Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2022 10:47 - Който иска демокрация, трябва да бойкотира предстоящите избори
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1747 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 И причината, както обикновено, отново е изключително проста - чрез сегашната избирателна система електоратът не избира държавна власт. 
Изобщо, това обстоятелство остава неизменно, и съответно цялото развитие до момента и в бъдеще е базирано именно на него. Т.е. електоратът не може да избира държавна власт. Колкото и да се опитва по тоя начин не може. Електоратът при тая избирателна система прилича на муха, която се блъска в прозореца, опитвайки се да излезе от стаята. 

И сега следва съвсем закономерно и въпросът, ако електоратът спре да гласува, какво ще стане? 
Очевидно е, че ако електоратът не избере държавна власт по начин по който това да е възможно, а само спре да гласува в сегашните псевдодемократични избори, резултатът ще бъде същия - т.е. сега гласувайки, електоратът не избира държавна влст; а ако спре да гласува, електоратът също не избира държавна власт. Изглежда, че няма разлика. 

Но ако няма разлика, тогава защо да гласува? И защо политическата фарисейщина хаби усилия за да го агитира да гласува? Изглежда че елитът на власт, има все пак някаква изгода от това електоратът да участва в предстоящата вече рутинна масовка. 

При всички случаи, ако електоратът спре да гласува, въпросът за легитимността на държавната власт ще бъде поставен в прав текст. При всички случаи, ще стане ясно без всякакво съмнение, че именно това е истинския обществен проблем. При което, общесвената енергия ще бъде насочена към решаването на тоя именно въпрос. Т.е. ще бъде насочена за решаването на един истински и отдавна наболял проблем, а няма да бъде разпилявана за безсмислени глупости. 

Това е още по-актуално от гледна точка на това, че развитието в условията на липсата на реален начин по който електоратът може да избира държавна власт, води до нарастваща криза, която неизбежно прераства вече в катастрофа. 

Или дето се вика, по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Нарастващата и продължителна криза означава, че върховете не могат, да управляват по друг начин, а низините не искат да ги управляват по стария начин. Кризата е политическа криза и е криза на властта. 

Тая политическа власт се легитимира с това, че народът я е избрал. И ако е доказано вече и напълно безспорно, че народът не я е избрал, това се превръща в най-важния обществен въпрос, който трябва да бъде решен. 
От гледна точка на електората, е напълно безсмислено да гласува, ако е сигурно, че по тоя начин, той не избира държавната власт. Дори да няма реален начин, по който електоратът да избира държавна власт, участието в тия псевдоизбори е безсмислено. 

За щастие обаче, начин има. Начинът по който електоратът може да избира държавната власт е поставен на масата от дълго време - тук в тоя блог, както и в предишния ми, както и в сайотовете в които съм писал от повече от петнадесет години. До сега не бях чут, но няма да е все така. 

Господстващата пропаганда не се справя с решението на най-наболелия обществен проблем. В следващите петдесет, сто или хиляда години, ще очакваме търпеливо, най-накрая да познаят по някаква случайност, за какво става въпрос и Что делать. За нещастие, няма кой да им подсказва, като в шоуто СТАНИ БОГАТ. Освен това, възможните алтернативи са безброй, а не са само четири, като в шоуто СТАНИ БОГАТ. 

Аз разбира се съм им дал само един отговор - окончателен и неопровержим, на базата на логика и аргументи. Но аз говоря глупости, разбира се. Да ги оставиме тогава умниците, да хвърлят зарове още сто хиляди години. Идете пак да им гласувате по техния начин, щом смятате, че може да спечелите и вие нещо от тая работа!



Гласувай:
4



1. blog13 - Казах ти вече, ТЪПО ПАРЧЕ ТАКОВА че ...
19.09.2022 14:35
morskipesni написа:
Казах ти вече, ТЪПО ПАРЧЕ ТАКОВА че гласуването в Република България е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, със ЗАКОН. Гаднярите (като теб!) спъват работата на закона и държавата.


Значи сега, тъпо парче такова, тебе те почиствам, защото си досаден спамаджия. И повече не ми се мяркай под моите теми, щото ще те чистя без значение, какво ще кажеш!


цитирай
2. radostinalassa - Ти си краен оптимист
19.09.2022 17:36
Каквато и да е избирателната ни система, докато си имаме бази, нищо не може да попепечи на собствениците им да командват управниците.Да казват на бялото черно, на извращенията си- ценности. На отровата - ваксина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 620325
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031