Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 16:23 - Ирена Кръстева пробва да спре пловдивски вестник
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1968 Коментари: 1 Гласове:
0



Изненадващо в четвъртък вечерта ИПК „Родина” отказа да отпечата пловдивския седмичник „Нов Акцент”, въпреки договора за това. Решението на изпълнителната директорка Ирена Кръстева бе съобщено в 19 часа, когато вестникът трябваше да бъде получен от разпространителите, съобщи агенция БЛИЦ. Това стана след като миналата седмица бе направен опит тиражът от предишния брой да бъде изкупен изцяло още от рампата. В него вестникът публикува остри тестове за масонската връзка на кмета Славчо Атанасов, за набелязаните за отвлечане бизнесмени от Пловдив, за зависимостта на Ирена Кръстева от арабските капитали и Държавна сигурност, за операцията на домашния любимец на Станишев – кучето Бари, и кучешкият живот на хората, за олигарсите у нас, които са обикновени кокошкари…
„Това не е просто разправа с една печатна медия, която не спестява гнусотиите на упражняващите власт в политиката и целия обществен живот. Това е безпардонна цензура. Сега, когато в Пловдив се очаква появата на нов вестник, тя вече мирише на договорено разчистване на пазара,” коментира главният редактор на вестника Николай Кръстев.
Все пак вчера спреният брой на „Нов Акцент” бе отпечатан, макар на друг формат и с намален обем. Страниците му са с черна траурна рамка заради безпардонната разправа с неудобното слово. Този брой ще бъде пуснат по реповете в събота.
„Не сме живели с илюзията, че съществата, които накарахте българите да мразим държавата си, ще ни харесват. Но ще продължим да пишем за тях”, се казва в обръщение до читателите на екипа на вестника.

image

Публикация със заглавие "Вестник "Нов Акцент" - арестуван!" има и в електронното издание Snews.bg, чиято снимка е публикувана по-горе.

Тази сутрин по реповете не се появи седмичният таблоид "Нов Акцент". Ето как обясняват "арестуването" на вестника неговите издатели:
Новите дерибеи в българския печат и политическите им покровители посегнаха на нашия вестник, притеснени от изнасяните в него факти. Те показаха, че ги е страх, и действаха като партийни секретари.
В четвъртък, в 19 часа, от ИПК „Родина" отказаха да отпечатат поредния брой на  „Нов Акцент". Без предупреждение и въпреки подписания договор. Технолозите се оправдаха с решение на изпълнителната директорка на печатницата Ирена Кръстева.
Това не е просто разправа с един вестник, който не спестява гнусотиите на упражняващите власт в политиката и целия обществен живот. Това е безпардонна цензура. След като бе направен опит да се изкупи предишният ни брой още от рампата на печатницата, сега действията бяха още по-категорични. А когато в Пловдив се очаква появата на нов вестник, това вече мирише на договорено разчистване на пазара.
Но в момента вие четете „Нов Акцент". Отпечатахме този брой при извънредни обстоятелства, за да стигне той до читателите си -  това е смисълът от правенето на един вестник.
Не сме живели с илюзията, че тази самозабравила се измет ще ни харесва. Макар сега да се криете зад гърба на бившата машинописка от БАН Ирена Кръстева, знаем, че това сте съществата, които накарахте българите да мразим държавата си.
Ще продължим да пишем за вас. За вашите връзки с ДС и чуждите капитали, за произхода на първия ви милион, за далаверите и вашите перверзни навици. За всичко, което искате да остане скрито от хората.
Но ние сме над този кален номер. Оценяваме направеното за нас и ви целуваме нежно!


Тагове:   медии,   медийна война,


Гласувай:
0



1. анонимен - Напред заднешком
01.05.2009 17:06
Напред, кръгом и пак напред към светлото минало ! Според някои само там е бъдещето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13050414
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930