Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2023 07:01 - © Когато се наливаха основите?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2568 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 31.03.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.03.2023г.

     Да си припомним какво каза министър–председателят на Украйна тогава Денис Шмихал
image
на 28.05.2022 година в интервю за
BBC :
"Искаме да изградим нова Украйна … Убедени сме, че агресорът трябва да плати за щетите … Дайте ни инструментите и ние ще свършим работата … Ние сме убедени, че Русия трябва да плати за унищожаването. То трябва да бъде за сметка на замразени руски активи, които трябва да бъдат конфискувани и прехвърлени на Украйна за съвместно възстановяване на държавата ни с партньори. Това изисква международно законодателство … Това трябва да бъде успоредно с политическия процес на присъединяването на Украйна към Европейския съюз, както наскоро беше записано във Версайската декларация", казал Шмихал и уточнил, че това трябва да е за сметка на замразените руски активи, които трябва да бъдат конфискувани в полза на Украйна. Канадското правителство вече поело инициативата, но тя не била подкрепена навсякъде. Германия, например, отговаря, че има закони и конфискацията не е толкова просто упражнение.
Освен това щял да се създаде съответен фонд за възстановяване на Незалежната.
И определи три етапа за възстановяването на Украйна след "войната" :
– моментална реконструкция там, където вече е възможно да се направи това;
– вторият етап започва веднага след края на военните действия;
– окончателно възстановяване на страната по параметрите и стандартите на Евроколхоза.
И работата се задвижи : През месец юли Швейцария събра на среща в Лугано (URC 2022) "представители на 42 държави и няколко международни организации", където беше "договорена следвоенната помощ за Украйна 
image
Двудневната среща завърши с "Изходен документ на конференцията за възстановяване на Украйна URC2022 "Декларация от Лугано", в която се казва : "Ние, държавните и правителствените ръководители, министрите и висшите представители на Албания, Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Исландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Холандия, Северна Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Република Корея, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Република Турция, Украйна, Обединеното кралство, Съединените американски щати, също както и висши длъжностни лица и висши представители на Съвета на Европа, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, участващи в конференцията за възстановяване на Украйна URC2022 в Лугано, Швейцария, от 4 до 5 юли 2022 година, съвместно домакинство от правителствата на Швейцария и Украйна … бла–бла … дъра–бъра … с настоящия политически, правно необвързващ документ … бла–бла … дъра–бъра … [приели следните] : "Ръководни принципи за процеса на възстановяване на Украйна "Принципи на Лугано". Принципите са седем на брой : 
image

1.    Партньорство;
2.    Фокус на реформата;
3.    Прозрачност, отчетност и върховенство на закона – Върховенството на закона трябва системно да се укрепва и корупцията да се изкорени;
4.    Демократично участие – Процесът на възстановяване трябва да бъде усилие на цялото общество, вкоренено в демокрацията участие на населението;
5.    Ангажираност на множество заинтересовани страни;
6.    Равенство между половете и включване – Процесът на възстановяване трябва да бъде приобщаващ и да гарантира равенство между половете и зачитане на правата на човека, включително икономически, социални и културни права. Възстановяването трябва да е от полза за всички и никоя част от обществото не трябва да бъде изоставена;
7.    Устойчивост – Процесът на възстановяване трябва да възстанови Украйна по устойчив начин с Програмата до 2030–та година за устойчиво развитие и Парижкото споразумение, интегриране на социални, икономически и екологични измерения, включително зелен преход.
image

Умниците, които в юлските жеги миналата година се събраха на прохладно в Лугано и сложиха тигана, докато рибата е още в морето

Спомоществователите на Незалежната се спряли на числото, подшушнато им от Шмихал, 750 милиарда долара за триетапен план за възстановяване.
А Република България отсъства от списъка на спомоществователите на Незалежната!
Лошо "Демократична България"! Лошо Христо Иванов и Атанас Атанасов! Лошо ПП ГЕРБ! Лошо ПП "Продължаваме промяната"! Лошо Кирил Петков! Лошо Асен Василев!

Трябваше служебното правителство да им умие очите с тристранната среща в София чак през октомври между българският заместник–министър на външните работи Велислава Петрова, заместник–министърът на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис и заместник–министърът на външните работи на Румъния Даниела Гътман, съобщава БНР.
България, Гърция и Румъния сключили тристранно споразумение "за възстановяване на Украйна след приключване на войната".
image

Заместник–министрите на външните работи Даниела Гътман, Милтиадис Варвициотис и Велислава Петрова правят сметки за Украйна, ама без кръчмар 

А на тримата министери ясно ли им е, кога ще дойде това "приключване на войната", не е ясно и никак не е и известно.
За края на войната може да каже само Владимир Владимирович Путин, но засега той нищо не казва по въпроса. А тримата не смеят и да го питат.

