Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
28.07.2021 18:51 - АНАТОМИЯ НА СЪВРЕМЕННАТА ЛЯВА ДИКТАТУРА
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5383 Коментари: 14 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АНАТОМИЯ НА СЪВРЕМЕННАТА ЛЯВА ДИКТАТУРА


Автор: Виктор Кордон

 

Колкото и да е парадоксално, в западните общества съществува ярко изразен и все по-задълбочаващ се антагонизъм, който все по-често води до открити конфликти, въпреки че там няма значителни икономически, финансови или социални проблеми, които обичайно катализират подобни явления. Липсата на сериозни трудности би трябвало да е гаранция за социален мир, още повече, че много други страни имат далеч по-големи затруднения от всякакъв характер. Напук на тази логика обаче на Запад се наблюдават постоянно уголемяващи се разделителни линии, които раздират недрата на тамошните общества и заплашват да ги разкъсат. Крайните настроения и радикалните възгледи, обзели масовото съзнание на Запад, се материализират в безредици, бунтове, сблъсъци между противоборстващи групи, гражданско неподчинение, поругаване и унищожаване на исторически и културни паметници, гаври с авторитетни личности от миналото, дискредитиране на публични институции, иконизиране на отявлени престъпници, идеализиране на вредни за обществото елементи и безброй други отвратителни прояви.

Тогава какви са причините за сегашната поляризация в съвременните общества, включително и основно в западните, при положение, че липсват икономически и социални основания за това?

Конфронтация между отделните групи в обществото обикновено възниква, когато някоя от страните или и двете се чувстват несигурни и заплашени, особено при влошаване на икономическата обстановка или при потискането на някоя група от друга. Но икономическите и социалните фактори не са единствените катализатори на междугруповите конфликти, както показва случаят с поляризацията в западните общества, където липсват сериозни притеснения за икономическото и финансово благосъстояние и няма системни проблеми с правата и свободите на гражданите. Тогава какъв е генезисът на този очевиден за всеки безпристрастен наблюдател антагонизъм?

Дълго време в развитите страни от западния свят съществува баланс между умерените консервативни и либерални течения, който осигурява известен социален мир. Наблюдава се относителен консенсус относно посоката на икономическо, политическо и социално развитие, което позволява сравнително безболезнена смяна на властта. Но постепенно, с течение на времето, левицата започва да налага своите идеи и приоритети и ги превръща в държавна политика. И тъй като нейните главни цели са в противоречие със съществуващите обществено-икономически условия и национални интереси, което предизвиква широко недоволство, тя започва да потиска инакомислещите и критиците чрез фини или не толкова фини репресивни способи. Това неизбежно поражда съпротива срещу нейните методи и намерения, което води до разрив в самите общества по линията на консерватизма и левичарството. Защото тук вече от другата страна не стои прагматичният и сдържан либерализъм, изместен своевременно от все по-радикализиращата се левица, а озъбеното лице на болшевизма, прикрито зад либерална реторика и демократични лозунги. С подобни маскиращи и заблуждаващи прийоми са си служили комунистите навсякъде и по всяко време, така че това е отдавна изпитано от тях средство.

И понеже методите и целите на левицата противоречат на интересите на обществото, се налага тя да потиска свободата на словото и правото на самоорганизиране на лицата и групите, които й пречат. Това означава, че в тази обстановка не могат да бъдат изразявани свободно критични мнения и противоречащи на левичарската догма идеи, въпреки че те представляват мисленето на болшинството от гражданите. Това е причината за съществуващата на този етап поляризация и непримиримост между двете основни в момента направления – консерватизмът и левичарството. Последното има за цел да унищожи съществуващите социално-икономически порядки, тоест да разруши капиталистическата система, и не е склонно на никакви компромиси, защото негов основен враг е капитализмът, а негова основна цел е екстерминирането му и отстраняването на всичките му остатъци. Това обаче противоречи не само на съществуващия ред, но и на човешката природа.

