Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2021 15:26 - ВАП пита разни неща МинЗдрав и ме вкара в дълбока медитация…
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Общото между прокурорските и моите екзистенциални въпроси е, че са... все въпрос на „компетенция“



Днес FrogNews разпространиха питания на Висшата административна прокуратура, отправени към служебния здравен министър. Нямам нищо против прокурорите да дишат зад врата на „любимия“ ми Стойчо Кацаров. Било в предполагаемо координирана акция помежду им, било да тласнат насадения на пачи яйца да измъти нещо ялово, което му е заседнало на трътката. Но винаги има „но“…

Първото, което се питам: Защо това запитване е публично, доколкото въпросите са и медийно отразени? Не можеше ли тая комуникация между ВАП и МинЗдрав да е някак, де да знам, под формата на вътрешна кореспонденция, някак „служебна“?

ВАП създава впечатление в конспиративната ми душевна конституция, че се обръща повече към читателите на медиите, отколкото към служебния здравен министър. Питам се, дали въпросите към Кацаров не са от „заредената“ разновидност. Под това се разбира, че питанията включват спорни, съмнителни или откровено неверни твърдения, но са представени в инерцията (а защо не и преднамерено?) като факти.

Такива неща си мисля още за уводните думи:

Заради значително нарастващия брой на активни случаи на пациенти, заболели от COVID-19, и във връзка с множество запитвания от граждани, в т.ч. медици и представители на образователната сфера, Върховната административна прокуратура изиска информация от служебния здравен министър – какви действия се предприемат за ограничаване на разпространението на вируса в страната.

Какво ме човърка?
На първо място: колко точно са „множеството“ запитвания конкретно до ВАП или до всяка друга П? За един човек „много“ могат да са само две (важното е да не е само едно). За друг „много“ могат да са сто, хиляда, милион…

Питам се още: дали думата „множество“ се отнася само към анонимните граждани, чиято професия не е изрично написана? Или трябва да повярваме, че „медиците и представителите на образователната сфера“ също са… „много“?

Питам се най-вече: ВАП не трябва ли най-напред да поиска доказателства от Кацаров за самото съществуване на вируса? Или ВАП е единствената прокуратура в света, която разполага с информация, която е напълно неизвестна и на прокуратурите, и на съдиите вече в над 80 държави из клетата планета, измъчвана от фантом?

Но и още неща се питам: самото запитване на ВАП не означава ли, че има съмнения за конспиративни (без)действия (или поне такива лишени от достатъчно прозрачност) на Кацаров и антуража му в МинЗдрав? А се питам това, защото имам лично впечатление, че МинЗдрав ежедневно осведомява „множеството“ по всички национални телевизии и собствените си канали – не само за плановете си, но и за вече предприетите действия.

Нима не е публична информация, че бяха поръчани още „ваксини“? Нима не е публична информация, че беше поръчан и експерименталният и също опасен Ремдесивир? Та, питам се: какво точно не е ясно на ВАП?

И дали за ВАП не са „ясни“ неща извън нейната компетенция?
Ето какво имам предвид:

Едва близо 16% от населението в страната е ваксинирано и предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на ВАП, какво е извършено до този момент от Министерство на здравеопазването (МЗ), за да може до хората да достигне адекватна информация относно ползите от имунизация срещу COVID-19, което да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.

Питам се, дали сладурите от ВАП са си пускали радио, телевизия и произволно друго средство за масово осведомяване, щом задават такъв въпрос? Държавната пропаганда за „ваксините“, оглавявана от МинЗдрав, не е спирала като запис на развален грамофон. Така е отпреди Кацаров да стане служебен министър. Както е тръгнало, се питам дали ще има някаква промяна и след като вече никой не си спомня за него, за онзи преди него, и за… кой беше по-предишният?

Питам се: дали ВАП имат компетенция да определят кое е „адекватна“ информация за ваксините? И понеже виждам, че го правят, при това чрез създаване на усещане, че са по-компетентна институция от МинЗдрав, се питам:

Нима това не е класически пример за зареден въпрос?
О, тук няма и да се питам. ВАП директно обявяват, че „адекватната“ информация е тази, която „повишава доверието към ваксините“. Все тая дали информацията отговаря на истината и все тая дали „ваксините“ действително заслужават доверие.

Ето едно заредено питане и от мен: Как се връзват „множеството“ запитвания до ВАП за работата на МинЗдрав с данните от самите ВАП, че „едва близо 16%“ изобщо се интересуват от това, което МинЗдрав може да им предложи? Да не се окаже, че „множеството“ е… едно обективно измеримо малцинство?

Питам се и защо ВАП се позовава на точно определени и сякаш подбрани „представители на образователната сфера“, които са дори под 15%? Може би защото тяхното становище дойде удобно в деня преди ВАП да отправи запитванията си до Кацаров? Питам се, какво ли мисли ВАП за 90-те процента представители на образователната сфера, които декларираха, че не се интересуват от „ваксините“, а са против и да им бъдат натрапвани?

Питам се, защо и откъде ли ми идва мисъл за „ченгеджийски номера“?
За сетен път се питам къде започват и къде свършват компетенциите на ВАП, докато чета следното:

Изискана е информация дали МЗ е отправяло запитване до ЕМА, касаещо поставянето на трета доза на ваксината срещу вируса и извършени ли са други действия в тази насока.