"Стартира подготовка на украинския "План Маршал" с условие – реформи", пише на 05.07.2022 година News.bg 
image

Девет месеца по–късно Светозар Костадинов в "След новините" по БНТ на 11.03.2023 година се чуди : "В сила ли е нов план Маршал за Украйна?" 
image

"Украйна разполага с много богати залежи, както на петрол, така и на газ – конвенционални и неконвенционални и тяхното развитие се спира най–вече от това, че няма либерализация на пазара", смята Костанца Рангелова, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията 
image

"Украйна е много бедна страна …", твърди пък Якоб Киркегаард, старши сътрудник в "Германския фонд Маршал".
Отсега е ясно, че възстановяването ще струва стотици милиарди, но всички ще спечелят от това. И новият "План Маршал" вече е в ход, твърди водещият Светозар Костадинов и дава думата на разни аналлизатори и експерти.
А аз пък установих, че в 9:44 минутното предаване "солта на доклада" – частицата за бъдеще време "ще" – е употребена 31 (тридесет и един) пъти. По 3,28 "ще"–та на минута.
И особено обнадеждаваща за възстановяването на Украйна е убедеността на Макс Нефедов – ръководител на проекта "Русия ще плати", Висше училище по икономика – Киев, че "Украйна показа най–бързите и изключителни реформи, които светът виждал" и особено заклинанието "Русия ще плати".
А този анонс "Какво ще е бъдещето на Украйна след войната и защо този процес ще превърне Европа в световна суперсила – вижте репортерския поглед на Светозар Костадинов в рубриката "След новините", кърти мифки.

https://darik.news/en/the-prime-minister-of-ukraine-we-will-recove r-and-russia-will-pay.html
https://wz.lviv.ua/news/459095-try-etapy-vidnovlennia-ukrainy-prem-ier-ministr-denys-shmyhal-dav-interv-iu-bbc
https://mc.today/uk/ukrayinu-vidnovlyuvatimut-u-tri-etapi-tsej-plan-nazvali-u-24-prem-yer-ministr-denis-shmigal/
https://news.bg/int-politics/startira-podgotovka-na-ukrainskiya-plan-marshal-s-uslovie-reformi.html
https://bntnews.bg/news/sled-novinite-v-sila-li-e-nov-plan-marshal-za-ukraina-1226233news.html



Тагове:   България,   германия,   италия,   Норвегия,   Франция,   Румъния,   Испания,   Австрия,   Швейцария,   Лихтенщайн,   Албания,   Малта,   Япония,   Унгария,   Чехия,   канада,   Ирландия,   дания,   австралия,   Лугано,   Швеция,   Украйна,   Люксембург,   бнт,   Литва,   Исландия,   реформа,   Хърватия,   софия,   Словакия,   Словения,   Русия,   Гърция,   възстановяване,   Естония,   Холандия,   Белгия,   Съединените щати,   латвия,   полша,   Португалия,   Израел,   Кипър,   Европейския съюз,   финландия,   киев,   BBC,   Европейската комисия,   План Маршал,   Република Корея,   Обединеното кралство,   Съединените американски щати,   Европейската банка за възстановяване и развитие,   Руската федерация,   Северна Македония,   Република Турция,   31 март,   Денис Шмихал,   министър–председателят на Украйна тогава Денис Шмихал,   Украйна към Европейския съюз,   също както и висши длъжностни лица и висши представители на Съвета на Европа,   Европейската инвестиционна банка и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие,   Швейцария и Украйна,   Украйна Принципи на Лугано,   Лошо Демократична България Лошо Христо Иванов и Атанас Атанасов Лошо ПП ГЕРБ Лошо ПП Продължаваме пр,   българският заместник–министър на външните работи Велислава Петрова,   заместник–министърът на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис и заместник–министърът на въ,   съобщава БНР,   Гърция и Румъния,   Германския фонд Маршал,


Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Като гледам колко умници са, първия ...
31.03.2023 07:48
Като гледам колко умници са, първия ден са се здрависвали за среща, втория за довиждане. А чаровността на Лугано, майната й.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
31.03.2023 08:36
Питай Пешката Стоянов, който живее в Швейцария, как е там, пък тогава викай "майната й".
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
31.03.2023 09:04
Празнодумникът и той ли се е уредил с имение в Швейцария!
Хубаво нещо е демокрацията? Говориш празни приказки на бунаците За тях приказките ,за тебе парички в гушата!
В Швейцария, но смучи от България? Такива сучат от нея докато са живи!
Аман ти и от демокрацията За подобни има приказка- Заради попа, закриха църквата!
Заради такива ще забранят и демокрацията!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
31.03.2023 10:16
Чел съм за къща на Женевското езеро.
Демокрацията е твърде доходоносна за шарлатаните.
цитирай
5. mt46 - ...
31.03.2023 12:42
Нашата държава е доста бедна! Самите ние се нуждаем от помощ... А и най-разумно е да запазим неутралитет, да вземем пример от консерватора Орбан...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762151
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031