Как обаче левицата успява да наложи своите възгледи и да ги трансформира в обществен приоритет, въпреки че противоречат на интересите и мисленето на мнозинството?

След Втората световна война левицата прави всичко възможно да дискредитира десните принципи, отъждествявайки ги с националсоциализма и фашизма. Така патриотизмът, етническата принадлежност, националната идентичност, отечеството, държавните граници, традиционното семейство, религията, гордостта от миналото и военните победи (които са основополагащи за дясното, но пък също така бяха на почит в националсоциалистическа Германия и фашистка Италия) бяха обявени за остарели и мракобесни понятия, на които симпатизират само расисти, антисемити и ксенофоби, и затова бяха низвергнати. По този начин десницата бе лишена от своите най-важни основи и на практика остана без идеологическия си фундамент, запазвайки само икономическите си принципи (които левицата все още не е в състояние да дискредитира, но неуморно продължава да торпилира).

В полето на политиката и идеологията останаха да циркулират единствено левичарските тези, защото всяка дясна идеологическа платформа, основана на традиционните ценности, моментално биваше приравнявана с нацизма и фашизма и осъждана като смъртен грях. Десните бяха принудени да възприемат, макар и с неохота, лявата фразеология и част от левия политически арсенал, за да се нагодят към новите условия, създадени от левицата. В политическото пространство останаха основно левите идеи и обществото бе лишено от възможността да се запознае адекватно с десните възгледи и, ако желае, да ги избере. Така левицата овладя почти безусловно политическата арена, защото дори и когато управляваха десни партии, те бяха принудени да използват левичарски репертоар и леви политики, за да не бъдат дамгосани като нацисти и фашисти.

Сравнително лесното опитомяване от левицата на западните общества, върху които основно се разпростира лявата диктатура, е благоприятствано и от факта, че достатъчно дълго време след Втората световна война са живели без да изпитват сериозни социални сътресения. Това приспива вниманието и естествените им инстинкти за самосъхранение до степен да не могат да разпознаят враговете си и да се защитават от тях, също като животните, живеещи изолирани в среда без хищници. През този твърде голям период те не са се сблъсквали с истински външни и вътрешни противници и поради това са загубили рефлексите си и способността си да ги откриват и да се борят с тях. Това им дава фалшивата увереност, че всички хора и групи, колкото и да са различни, са добронамерени и няма причина да не им се доверяват безрезервно. А такива наивни хора стават лесна плячка на закоравели измамници като левичарите, които са свикнали да мамят другите с красиви, но неверни послания.

Друг заблуждаващ сетивата им фактор е мимикрията на левицата, която се е маскирала като техен доброжелател и се преструва на радетел за мир, свобода и демокрация и защитник на либералните ценности, хуманизма, онеправданите, дискриминираните и преследваните. До болка наивните западни граждани, при които отсъстват истински предизвикателства, които биха могли да ги отрезвят, лековерно захапват тази примамка и биват лесно уловени на левичарската въдица. В желанието си да бъдат добри и да вършат праведни дела те в действителност попадат в капана на левичарите, които са прикрили зловредните си дейности и цели зад благовидни каузи. Защото всички наистина благородни каузи (защита на природата, екология, борба с климатичните промени, феминизъм, защита правата на човека) са узурпирани, присвоени и извратени от левицата и всеки, който искрено иска да им служи, всъщност става неин слуга, понеже вече тя определя що е добро и зло, справедливо и несправедливо, правилно и неправилно, красиво и грозно, морално и неморално.

