Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2021 16:01 - © Последните събития показват, че натам ги води
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1543 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 29.12.2021 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
29.12.2021г.

     Патрик Бюканън, основателят и редактор на "The American Conservative", публикувал редакционната статия "Води ли ни администрацията на Байдън към война?" : image

Обещанията за подкрепа към всяка страна, застрашена от Китай или Русия, блъф ли са?
Преди министерската среща на НАТО в Брюксел тази седмица, министърът на отбраната Лойд Остин направи обиколно пътуване до Грузия и Украйна с цел да увери режимите там, че US-Америка ги пази, и насърчи надеждите им за бъдещо приемане в Алианса. Остин им каза : Пентагонът ме упълномощи да ви предам, че за двата режима има "отворена врата за НАТО".
"Украйна … има право да решава собствената си бъдеща външна политика", каза Остин в Киев, "и ние очакваме, че те ще могат да направят това без никаква външна намеса".
Страната подкрепи думите на своя министър, като изпрати бомбардировачи B-1B над Черно море. От своя страна Руското министерство на отбраната отбеляза : "Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като два свръхзвукови стратегически бомбардировача B-1B, придружени от два самолета танкери KC-135 на ВВС на САЩ и ги ескортираха над Черно море".
Защо сме се залепили за Киев и Тбилиси, че даже ще бъдат поканени да се присъединят към НАТО и ще получат военна гаранция от САЩ и Алианса по член V-ти, недоумява авторът.
Ние не воюваме с Русия. И няма да се бием с Русия днес или утре, тъй като тези региони и тези въпроси не са жизненоважни за националните интереси на Съединените щати.
Чернокожият господин инспектира протекторатите на Съединените щати Румъния, Украйна и Грузия : image

, в резултат на което : западните покрайнини на Донецк бяха подложени на силен обстрел; два дни след посещението американците доставиха в Украйна оръжие и боеприпаси на стойност 60 милиона долара; в Тбилиси Лойд Остин подписа споразумение за разширяване на водената от САЩ програма за военно оборудване на Грузия; в Румъния той похвали "румънско-американското стратегическо партньорство".
"Лъвът огледа прайда си", коментира посещението на Остин в Киев украинският военен експерт Олег Жданов. Според него шефът на Пентагона е дошъл, за да се "запознае лично с геополитическото разположение и ролята на Украйна на вероятния театър на военните действия". И видя в посещението знак, че НАТО няма да "предаде" Украйна, забравяйки, че през март същият Остин посети своите съюзници в Афганистан, които след това изоставиха.
При президента Джо Байдън, както и при Тръмп, САЩ увеличават броя на "операциите за свобода на навигация" от американски военни кораби в Южнокитайско море и Тайванския проток. И ние насърчавахме съюзниците да изпратят своите военни кораби да направят същото, което нашите направиха. Казахме на Япония, Филипините и света, че нашите договори за взаимна сигурност покриват претенциите на Манила към окупираните от Китай острови в Южнокитайско море и контролираните от Япония Сенкакус в Източнокитайско море. Когато Китай, за период от четири дни, изпрати 150 бойни самолета в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана южно от Тайван, лидерите на САЩ обявиха, че нашата подкрепа за острова е "стабилна", макар договорът за сигурност между САЩ и Тайван да е приключил преди четири десетилетия.
През февруари републиканците в Конгреса въведоха Закон за предотвратяване на инвазия в Тайван, за да подтикнат Байдън да използва всякакви военни действия, необходими за отблъскване на атака от страна на Китай срещу Тайван или неговите островни владения. Демократите обмислят подобна мярка, за да дадат на Байдън законови правомощия да се противопостави на китайска атака срещу острова или опит да го превземе или да принуди капитулацията му на континента.
Тези ходове на Конгреса за предоставяне на нови военни правомощия на президента идват, когато Конгресът обмисля отмяна на разрешението за използване на военна сила, използвано  при войните в Персийския залив от 1991 година и нахлуването в Ирак през 2003 година.
Ние открито предупреждаваме Русия, че САЩ може скоро да въведат Украйна и Грузия в НАТО, което би довело до военна гаранция на САЩ да се бият от името на тези нации в бъдещ военен сблъсък с Москва.
Говори се, че в министерството на отбраната на Руската федерация си мърморели : «Отговорът ще бъде според устава, а в устава пише – да се потопи».
Ние открито предупреждаваме Иран, че времето изтича, че ако Техеран не се върне към преговорите за ядрената сделка и спазването на нейните условия, не може да бъде изключена военна атака на САЩ срещу Иран.
Уведомяваме Китай, че не приемаме широките му претенции към островите на Източното и Южнокитайско море и може да сме там, за да се бием заедно с нашите съюзници, за да поддържаме техните претенции.
Сега конгресмените и от двете партии изработват мерки, за да дадат на Байдън разрешение да ни заведе във война с Китай, за да защити Тайван, чиято декларация за независимост, предупреждава Пекин, ще прекрачи неговата "червена линия" и ще означава война.

https://www.theamericanconservative.com/buchanan/is-the-biden-admin-leading-us-to-war/




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - За
29.12.2021 17:29
съжаление към война отиват нешата.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
29.12.2021 18:07
А дано прескочим.
цитирай
3. born - Много се озадачих от решението за следната възможна хипотетична ситуация.
29.12.2021 20:51
При положение, че БайДън обещава подкрепа за всяка страна, застрашена от Китай или Русия, каква би била възможната реакция на Върховната Демокрация, ако тези всеизвестни доказани агресори нападнат едновременно всички тези нещастни абсолютно невинни жертви ? Кого по-напред ще таковат/подкрепят ?
.......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · …………………………………………………........4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-29122021
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
29.12.2021 21:49
Поставеният от теб казус, Свети, е релевантен и ноторен.
Предполагам, че в такава ситуация "Върховната Демокрация" ще предпочете да пази собствения си задник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761091
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031