Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2008 16:46 - Времето на Бербатов за трансфер в "Манчестър юнайтед" изтича
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 673 Коментари: 0 Гласове:
0



Затварянето на трансферния прозорец започва все повече да поставя под въпрос преминаването на капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов в "Манчестър юнайтед". Мениджърът на европейските клубни шампиони сър Алекс Фъргюсън все още се надява сделката да стане факт, но се опасява, че времето за осъществяването й изтича.

"Все още се надявам да привлечем класен централен нападател, но вече започвам да се притеснявам, че няма да успеем. До затварянето на пазара остава по-малко от седмица и на мен не ми остава нищо повече, освен да чакам какво ще се случи с нашата цел. Показваме добри умения в атака, но определено искам да прибавя още качество", сподели шотландецът пред "Скай спортс".

В края на миналата седмица той отправи окончателната по думите му оферта за Бербатов, която е на стойност 25 млн. паунда (32 млн. евро). От "Тотнъм" обаче остават категорични в намеренията си да се разделят със звездата си за не по-малко от 30 млн. паунда (38.5 млн. евро) и явно именно това притеснява Фъргюсън за осъществяването на трансфера до края на август.

В щаба на "шпорите" дори са готови да оставят българина на резервната скамейка през целия сезон, ако не получат желаната сума. Мениджърът Хуанде Рамос е готов на още по-радикални мерки. Ако Бербатов продължи да недоволства, ще бъде изпратен за назидание в дублиращия отбор, съобщава вестник "Индипендънт".

Подобни заплахи са били отправяни и към други играчи на лондончани, които са искали да бъдат продадени, но реално не се е стигало до изваждането им от състава. Последният такъв пример беше с френския бранител Паскал Шимбонда, който през януари призова ръководството да го продаде, но беше заплашен, че ще отиде в дублиращия отбор. Въпреки това той изигра остатъка от сезона с "Тотнъм" и преди началото на тази кампания отиде в "Съндърланд".

След срещата на Бербатов и мениджъра му Емил Данчев с управата на "шпорите" обаче шефовете са изразили намерението си този път да не правят никакви компромиси. Ръководството на клуба е готово да провали трансфера и заради настояването на "Манчестър юнайтед" да бъде оттеглена жалбата срещу тях във футболната асоциация, която касае нарушения при преговорите с Бербатов.

По подобен начин се разви ситуацията с преминаването на Роби Кийн в "Ливърпул". Срещу мърсисайдци също имаше оплакване във ФА от "Тотнъм", но ръководството на "Ливърпул" прие да се извини и да плати неустойка във вид на благотворителност. Едва тогава сделката стана факт срещу 20 млн. паунда (26 млн. евро).

Със сигурност досегашното поведение на Бербатов ще му осигури лоши дни на "Уайт харт лейн", ако трансферът пропадне. Мениджърът Хуанде Рамос е заявил на тази среща, че не иска повече българина в състава си и няма намерение да разчита на него, но ще се съобрази с исканията на ръководството за трансферната му сума. Той вече търси негови заместници, като е готов да плати желаните 20 млн. паунда от "Зенит" за звездата Андрей Аршавин.

Вестник "Индипендънт" обаче се позовава на свои източници от ръководството на "Манчестър юнайтед", според които все пак до трансфер ще се стигне. Желаната сума от "Тотнъм" няма да бъде изплатена в началото, а това ще стане изцяло само при определен брой участия на Бербатов за "Юнайтед" и в зависимост от цялостното му представяне. Подобен метод беше използван и при трансфера на Майкъл Карик на "Олд Трафорд". /Дневник



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13049400
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930