Показателен пример за безграничната наивност на западняците и коварната роля на левицата е имигрантската криза. По време на това нашествие левите партии, организации и движения агитираха активно и агресивно колко добронамерени, полезни, благонадеждни, съвестни и кадърни са пришълците от Азия и Африка, а местните ги посрещаха с телешки възторг като избавители на Запада от демографската криза и липсата на работна ръка и като обогатяващи културно и генетично западните народи. Дори и огромния брой извършени предимно от арабски мюсюлмани изнасилвания, грабежи, побои, убийства, гаври, кланета, обезглавявания и терористични актове не можа да промени нагласите сред населението в тези страни. И днес те продължават да гласуват за леви партии, защото лявата пропаганда непрестанно ги заблуждава, че добри граждани могат да бъдат само тези, които приемат с отворени обятия левите политики и не роптаят срещу мюсюлманските изнасилвачи, убийци и терористи. Това безумие е възможно, само защото лявата демагогия няма реална критика и адекватна опозиция, тъй като критиците биват своевременно отстранявани от обществения диалог и от полезрението на публиката чрез яростни и мащабни клеветнически кампании.

Това наподобява ситуацията през Средновековието, когато Църквата, като най-важната институция по онова време, определя моралните норми и обществените представи и всички й се доверяват безусловно и й вярват безкритично, защото е нямало кой да й опонира, тъй като тя се е погрижила да отстранява всички скептици и критици. Затова нейните лъжливи канони, колкото и да е очевидна тяхната несъстоятелност, продължават да господстват в продължение на векове, тъй като тя не е допускала в общественото пространство да се разпространяват противоречащи й идеи и факти.

Потискането на инакомислието и отнемането на правото на свободно изразяване са инструментите, чрез които левицата успява да наложи своята противоречаща на здравия разум и естествените човешки инстинкти програма. Тези репресии и цензура се осъществяват с помощта на няколко оръжия под формата на обвинения в хомофобия, ислямофобия, сексизъм, фашизъм, неонацизъм, расизъм, дискриминация, ксенофобия, трансфобия и други такива, които са достатъчно удобно разтегливи и подлежат на широко тълкуване. Всеки неудобен противник може спокойно да бъде обвинен в някое от горните „прегрешения” за това, което прави или не прави. Атакуван с цялата мощ на репресивния апарат, който включва и медиите (които са главно оръдие на левичарската пропаганда), той бързо става персона нон грата в собствената си страна и бива изключен от обществения живот и дебат. Чрез оклеветяването му медиите не само злепоставят самия него, но и го превръщат в плашило за назидание, с което сплашват всички, които имат подобни на неговите виждания, показвайки нагледно как ще се разправят безмилостно с тях като хиени, ако дръзнат да афишират възгледите си.

Под страх да не попаднат в полезрението на медийната инквизиция критиците на левичарския режим не смеят да изказват публично политически некоректни мнения, заради което тези мнения не попадат в обществените дебати. Така волята и интересите на болшинството остават неизказани и неподкрепени както се полага в нормална обстановка. Затова в обществения фокус остават единствено левичарските тези, поради което изглежда така, сякаш са безалтернативни, защото са правилни. А медиите и политиците се постарават да дискредитират опозиционните и алтернативните становища, доколкото ги има изобщо. За обикновения гражданин остава само да избере „правилната” страна, тъй като обвързването му с другата го превръща автоматично в „расист”, „нацист”, „ислямофоб”, „женомразец”, „хомофоб”, „ксенофоб”, тоест в опасен социопат, използването на всички средства срещу когото са напълно оправдани и задължителни. В такава потискаща среда ефективна и пълноценна опозиция не е възможна, което е и целта на репресивниите органи. На този етап левичарството се е превърнало в нещо като религиозна секта, обсебила властта, и вече с авторитета на последна инстанция определя всички аспекти на обществения живот. Освен това има възможностите и политическото влияние да трансформира стремежите си в официални закони.

Забележете, че левицата подкрепя изцяло и безрезервно маргинални и малцинствени групи и противообществени явления, процеси и движения, към които спадат:

