Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 08:09 - БенцМВ при обединението на Мерцедес и БМВ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Двата най-големи и същевременно конкурентни автомобилни концерна на Германия БМВ и Даймлер Бенц са на път да се прегърнат, но въпросът пред всички почитатели на марките БМВ и Мерцедес е дали скоро на пазара ще се появи евентуалния съвместен нов модел БенцМВ? Това пита най-тиражният таблоид не само в Германия, но и в Европа “Билд”. Според изданието чак до там, двата концерна да създадат общ модел кола, няма да се стигне.

Голямата цел пред босовете и на двата концерна е да се намалят огромните разходи за производство във времената на Световна финансова криза. А пътят към тази цел е единствено коопериране за покупки и в областта на изследователската дейност.

Климатици, колани за кола или мотори за електрическите стъкла за в бъдеще трябва да бъдат включени в общия списък за покупки на двата концерна – невидими компоненти за всички фенове на Мерцедес и БМВ.

“Със сигурност няма да имаме на пазара един БенцМВ. Това няма да бъде възприето от клиентите, а от гледна точка на предприемачите не е необходимо, а по-скоро безмислено”, заявява д-р Гергор Матийс, партньор и автомобилен експерт на “Bain & Company”.

“Много повече ще навлизат в употреба множество от еднакви части между двете марки, които нито ще са разпознаваеми за клиентите, нито ще изиграят роля при избора на марка от клиента”, допълва Матийс.

“Например новият модел на “Mini” развива заедно с Пежо двигатели и това по никакъв начин не пречи на клиентите”, обобщава експертът, като допълва: “Защо не за в бъдеще Мерцдес и БМВ да не развиват заедно фарове, акумулатори или дори цели агрегати? Така ще се развият нови предимства, без да се навреди на ядрото на старите марки”, завършва Матийс.

“Със съвместната си работа двата концерна ще могат да спестяват до 20% от разходите си”, споделя друг автомобилен експерт Вили Дийц пред ДПА. “Най-голям потенциал за спестяване виждам при 6 и 8-цилиндровите двигатели”, допълва той.

Иначе за всички е ясно, че кризата е засегнала и двата концерна, след като десетки хиляди вече работят на намален работен ден, а продукцията намалява. От БМВ обявиха, че ще бъдат освободени 850 от служителите, работещи в английския филиал на “Mini”, а Даймлер тепърва ще прави съкращения, прогнозирал анализатори, а според тях единственото спасение от кризата е съвместната работа между баварският концерн от Мюнхен и този със седалище Щутгарт. /БЛИЦ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13050301
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930