Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 22:44 - Военното разузнаване най-после ще има началник. МО забрани на военните пилоти да пишат във ФБ и форуми
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1348 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 24.03.2012 22:47


Военното разузнаване най-после ще има началник. Официално поста ще бъде зает от Веселин Иванов в понеделник, съобщи bTV, позовавайки се на информация от министъра на отбраната Аню Ангелов.


Близо две години служба „Военна информация” нямаше директор. Причината бе в спора между президента Георги Първанов и Ангелов, които имаха разногласия по въпроса дали поста да се заеме от цивилно или от военно лице.

Веселин Иванов досега бе изпълняващ длъжността, но нямаше правомощията на началник.

По време на парламентарния контрол Аню Ангелов бе попитан от депутата от левицата Ангел Найденов, защо „Военна полиция” и ВМА се оглавяват от генерали, а разузнаването от цивилен. Министърът отвърна, че „Военна информация” не е от командната верига на армията. Ангелов обяви, че няма да избегне съгласувателната процедура с президента, назначавайки цивилен, защото за висшите военни трябва президентски укази.


МО забрани на военните пилоти да пишат във ФБ и форуми  

Министерството на отбраната подгони родните пилоти и им заповяда да си затварят устата, пише агенция Стандарт Нюз. 

Повод стана изтеклата информация за прелетелите в близост до българското въздушно пространство руски бомбардировачи Ту-22. На 23 февруари пет самолета преминаха в близост до българското въздушно пространство, изправяйки на нокти авиацията. 

Дни по-късно се появи информация, че тогава са излетели два МиГ-29, които само са наблюдавали преминаването на бомбардировачите. Това е предизвикало проверка в авиацията, а служители по сигурността на информацията са започнали да душат в авиобаза "Граф Игнатиево". 


В началото на седмицата на военните пилоти била изпратена заповед да не коментират никакви неща по служба. Забранено им е било да пишат във форумите в сайтове, както и в социалните мрежи. Пред столичен вестник от военното министерство потвърдиха, че е имало затягане на редиците, но отказаха повече информация. 


Информацията за Ту-22 била обаче само претекст, за да започне проверка. Още преди месеци от ведомството на Аню Ангелов били набрали на пилотите, след като изтекла информация, че се готви полет на премиера Бойко Борисов с МиГ-29. Информацията се разпространила като слух, а полетът така и не се осъществил, пише Стандарт.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Все пак
19.06.2012 14:18
Причината военното разузнаване почти две години да няма директор не е спорът между Първанов и военния министър,а си е в самото военно разузнаване.Военното разузнаване не си създада система за рекрутиране на потенциални началници,а точно наобратното самоунищожаваше всеки потенцален кандидат притежаващ езикови познания,служба по гарнизоните и задгранична служба.Накрая близо до върха допълзяха само партийно верни плужеци и агенти на ДС,но професионално неграмотни.Все пак Аню успя да избере най-доброто от това в което в момента бе налице.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048961
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930