а) хомосексуализмът и неговото агресивно рекламиране;
б) безконтролното приемане на имигранти;
в) допускането на неограничен брой бежанци;
г) премахването на държавните граници;
д) войнстващият феминизъм от трето поколение;
е) агресивното налагане на джендър идеологията;
ж) еднополовите бракове;
з) правото на еднополови двойки да осиновяват деца;
и) гетоизацията на имигрантските общности и толерирането й;
й) събарянето на паметници и монументи на изтъкнати исторически личности;
к) цензурата, забраняваща използването на определени думи и изрази;
л) фаворизирането на сексуалните, етническите и религиозните малцинства и толерирането на всичките им прояви;
м) табуизирането на дадени теми и въпроси;
н) дискредитирането и разрушаването на традиционното семейство;
о) унищожаването на националната идентичност, историческата памет, културните традиции и моралните ценности;
п) намаляване средствата за органите на реда;
р) увеличаване на разходите за безсмислени и дори вредни „социални” програми, проекти и услуги (като безусловният базов доход, например);
с) намаляване на правомощията на правоохранителните органи;     
т) климатичният екстремизъм.

Трябва да се има предвид, че този модел не работи в страните от бившия съветски блок поради добре известни причини. Левите партии в тези страни са силно обвързани с Русия заради традиционните им и дълбоки връзки с комунистическата партия на Съветския съюз (едно от превъплъщенията на Русия), която се постара да ги превърне в яростни и фанатизирани русофили, и затова тяхната политика е изцяло зависима от указанията на Кремъл. На практика източноевропейската левица е оръжие на руската политика и затова дейността й е напълно съобразена с интересите на Москва.

Но и в западния, и в източния левичарски модел виждаме една и съща схема – откровено предаване на националните интереси в ущърб на собствените общества, което очевидно е в същността на световното левичарство. И докато то управлява или диктува политическите, икономическите и социални процеси, интересите на обществата ще бъдат потъпквани за сметка на всякакви маргинални и малцинствени групи и елементи, които често са вредни за общественото здраве. Което означава, че под диктатурата на левицата нищо добро не очаква народите, имали слабостта и неблагоразумието да я допуснат до властта. И всъщност най-лошото тепърва предстои, ако не бъдат взети адекватни и извънредни мерки за сразяването на това чудовище!





Гласувай:
10



1. batogo - Чест и почитания за дълбоко истинния анализ, Викторе!
28.07.2021 19:20
Финалът на анализа е абсолютно точна диагноза на левичарството, целите, стремежите и последствията от неговото овластяване и би трябвало да поразбуди дремещите, да ги провокира да се замислят за последствията от грешния избор, който правят в момента, доверявайки се на левичарския слуга на Кремъл – пРезидентът-разединител Румен/юмручето/ Радев, който ще направи всичко възможна да вкара България отново в кагебейското кремълско блато.!
"Но и в западния, и в източния левичарски модел виждаме една и съща схема – откровено предаване на националните интереси в ущърб на собствените общества, което очевидно е в същността на световното левичарство. И докато то управлява или диктува политическите, икономическите и социални процеси, интересите на обществата ще бъдат потъпквани за сметка на всякакви маргинални и малцинствени групи и елементи, които често са вредни за общественото здраве. Което означава, че под диктатурата на левицата нищо добро не очаква народите, имали слабостта и неблагоразумието да я допуснат до властта. И всъщност най-лошото тепърва предстои, ако не бъдат взети адекватни и извънредни мерки за сразяването на това чудовище!"
цитирай
2. kordon - До batogo
28.07.2021 19:25
Благодаря ти, приятелю!
Бъди жив и здрав!
цитирай
3. milady - бреххх, че мноогу смешки ,тук..)
28.07.2021 19:45
кордон,Лявото, е Идея, а не..Партия, нежели..некВа си Личност..
камо ли..боя...))
многоо думи на вятъра, и нищо полезно..
.....
инак, защо Исус, е бил...левичар?
бай Ого,ти, поне си много Вярващ,би ли се опитал..да поясниш?

