Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 19:34 - МВР призна за изначални пропуски по случая "Белнейски"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
0



МВР е допуснало пропуски още в самото начало на разследването по случая "Белнейски", които повлякоха много проблеми. Това заяви главният секретар на МВР Павлин Димитров в сряда. Така той се превърна в първия високопоставен представител на министерството, който публично призна, че разследващите са оплескали случая още когато са го поели.

Димитров определя като фал предприетите масови разпити на лица, които нямат отношение по случая със смъртта на двете сестри от Пазарджик, както и провеждането на масови полицейски мероприятия. Той смята, че подобни действия почти никога не водят до конкретни резултати.

"За едно тежко престъпление трябва да има добра планировка, екип и конкретни задачи, а не масови разпити на хора, които нямат отношение към конкретните събития", каза Димитров.

Оценката му е в рязък контраст с опитите на предишни МВР-шефове да замажат провала на разследването с обяснения от сорта на това, че след като са изпуснати горещите следи, вече е трудно да се работи. Въпреки тоталната безпомощност на полицията в Пазарджик да разреши случая, ръководителят й към момента на убийството Жоро Стоицев все още е на висока длъжност в МВР. Независимо, че се компрометира допълнително след убийството на възрастен гъбар край Велинград от подчинени му полицаи.

Павлин Димитров заяви още, че най-вероятно ще бъде назначена следваща експертиза по случая с убийството на сестрите Белнейски. "За мен има ли съмнение в експертно мнение, то трябва да се изчисти и да е ясно на 100% какъв вид са наранявания и от какво са причинени. Мнението на колегите, които работят по случая, е по-различно от мнението на експертите. Моето мнение е, че един екип полицаи със средно ниво на компетентност биха преценили още от огледа на произшествието какъв механизъм на наранявания има и какъв е механизма на причиняване на смъртта", уточни главният секретар. Той обаче не отхвърля нито една от тезите за убийството.

Според изявленията на проф. Стойчо Раданов, който ръководи екипа от лекари, направили последната експертиза на сестрите, те са загинали след удар от кола, а не от побой с камъни, каквито бяха заключенията на специалистите, работили първоначално по случая. Раданов твърди, че след удара с кола телата на момичетата са преместени в местността Грамадите край Брацигово, където е било инсценирано изнасилване.

Похитителите на Бончеви безгрешни

Според главния секретар, ако похитителите на сем. Бончеви са допуснали грешка в действията си, сега щяха да са в ареста. Става дума за добре организирана и структурирана престъпна група, каза Димитров.

Ако бяхме направили всичко възможно последните години да повишим доверието на хората в МВР и по този вид престъпления щяхме да получим маса информация, заключи главният секретар.

Взривовете в Пикадили насочени срещу сръбския собственик

Главният секретар коментира и взривовете от миналата седмица във варненските хипермаркети "Пикадили" във Варна. Димитров смята, че е възможно бомбите да се били поставени заради определени финансови интереси.

"Става дума за стойността на чуждите инвестиции в България. Допускам, че е свързано с новия сръбски собственик на веригата", добави той, уточнявайки, че "сме договорили спешни мерки за установяване на извършителите".

Веригата магазини за хранителни стоки “Пикадили” от миналата година е собственост на “Делта макс груп”, която е част от сръбската "Делта холдинг". Компанията държи 85% от веригата, а останалите 15% са все още собственост на бившия притежател – варненската фирма “Боляри” ЕАД. “Делта холдинг” е собственост на считания за втори по богатство сърбин Мирослав Мишкович.



Тагове:   МВР,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13051148
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930