Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2008 12:35 - Пекин 2008: Пламен Константинов: Четирите поредни точки във втория гейм решиха мача
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 386 Коментари: 0 Гласове:
0



Здравейте, г-н Константинов, как сте?
Разочаровани малко.

От какво от себе си, от съдийството?
От всичко, защото мисля, че имаше от всичко в този мач. Съдийството със сигурност, защото вторият гейм с 4 точки подред върна Русия в мача, а пък и малко от нас, защото другият момент беше третият гейм, когато те водеха 4-5 точки ние успяхме да изравним и може би от наши 1-2 грешки подред ги върнахме в мача. Там, това може би бяха двата ключови момента в днешния мач.

Не издържахме психологически или какво според вас е обяснението и защо не успяхме да останем след като се върнахме?
Може би, в крайна сметка Русия е един голям отбор и притежава елементи, които всеки един противник трябва да се съобразява с тях. Мисля, че ако говорим за елементи, може би не можахме да ги затрудни достатъчно със сервис да ги разсеем повече с усещане и това да ни помогне да играем повече блок-защита. Това бяха може би двата елемента, с които руснаците като че ли ни надиграха днес. Извън тях казвам пак, че Русия беше притеснена, ние започнахме по-добре и имахме един много хубав ритъм на игра. До втория гейм, до тези 4 точки подред, които се получиха и които като че ли убиха нашето темпо и дадоха възможност на руснаците да се съвземат. Защото, ако мачът вървеше по този сценарий и успеехме да спечелим втория гейм, мисля, че щяхме да имаме страхотен психологически авантаж.

Сега какво - предстои ви завръщане в България?
Да, неясно кога още. Не сме го обмисляли, не сме го и планирали.

Много неясни неща има, но сега, когато вече нямате мачове, започнахте ли да разсъждавате върху това, което се случи с вас. И знаете ли, че вчера антидопинговата комисия излезе със специално становище по случая Пламен Константинов и там се говори за заговор на някого, не назовавам този някого, срещу вас.
Тъй като мисля, че поради прибързани коментари се правят много грешки, могат да бъдат засегнати хора, които не заслужават това нещо. Затова аз мисля, че има яснота около нещата и тогава е и правилно да се говори. В никакъв случай да засегна хора, които не го заслужават. Така че, ако има някакъв коментар да се прави, ще го направя в София.

Няма да избягате от този разговор, така ли да ви разбирам?
Не, не няма да избягам. И, ако имам какво да кажа, даже ще се опитам да бъда колегиален към всички журналисти, няма да говоря по отделно, ако трябва ще дадем една пресконференция.

Да ви попитам, тъй като в целия този случай много се коментираше вашето бъдеще след тази Олимпиада, Лондон предизвикателство ли е за вас или гледате към върха на Федерацията по волейбол?
В момента наистина не съм готов да вземам някакви такива решения, защото единствената ми мисъл беше мачът тук, ако мога да помогна на отбора да направи нещо по-добро на тази Олимпиада, така че настройката ми беше изцяло насочена към Олимпиадата и към отбора.

- Днес по-добре ли се чувствахте от предишния мач с Венецуела?
Да, при всички положения бях /.../ сега малко поотпочинах 2 дни, чувствах се по-свеж. Със сигурност и на мен се отрази този кошмар, едноседмичен. В крайна сметка, това е факт.

Трябвало е да се случи .
Който се е случил вече и аз нищо не мога да върна назад.

Интересува ли ви кой ще е олимпийският шампион по волейбол, имате ли фаворит сред тези, които остават?
Да ви кажа честно, не. Нямам фаворит. Мисля, че са много изравнени отборите. Много е важно и в какъв ден ще попаднат, има страхотно равенство, изравняване на силите и мисля, че всеки има своите шансове.

Миналият ден, когато играехте с Венецуела, Любо Ганев каза, че това е тимът, който заслужава и може да вземе златните медали. Очевидно нямахте шанса. Смятате ли, че това е един от най-добрите волейболни състави, които е имало до сега в България?
Със сигурност това, което мога да кажа за отбора и това, което ме зарадва е, че последните поне двата мача, които поне аз играх последните два мача, отборът стана отбор и се борихме. Естествено, нямаме такова пренасочване от другите отбори, че да бием дори в по-слаб ден. Другите отбори от нашият противник си имат своите достойнства, силни състезатели /.../. Това, което мога да кажа е, че отборът се бори днес. Истински, не сме се предали в нито един момент, дори когато губехме с повече точки успявахме да се върнем в мача. Може би малко късмет, малко малшанс можеше да ни /.../ в края на гейма, но това е спортът.

Но и може би това, че все пак България не е Русия или Полша, наистина една малка държава, която все още не е допусната в клуба на големите.
Не, аз го казах на пресконференцията малко малката държава винаги ще си остане малка държава и всеки може да си направи сам извода за това, което казвате. Аз не бих искал да коментирам повече. Това са думи, които всеки един може да си ги интерпретира, както иска.

Въпросът е само сега случилото се и този финал да не бъде коментиран само през призмата на скандала с вас, а наистина да се гледа играта. Очаквате ли така да бъде коментирано, защото имаше скандал с Пламен затова и спряхме до тук.
Аз мисля, че живеем в свободна държа и всеки има право на мнение. Така че, мога да оправдая всякакъв един коментар, мога да оправдая и критики. В крайна сметка трябва да се хора, които този отбор е бил винаги в светлините на прожекторите, винаги е имал много внимание, имаше много очаквания, имаше много надежди за медал от този отбор и трябва да можем да поемаме и критики. /БНР, "Преди всички"


Тагове:   Пекин,   мача,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13050899
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930