Правилно ли разбирам, че ВАП е информирано по-добре от МинЗдрав за „ползите от трета доза“? Правилно ли разбирам, че ВАП дори прескача компетенцията на ЕМА, като се интересува от действия в предварително зададена насока?

Кой, тогава, определя насоката?!
Да мисля ли, че са „медицинските експерти“ от ВАП? Или по-скоро трябва да мисля, че някой друг, който остава в сянка, задава тон в живота, действията и насоките на ВАП? А чрез публичните запитвания на ВАП – на „страхувания“ и „опрасквания“ в реално време Кацаров?

А! Да… Миналата година нямаше ли подобни въпроси от прокуратурата и към Ботокса… към Ангелов де…?

И четем още:

Заради множеството сигнали в публичното пространство за неспазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в страната, следва да се отговори какви действия е предприело МЗ по отношение на контрола на мерките.

Преди малко си купих биричка от селския магазин, в който никой не носи маска, както повелява науката в близо 100 рецензирани проучвания, и не спазва социална дистанция, тъй като говорим за социални, а не за асоциални същества. Така е трета седмица, откакто съм тук – без нито един разболял се, ако не броим семейна двойка, която се тръшна 2 дни след „ваксинацията“.

По-рано пък си купих и мезе от близкия град, като ползвах междуградския автобус, в който никой не проявяваше симптоми на хипохондрия и зомбификация, а с открити лица ругаеше и Кацаров, и „ваксините“ му, и плановете за терор на децата в училищата… Гешев и прокуратурата му бяха пропуснати, защото никой не се сети за тях, а и да се е сетил, можем да повдигнем въпроса: Кой има по-висок рейтинг, медицинските фашисти или Гешев?

Отговорът на този въпрос прави донякъде излишен отговора на предишния въпрос за „множеството“ сигнали. А предишните два абзаца да НЕ се броят като един от „множеството“ сигнали за неспазване на „мерките“! То беше просто прелюдия към поредното ми медитативно питане:

ВАП знае ли в коя вселена се намира?
Че не знае в коя държава се намира, не се и питам. С всичко произтичащо от това дори за хипотетичната възможност за „контрол на мерките“. Било от МинЗдрав, било от ВАП, било от арменския поп.

Впрочем, и ченгетата не спазват мерките както в селския магазин, така и в близкия град. Само дребен детайл за любопитните. Питания нямам, ВАП да си зададе сама съответните въпроси.

И отново ВАП проявява изумителни компетенции:

МЗ трябва да информира ВАП и какви мерки ще бъдат прилагани в учебните заведения, детските градини и центровете за подкрепа на личностно развитие за гарантиране живота и здравето на техните обитатели.

Питам се: ВАП по-наясно ли е за „опасността от вируса“ сред децата, отколкото МинЗдрав? Имам ли основание да се съмнявам в компетенцията им, когато научната литература (и медийно отразяваната, и рецензираната в основни публикации) сочи практически НУЛЕВ риск от „вируса“ за „обитателите на учебните заведения и детските градини“?

Питам се, как точно ВАП си представя „гарантирането на живота и здравето“ на КОГОТО И ДА БИЛО? Питам се, дали ВАП си представя „вируса“ като единствената заплаха за живота и здравето? Като че ли да, не само в света, ами и във вселената.

ВАП изисква и информация за това дали МЗ е осигурило необходимите лекарствени и помощни медицински средства за ковид отделенията на болниците.

И отново: ВАП не трябва ли да потърси по-напред сама общодостъпната и официално обявена информация от МинЗдрав? Как се получава така, че някакъв си блогър и всеки друг гражданин, който се интересува, разполага с търсената информация, а ВАП тепърва я изисква?

Въпросът на въпросите: Това, че прокуратурата не знае за медийния терор на псевдомедицинските фашисти, дали не обяснява защо Кацаров, предишният и по-предишният още не са закопчани за всяване на паника сред обществото?

Ако основателно се питам, дали Върховната прокуратура се е притеснила за третите си дози, да, поръчани са! Но се питам: дали подопечните на върховния Гешев са си поставили досега и първите дози…? Защо ли се съмнявам?

И ако се разболеят – все тая „ваксинирани“ или не (за това също имаше официално обявление на МинЗдрав) – служебният министър се е погрижил да им осигури и Ремдесивира. Не знам дали Ремдисивирчето и другите експериментални коктейли „гарантират живота и здравето“. Но съм чувал от американски доктори, че спестяват мъки в полза на вечния покой… И не подбирали ни мъж, ни жена, ни „множество“, ни малцинство, ни лекар, ни прокурор.

Иван Стаменов
25.08.2021 г.

https://www.otizvora.com/2021/08/13974/vap-pita-razni-nestha-minzdrav-i-me-vkara-v-dulboka-meditatsiya/?fbclid=IwAR2-eM24OuOZPjUTRfwuj_S3fa0Qigr9fp_PXdCi1cCqAYrRWIRzPfKxJco 



Гласувай:
23



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 836687
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930