Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 18:18 - Иво Инджев: Тв7 мобилизира ДС в защита на Борисов от ЦРУ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1577 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не мога да не призная, че инвестицията в пропагандата, макар и тя да не достига непременно до най-голямата аудитория в България, действително оправдава средствата, вложени за целта. Видя се от ловкия начин, по който продължава кампанията по избелване образа на властта, зацапан напоследък от скандали с международно измерение, отразени съответно в западни медии.

Така започва
коментарът на Иво Инджев в личния му блог. Ето целият текст:


Не мога да не призная, че инвестицията в пропагандата, макар и тя да не достига непременно до най-голямата аудитория в България, действително оправдава средствата, вложени за целта. Видя се от ловкия начин, по който продължава кампанията по избелване образа на властта, зацапан напоследък от скандали с международно измерение, отразени съответно в западни медии. 

Звучи абсурдно, но се оказа, че е възможно да се прави „добра журналистика” като ловкост на мисълта ( при джебчиите и фокусниците се казва „ловкост на ръцете”) с антижурналистически средства. В неделното публицистично предаване на ТВ 7 тази сутри се видя, че може да бъде произведен повече от час публицистика, която бие в една единствена точка, без да бъде съобщен информационния повод ( в Би Ти Ви по същия начин направиха извънредно предаване да ругаят решението на Комисията по етика електронните медии в моя защита след прогонването ми от същата телевизия, без да споменават в новините за самото решение на комисията).
В канала ТВ 7 вчера беше декларирано в друго публицистично предаване, че започва „кампания срещу наркотиците”, но също не беше казано от какво конкретно е провокирана тази идея. Днес кампанията прерасна в „сензационни” разкрития за историята на борбата с наркотиците в България, в центъра на която ( познахте) се оказа днешният наш премиер Бойко Борисов. И пак не съобщиха поради каква причина се развихря сега защитата на неговата личност като култ към чистото му минало.
А информационният повод,”спестен” на зрителите, е контролирано пуснатият в българското медийно пространство доклад на американски агенти, в който Борисов е уличен във връзки със самия шеф на сръбската мафия през 2002 г. (солидарно в това отношение с тогавашния президент Първанов). „Сръбската мафия оплела Балканите Труд 11.07.2012 Това се казва в частта за Сърбия от цялостен доклад на западни спецслужби, посветен на актуалните политически процеси и нови партийни проекти в Гърция, България, Сърбия, Черна гора и Франция. За доклада съобщава БГНЕС. Като типичен пример за разпространението на пипалата на сръбската мафия документът посочва Станко Суботич-Цане, известен като „балканския император на контрабандата“. Той е създаден от Милошевич по време на първото ембарго над бивша Югославия, наложено от Съвета за сигурност на ООН. След това разпростира дейността си в Черна гора, България, Македония и Хърватия. По данни на британското разузнаване бившият черногорски президент Мило Джуканович използвал поста си, за да прикрива мафиотските структури на Суботич за контрабандни канали на Балканите, в които участват представители на политически партии, митническите органи, съдебната система и полицията. През 2002 г. са регистрирани контакти и разговори чрез специално упълномощени лица между Суботич и бившия държавен глава на България и тогавашния оперативен ръководител на МВР, посочва докладът. В него не се посочват имена, но вероятно става въпрос за Георги Първанов и Бойко Борисов. От офиса на Първанов казаха, че той няма да коментира. Премиерът вчера бе недостъпен за коментар.”
Приносът на в. „Труд” към контролирано изпуснатия в БГНЕС текст за разработката на американските служби е в това, че са потърсили (все пак) един от героите в сюжета, за чието написване нито пропагандаторите на заплата към правителствената банка се осмеляват да злословят, нито пък уличените „герои” на американския доклад. Защото става дума за ЦРУ. „Труд” обаче или не са търсили изобщо самия Борисов за коментар, или пък той им е отказал такъв. И в двата случая е ясно, че той, крайно нетипично за неговия агресивен стил в потушаването на разни пожари около ореола му, предпочита друг да му препира биографията и да бяга от лични обяснения по опасната тема.
Къде е в такъв важен момент премиерът Борисов? Малко светлина хвърлят услужливите му пропагандисти в леко манипулативен и весел стил, характерен за пороя от фалшиви усмивки, с който ни засипват и от телевизиония екран в стил „смей се палачо, когато ни се плаче”:
BNews: Бойко пусна Лот 3 на „Тракия“ предсрочно И после:
четвъртък, 12 юли 2012 г. Невероятно, но факт Бойко излиза в отпуск BNews.bg
Премиерът Бойко Борисов, който посрещна Нова година в кабинета си, а рождения си ден с откриване на Околовръстното, излиза в отпуск. Заради почивката той ще пропусне петъчния парламентарен контрол. Премиерът Бойко Борисов, който посрещна Нова година в кабинета си, а рождения си ден с откриване на Околовръстното, излиза в отпуск. Заради почивката той ще пропусне петъчния парламентарен контрол. Новината съобщи шефката на парламента Цецка Цачева. С обяснението отпуск тя информира депутатите, че министър-председателят няма да бъде в Народното събрание. Така и не стана ясно обаче какво е накарало Борисов, известен с това, че никога не почива, да излезе в отпуск. На запитване на BNews от МС уточниха, че министър-председателят ще отсъства само за уикенда, но и те не знаят дестинацията на отпуската. Любителите на светски клюки веднага завъртяха слуха, че премиерът отива някъде, за да се усамоти със своята руса и красива „госпожица“, за която от много работа няма време да се ожени, както бе признал преди време в интервю за списанието „LOVE style“. Други допуснаха, че и Борисов може да се завърти до „Евксиноград“, където вече отмаря президентът Плевнелиев с челядта си и иначе криещата се от медиите първа дама. В началото на новата седмица Борисов щял да си бъде отново на линия в кабинета в МС. Липсата на премиера в пленарната зала в петък пък ще компенсира заместникът му Цветан Цветанов. Освен него, на депутатски въпроси ще отговаря и министърът по еврофондовете Томислав Дончев и др.”
