глобална хранителна криза, моля, вижте предишната ми статия, озаглавена  „Списък с 33 неща, които знаем за предстоящия недостиг на храна“ .

Никой от нас не се е сблъсквал с нещо подобно.

Храната, която няма да бъде прибрана през следващите месеци, няма да бъде на рафтовете на нашите магазини през 2023 г.

Цените на храните ще се повишат до абсолютно смешни нива и ръководителят на ООН вече предупреждава за „множествен глад“ през следващата година.

Това не е бормашина. Недостигът на храна наистина идва и светът ни ще се променя по диви и непредвидими начини.

***Най-накрая е тук! Новата книга на Майкъл, озаглавена “7 Year Apocalypse” вече е достъпна  в меки корици  и  за Kindle  на Amazon.***

За автора : Казвам се Майкъл и чисто новата ми книга, озаглавена  „7-годишен апокалипсис“  , вече е достъпна  на Amazon.com . В допълнение към новата ми книга, написах пет други книги, които са достъпни на Amazon.com ,  включително   „Изгубени пророчества за бъдещето на Америка“ ,  „Началото на края“ ,  „Пригответе се сега“ и  „Да живееш живот“ Това наистина има значение“ . (#CommissionsEarned) Когато закупите някоя от тези книги, вие помагате в подкрепа на работата, която върша, и един от начините, по които наистина можете да помогнете, е като  изпратите цифрови копия като подарък чрез Amazon до семейството и приятелите. Времето е малко и имам нужда от помощ, за да предам тези предупреждения на възможно най-много хора. Публикувал съм хиляди статии в  блога за икономически колапс ,  края на американската мечта и  най-важните новини и статиите, които публикувам в тези сайтове, се препубликуват на десетки други известни уебсайтове по целия свят. Винаги свободно и с радост позволявам на други да публикуват статиите ми на собствените си уебсайтове, но също така ги моля да включват този раздел „За автора“ във всяка статия. Материалът, съдържащ се в тази статия, е само за обща информация и читателите трябва да се консултират с лицензирани специалисти, преди да вземат каквито и да е правни, бизнес, финансови или здравни решения. Насърчавам ви да ме следвате в социалните медии във Facebook  и  Twitter, и въпреки това, че можете да споделяте тези статии с други, е голяма помощ. Това са толкова трудни времена и хората имат нужда от надежда. Йоан 3:16 ни казва за надеждата, която Бог ни е дал чрез Исус Христос: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“ Ако още не сте го направили, силно ви призовавам да помолите Исус да бъде ваш Господ и Спасител днес.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39936204
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930