хубава Тема, тънкааа, викторе ,приятна вечер )
цитирай
4. kordon - До milady
28.07.2021 20:02
Съжалявам, но даже не си заслужава да коментирам горните ти словоизлияния, в които отсъства какъвто и да е смисъл. Само ще отбележа, че представите ти са силно объркани като при наркоман под влияние на силни опиати. След като ми сервираш такива блуждаещи мисли, при това с не по-малко безредна граматика и още по-шантава пунктуация, не можеш да очакваш да чета постингите ти (нещо, на което ми обърна внимание в твой предишен коментар).
цитирай
5. rosboz - Поздравления и благодарности за ...
29.07.2021 04:17
Поздравления и благодарности за много
верния анализ !
цитирай
6. milady - мн жалко..но, очаквано...
29.07.2021 09:22
не намерих..никакъв смислен отговор, на този простичък..въпрос..
усмивки, все пак..)
цитирай
7. kordon - До milady
29.07.2021 09:31
"защо Исус, е бил...левичар?"
Мислех, че това е шега, защото не допусках, че някой сериозно може да смята Исус Христос за левичар, което според мен е грандиозна глупост, която може да бъде родена само в болното съзнание на някой интоксикиран с левичарска отрова невеж индивид.
цитирай
8. kordon - До milady
29.07.2021 16:42
Коментарите ти са изключително посредствени и замърсяват публичното пространство с невероятните глупости, които ражда невежото ти и неграмотно съзнание, поради което ще бъдат изхвърляни на боклука, където им е мястото!
цитирай
9. krumbelosvet - Дълбок постинг
31.07.2021 06:12
Дълбок постинг, извиращ от дълбините на дясното Кордоново сърце и от висините на тавана в кабинета му. Без ни една допирна точка с реалността. Шекспир на дясното слово. Манна за батОговци и тути кванти.
цитирай
10. kordon - до krumbelosvet
31.07.2021 08:17
Ако твърдите нещо, трябва да го докажете, в противен случай твърдението Ви е празно като главата на левичар.
цитирай
11. krumbelosvet - Драги колега, кога СССР и НРБ са правили това, което приписвате на левицата?
31.07.2021 13:01
Вие, драги колега пишете черно на бяло:

Забележете, че левицата подкрепя изцяло и безрезервно маргинални и малцинствени групи и противообществени явления, процеси и движения, към които спадат:

а) хомосексуализмът и неговото агресивно рекламиране;
б) безконтролното приемане на имигранти;
в) допускането на неограничен брой бежанци;
г) премахването на държавните граници;
д) войнстващият феминизъм от трето поколение;
е) агресивното налагане на джендър идеологията;
ж) еднополовите бракове;
з) правото на еднополови двойки да осиновяват деца;
и) гетоизацията на имигрантските общности и толерирането й;
й) събарянето на паметници и монументи на изтъкнати исторически личности;

и т.н.
цитирай
12. kordon - до krumbelosvet
31.07.2021 13:57
Ако не сте забелязал, в материала става въпрос за западната левица, на която са присъщи именно тези грехове. Но явно в тази област сте напълно некомпетентен, поради което би трябвало да запазите мълчание.
цитирай
13. krumbelosvet - Знам, че това на запад СЕ ПРИПИСВА на левицата.
01.08.2021 08:36
Но Холивуд, масмедиите, образованието и май даже ЦРУ, са монопол на една БАНКЕРО-ЕТНИЧЕСКА клика, която с успех се домогва до СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО. Никакво ляво и дясно, КОНКРЕТНА етно-банкерска клика, ФРС. (Има ли по-дясно от финансов капитал?) Която клика, чрез споменатия МОНОПОЛ, прехвърля отговорността за СВОИТЕ подривни операции на някакво безлично "ляво".
ПП: В заглавието си не споменавате запада. И разни наши психо-десни подеха темата като вътрешно наша.
цитирай
14. kordon - до krumbelosvet
01.08.2021 09:40
Знам, че евреите (които си имат предостатъчно грехове) са удобният виновник за всички проблеми, особено когато трябва да се оправдаят безчинствата на левицата. Както казах, Вие сте напълно некомпетентен по отношение на западната левица, което предопределя и обърканите ви представи и затова Ви се привиждат някакви "психо-десни". Тоест ние, левичарите, сме спасители на света, ама лошите десни ни пречат да осъществим спасителните си планове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843091
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285