Какво признание: не им е ясно, как така любимият вожд внезапно изневерява на себе си и ни лишава по неизвестни причини от вездесъщото си медийно присъствие! Направо жалят като осиротели деца… Интересът на публиката към внезапно изчезналия от бойното поле храбрец продължава да бъде насочван обаче и на следващия ден ( нали трябва да се печели и малко време да заработи щабът по спасяване на положението с помощта на пропагандната машина): „петък, 13 юли 2012 г. 12:30 ч. Полезното с приятното Бойко кара колело и плува в морето BNews.bg Премиерът Бойко Борисов, който излезе в отпуск, покара колело из Ямбол, където беше и строителният министър Лиляна Павлова. Двамата инспектираха обновен парк и ремонтирана детска площадка, с което министър-председателят за пореден път доказа, че е работохолик и не се спира и по време на официално обявената му тридневна ваканция. След ямболското колоездене Борисов бе щракнат от фенове в нета с телефон да се плацика в морето, неизвестно къде. Борисов и гардът му от НСО отмарят във вълните на Черно море, показа със снимка „Стандарт“, като цитира фенове на премиера от Фейсбук, които са го заснели очевидно с джиесем. Преди да отмори в морските вълни обаче първата спирка на премиера по време на отпуската му се оказа Ямбол. Видно е, че министър-председателят просто не е свикнал да почива, защото и по време на официално обявения му тридневен отпуск премиерското сърце не трае и пак отхвърля работа.”
Така е, не трае премиерският юмрук- не търпи възражения и мачка наред, но само по-слабите. Този път обаче си затрая и остави да говорят скъпо платените му чистачи на имиджа му.
Неуморният ни премиер, известен с това,че „никога не си почива” ( какво подмазвачество за политик, който рита футбол и в работно време!), изведнъж се уморил и предоставил на вярната му пропаганда да му свърши работата, вместо да вземе да отрече за контактите си с шефа на сръбската мафия през 2002 г. и с това да затвори устите на някакви си български мафиоти, журналисти и (други) американски агенти.
За да докаже, колко не са прави от ЦРУ, без обаче да споменава също повода за темата на разговора, в ТВ 7 беше използван самият бивш шеф на 6-ти отдел на ДС Димитър Иванов. Той ни призова да застанем като един зад държавника Борисов, който нямал никакви зависимости. А щом това го казва точно той, значи няма как да не е вярно- това беше внушението, с което приключи разпита по зададената тема с предизвестен финал по ТВ 7.
Димитър Иванов се оказа мобилизиран срещу ЦРУ в защита на Бойко Борисов, но не си го признават, старателно избягвайки да споменат американския първоизточник на своята солидарна тревога. Велико е мравоядът да се превръща в охранител на разбунения мравуняк!
Когато същата водеща изригна по мой адрес като срещу ченге ( ченге, което беше поканила да надприказва по темата „диктатор ли е Борисов?”, но получи забрана от шефа си Бареков да бъда допускан в студиото и се наложи да ме смени с шефката на дружбата с покойния СССР Светлана Шаренкова), нейният гняв срещу мен основно изглеждаше провокиран от публично ми твърдение за сумата, която й плащат, за да служи на сегашната власт.
Посипвам си главата с пепел: каквото и да съм чул и казал за това заплащане ( а то се базираше на твърдения на хора от самата ТВ 7), явно съм я подценил. Права е да истеризира- заслужава много повече с ходове , като този! В края на краищата си залага чистата и свята репутация дори по отношение на твърденията на тенисистката Сесил Каратанчева, че е била коткана от Борисов да посещава хотелската му стая на твърде невръстна възраст. Водещата се възмути сякаш самата тя знае по някаква много важна причина от първа ръка, че това няма как да е било истина и е сигурна, че твърдението може да бъде само и единствено „гаден компромат”.
Какво ли да каже пък моя милост, който беше публично набеден от нея, че е в „секси отношения с Борисов” заради опита му да ме „прелъсти” в своя харем от угодници с едно телефонно обаждане- това „готин компромат” ли е? Колко само си приличат водещата и премиерът в опитите си да ме „опитомят” и унищожат с „компромата“ за нечистото ми минало след неуспеха си да ме употребят: най-напред се опитват да ме подмамят с разговор, но когато откажа да се възхитя от тях, солидарно се „сещат” , че имам досие ( специално Борисов беше осенен от това прозрение и го сподели на заседанието на министерски съвет след мои остри статии срещу безобразната сирийска издънка на любимия му канал ТВ 7, за която със сигурност е получил остри въпроси от западни съюзници).
Възможно е мнозина да бъдат заблудени от лъскавата пропагандна опаковка на продукта „Борисов”, но злоупотребата с този целофан по-скоро издава нещо като паника в добре смазаната с пари и безочие пропагандна машина на властта, която няма да е вечна . „Умората” на Борисов прехвърля върху тази машина основната тежест от битката му за политическо оцеляване в обстановка на рязко спадаща популярност- най-страшния бич за Борисов. Това е, което се случва  именно в седмицата, когато беше уличен във връзки с нея не от друг, а от американски източници, които Борисов не смее да спомене дори, а още по-малко пък да опровергае лично.


Тагове:   Иво Инджев,   коментар,   ТВ7,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13052437
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930