Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2022 16:01 - © Нов съюз със стари схеми за грабеж
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1397 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 13.01.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.01.2022г.
     На 15 септември 2021 година САЩ, Британия и Австралия обявиха създаването на тристранен "отбранителен съюз", наречен AUKUS : 

image

Членовете на асоциацията декларират целта си "да осигурят сигурност и отбрана в Индо-Тихоокеанския регион". Именно за тази задача те решиха да обединят военна мощ, финанси и ресурси. Всички тези проекти са насочени предимно към привличане на нови членове в асоциацията. Конкретен списък с потенциални членове на алианса беше обявен от австралийския министър на войната Питър Дътън. Той заяви, че AUKUS "иска мир и стабилност за Индонезия, Виетнам, Индия, Корея, Малайзия, Сингапур и Филипините" : 
image

Както можете да видите, този списък включва по-развитите икономики в Азия, без най-развитата и просперираща – китайската, което не е случайно, предвид "играта" САЩ – Китай.
Една подробност : всички търговски сделки, както между членове на AUKUS, така и с техните партньори, които не са членове на асоциацията, трябва да се обработват чрез борси. За какъв обмен говорим не се споменава. Но е лесно да се предположи, ако обърнете внимание на следния факт : съобщението за строителството на атомни подводници в Австралия предизвика рязко покачване на акциите на компаниите за добив на уран на борсите на САЩ, Британия и Австралия.
Отбелязваме, че преди финансовата криза от 2008 година почти всички повече или по-малко големи международни сделки бяха регистрирани на две стокови борси – Ню Йорк и Лондон. Те представляват повече от половината от международния оборот на въглеводороди и метали. По правило договорите за продажба на метали се сключват през Лондон, а през Ню Йорк за продажба на въглеводороди. Това даде възможност да се контролират почти всички международни финансови транзакции, както и да се наложи на контрагентите разчетната единица на ФРС – доларът.
Кризата през 2008 година породи нова тенденция. Все повече транзакции започнаха да преминават през регионални борси – Хонконг, Шанхай, Токио, Манила, Индонезия, Индия, Съюз на камарите на Турция и други. Най-често тези борси използваха кошница от пет валути – щатския долар, еврото, китайския юан, йената и лирата стерлинга. Въпреки че доларът остана лидер в челната петица, позицията му в международната търговия беше значително притеснена и разклатена.
От 2015 година започна нова тенденция. Все по-често договорите се оформят директно под формата на двустранни споразумения. Страните по тези споразумения самостоятелно избират единицата за сетълмент. Следователно националните валути започнаха да преобладават в международните сетълменти. Тези промени в международната търговия доведоха до факта, че наглосаксонците започнаха да губят финансово, икономическо, а с тях и политическо влияние в света. Особено болезнено за тях беше, че страните от азиатско-тихоокеанския регион, който представлява повече от половината от световната търговия, започнаха да преминават към преки споразумения. Поддържането на този пазар под контрол е като избор между смъртта и живота за наглосаксонците. Ето защо членовете на AUKUS се фокусираха върху Азия, а самият блок е военно разширение към друга асоциация – Транс-тихоокеанското партньорство.
Партньорството "Rans-Pacific" е преференциално търговско споразумение между страните от Азиатско-тихоокеанския регион, чиято цел е да намали тарифните бариери, както и да регулира вътрешните правила в участващите страни. Споразумението за партньорство е подписано през 2016 година с активното участие на САЩ. Първоначално то включваше 12 държави, включително самите щати. Година по-късно обаче Вашингтон промени позицията си и напусна асоциацията. В момента 11 държави остават в партньорството : Мексико, Чили, Австралия, Бруней, Канада, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Перу, Сингапур, Виетнам.
Фериботът Rivercat преминава край австралийската подводница HMAS Waller
image

По своята същност Транс-тихоокеанското партньорство е огледален образ на ранния Европейски съюз. Създаването на ЕС също започна с намаляване на тарифните бариери. Двата блока са обединени от факта, че съдържат марионетни страни на САЩ и Англия. В същото време САЩ и Британия останаха извън Европейския съюз и Транс-тихоокеанското партньорство. Те създадоха правила за своите кукли и сами останаха независими от тези правила. Като примамка за участниците в двете търговско-икономически асоциации се предлага наглосаксонският пазар, или по-скоро пазарът на военно-индустриалния комплекс. Условието за свързване към този пазар : всички транзакции трябва да преминат през борсите, първо регионални, а след това Ню Йорк и Лондон. По този начин проектът AUKUS е начин да върнем Азия на борсите в Ню Йорк и Лондон.
Нека добавим, че както показва опитът на ЕС, обединението се формира по-бързо, когато се създава образът на врага или неговата илюзия. За ЕС Русия се използва като илюзия за враг. Съответно Китай трябва да се превърне в такава илюзия за Транс-тихоокеанският пакт.
В продължение на няколко десетилетия англосаксонците благосклонно наблюдаваха как китайските компании агресивно завладяват пазарите по целия свят. След това те също толкова благосклонно гледаха как Пекин придружава проекта си "Един пояс, един път" () с преговори за създаването на военни бази. И в двата случая Вашингтон и Лондон не пречеха на китайците. Сега обаче подобни действия изведнъж бяха обявени за непозволено разширяване.
Освен това наглосаксонците решиха да разконсервират стария конфликт на Китай с Тайван – "тайванския въпрос". Този конфликт е създаден от наглосаксонците преди повече от 70 години и след това беше замразен за десетилетия напред. Неслучайно Тайван реагира за създаването на AUKUS и го подкрепя. В същото време Япония, Канада и Австралия, зависими от САЩ, излязоха с предложение за приобщаване на Тайван към партньорството.
Тайвански танк във военната база Хукоу по време на военното учение "Walid berrazeg" : 
image

Друга провокация сътвори Европейският парламент. Евродупедатите приеха резолюция, призоваваща Тайван да получи статут на наблюдател в ООН. Този въпрос се планира да бъде изнесен пред Общото събрание на ООН, където неизбежно ще възникне конфронтация.
И последното нещо. Фактът, че AUKUS прилича на Европейския съюз, подсказва, че съдбата на новите участници в проекта ще бъде подобна. Те ще бъдат ограбени и унижени.
Юрий Городненко

https://ren.tv/blog/iurii-gorodnenko/883332-soiuz-novyi-skhemy-grabezha-starye?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Тия
13.01.2022 16:12
просто не могар по друг начин, генетически са увредени, те са наследници на кървава колониана империя, която е ограбвала 1/4 от света.
цитирай
2. nedovolen - Може да се каже, че трите горе изб...
13.01.2022 17:50
Може да се каже, че трите горе изброени са колонизирани колонизатори.
Какво да очакваме от бебето.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
13.01.2022 18:10
Със стари проститутки нов бардак не става.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
13.01.2022 18:12
Особено в Австралия са потомци на престъпници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861519
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930